Prijava

Teško da će neko da te bije, zato što neutralnošću se razvija pet puta jača diplomatija, većinu sukoba (ako ih ikad i bude) ćeš riješiti diplomatski (jer treba miriti sve one strane u mirovnim misijama, negdje sam naišao na podatak da Švicarci imaju oko 3 puta više diplomata u zemljama nego ostali, ne računaju se agenti i ti kurci). A ako već dođe gur-guzici - imaš vojsku da se braniš i zoveš upomoć.

EDIT

Da, jebote, zaboravih da pitam...

Je l' smije da se troluje?

brišem post, ne mogu više da se nerviram...

Sta srbija ima da ponudi ostalima,a sta oni mogu nama da daju za uzvrat

Reci cu ti ja sta mozemo da im damo:
-Rezerve nafte koje imamo ispod naseg tla,koje je dovoljno da odgaja balkan decenijama.
-jeftinu radnu snagu,jer daleko je kina,lakse je da sve posalju ovde da mi sklopimo za 200e mesecno
-mozemo i da im damo krivce za sve zlonice u istoriji i tako nas ceo svet posmatra kao genocidnu drzavu (dok recimo nemci koji su umalo isptrebili narod to nisu,ili ameri koji su jedini bacili atomsku bombu a opet nisu genocidni,da ne racunam sadasnje misije)
-mozemo da im damo i jeftine strucnjake u svim oblastima,jer nam je visoko obrazovanje toliko skupo,da ce svako ko zeli da se skoluje otici preko za placenu skolarinu i da se vise NIKAD ne vrati

A oni ce nama da daju:
- Kurac od ovce
- Kandidaturu za ulazak u EU,koja ce sadrzati jos 350000 zahteva,koje cemo kad ispunimo postati clanica koju ce uslovljavati kao i grcku jer su duzni
- dobicemo kodeks ponasanja koji ce Tadici postovati i kuci

A ako, ne dej boze, udjemo u EU ceka nas sledece:
- Seljani nece moci da gaje 5 krava u jednoj stali nego svaka krava mora da ima svoju sobu i televizor
- neces smeti da se tusiras posle 22h u stambenim zgradama
- nasa roba ce ici u EU po ceni koja je njima smesna,a mi cemo kupovati njihovu robu koja je za nas preskupa
- neces smeti da sejes bilo sta sto nije proslo 45 testiranja i dobilo 2450 atesta (zbogom organskoj hrani)
- neces smeti da udaris dete kad ti ono recimo u sred puberteta kaze MRS U PICKU MATERINU ,jer krsis prava deteta

A da, mocicemo da putujemo svuda bez vize, pa kad ustekas 500 evra mesecno od plate od 300e onda putuj igumane, i to jos moras da imas 50e za svai dan boravka,jer su videli da cigani prave lom po evropi,pa kod njih toga nema..

kad uđemo u to govno od unije, pa kad ovi što se sad otimaju za nju vide da to nije med i mleko, i da standard neće sam od sebe da se podigne, nego da će morati da rade 12h dnevno kao crnci, kad bukvalno postanu robovi sistema, kad decu budu viđali samo naveče pred spavanje...šutaće se u dupe da izađu iz te unije.

Гамби, која је фора да на сваки пост с којим се не слажеш одговараш са "лололо" или "трансфер"? Дај јеботе, имаш причу, интелигентан си момак, образложи зашто се не слажеш. Ако ти је смор, не учествуј у расправи, али немој тим коментарима да вријеђаш своју и саговорникову интелигенцију.

Има небулозних ставки у Газимудовом посту, али има и реалних, да се не лажемо.

Da, neki baš nemaju domaće vaspitanje. Zapravo možda ga imaju ali ga ne pokazuju jer ovo je zaboga "sajt za zajebanciju" i svako iole ozbiljno razmišljanje ili diskutovanje je tako nepoželjno i izvrgnuto ruglu. Možda je to jedan od razloga zbog čega nas (možda) i žele u EU i NATO pa da rmbačimo za 200 eura. Ono, nismo ni zaslužili ništa bolje kad se sprdamo i rugamo svemu što makar i nalikuje na smislenu diskusiju.

Tužno je to što ONI (NATO i EU) ne žele da nešto suštinski poprave kod nas, jer koji će im kurac neko/nešto pametno. Njima treba neuka gomila koja se sprda od zore do mraka i obrnuto. Oni će čak i podržati status quo, jer dok god trolujemo i trabsferišemo sebe i sve oko nas mi nismo sposobni da zatražimo nešto više od 200 eura mesečno.

Gazimudo je skoro potpuno u pravu, osim ove nebuloze za naftu. Ne brinite se braćo i sestre nema nafte u Srbiji. Zapravo ima je ali u tragovima.

Гамби, која је фора да на сваки пост с којим се не слажеш одговараш са "лололо" или "трансфер"? Дај јеботе, имаш причу, интелигентан си момак, образложи зашто се не слажеш. Ако ти је смор, не учествуј у расправи, али немој тим коментарима да вријеђаш своју и саговорникову интелигенцију.

Nije na svaki, samo na ovaj Gazimudov i onaj Aurorin. Mrzi me sad jebiga, pijan sam, došao sam sa ispita.

Како си прош'о на испиту?

Sad cu da nadjem clanak u kome se govori koliko nafte ima ispod tla srbije,tacnije u cacanskom okrugu. NIS (gasprom njeft) je vec poceo istrazivanja u koje je ulozio milione.

EDIT: Da ne bude da lupetam gluposti izvolite pa se uverite:
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/u_fokusu/story/109659/Srbija+le%C5%BEi+na+173+miliona+tona+nafte!.html

A sto se ticeostalog,mozes da me saljes u transfer koliko hoces,al u evropskoj uniji ima propisana kvadratura po grlu stoke, a decu ne smes da udaris jer ides u zatvor ukoliko te dete prijavi.

Brate o kakvoj ti nafti pričaš u Srbiji?
Mi imamo neku crkavicu od nafte u Banatu i malko više gasa i to je to.
A što se tiče nafte južno od Save i Dunava, teoretske šanse nema da se nađe 10 litara. Pretraži malo po internetu i vidi gde se javlja nafta. Čudo nisi rekao da je ima na vr' Kopaonika.

Eno ostavio sam ti u postu iznad gde se trazi nafta i koliko je para ulozeno u njeno trazenje (500 miliona dolara). Ako mislis da su rusi kupili NIS jer im se nije svidelo kako posluju,grdno se varas.

Nego,aj da uzmemo i za primer da sam lupio to za naftu (a nisam,ostavio sam argument) i dalje ima vise stavki pod kategorijom STA MI NJIMA DAJEMO,nego pod stavkom STA ONI NAMA DAJU..

Ako ti je ovo pouzdan izvor onda je tačno i sve ono što lupajuju kuriri, skandali i slični mediji. Već sam ti napisao u prethodnom postu da malo pročešljš geografiju.
Ne raspravljam o ostalim stavkama koje si napisao.

OK,ako cemo da se vodimo tom logikom,odakle nam uopste da NATO odrzava skup,nigde se to ne prica?! Mislim,ja prvi ne verujem u sve sto pise,al ne mogu da poverujem da su rusi kupili NIS cisto da ga izvade iz minusa, a da pritom nema nikakav potencijal za razvitak.
Ajde da onda uzememo ovaj podatak:

Srbija 74. u svetu!
Prema listi „Vorld fakt buka" od pre dve godine, Srbija se nalazi na 74. mestu po dokazanim rezervama nafte! Od okolnih država ispred nas se nalaze Rumuni, koji imaju sedam puta više nafte od nas. Više dokazanih rezervi imaju i Italijani (oko pet puta više), Albanija (oko 2,5 puta), kao i Hrvati. Iza nas su Austrija, Mađarska, Bugarska i Grčka.

Ovo su cinjenice. Nisu kurirski podaci. Odakle onda albaniji 2.5x vise nafte nego srbiji,ako cemo da se vodimo cisto geografijom,ili otkud rumuniji 7x vise od srbije ako cemo cisto geografski?

Manite to ......nego mi recite ko organizuje protest?
Pošto na plakatima nema ime organizatora.........

Ovo su cinjenice. Nisu kurirski podaci. Odakle onda albaniji 2.5x vise nafte nego srbiji,ako cemo da se vodimo cisto geografijom,ili otkud rumuniji 7x vise od srbije ako cemo cisto geografski?

Po deseti put, PRELISTAJ MALO GEOGRAFIJU.
Al' ukratko: Rumuni imaju naftu u njihovom delu Banata koji je znatno bogatiji od našeg dela kao i na obali Crnog mora, Albanci uz Jadransko more.
Sledeće, na osnovu čega ti dokazješ da su to činjenice? Jel na osnovu toga što je press napisao neki članak?
I sledeće, Rusi nisu kupili NIS kako bi pomogli nama (boli ih za nas) već radi sebe, a glavni razlog je taj što su time obezbedili dozvolu za prolazak gasovoda kroz Srbiju.

Onaj podatak za rumuniju i albaniju je neka svetska lista,koja je valjda zvanican podatak,a pres ga je preneo. Vidim da nisi ni procitao clanak,al si ga ozbiljno demantovao.A zasto ti slepo verujes da je rumunski deo banata MNOGO BOGATIIJI od naseg?! Ja ti samo kazem da NIS ima mnogo potencijala i da rusi to znaju.. Ali i gas je jedna od stavki koja je uticala na to..

Brdac, sudeći po tvome zaključku - ni Hrvatska ne bi trebala imati nafte (a nema je u primorju već u Srijemu i svugdje gdje je dopiralo Panonsko more).

Ма ово је изгледа нека зајебанција, ја на НАТО сајту не видим ич о томе:
http://www.nato.int/cps/en/natolive/index.htm

Skočimiše ne znam jel si pročitao prethodne postove ali ja uporne govorim Gazimudu da pogleda lepo gde je sve moguće da se nalaze nafta i gas kod nas(lepo sam napisao da je nema južno od Save i Dunava). A u našim krajevima ima je u Panonskoj niziji (koja naravno obuhvata i Hrvatsku) a ponajviše je ima u rumunskom Banatu. Iz opšte poznatih razloga nafta je skoncentrisana na prostoru bivšeg Panonskog mora.
Druga stvar, uporno tvrdim da su nemoguće zalihe nafte u ostatku Srbije (recimo u onom članku se spominje Čačak i šta ti ja znam). Kako je krenuo postaćemo sila u svetskom izvozu nafte, mi ćemo određivati svetsku cenu i OPEC nam neće biti ni do kolena. Možda počne da tvrdi kako ima nafte i na Alpima ili na Himalajima. Više neću da drvim istu priču jer sam u pravu što se ovoga tiče.
Previše se napržio na ono baronisanje u kuriru ili pressu.

EDIT: Uostalom, nemam šta ni da raspravljam kad neko napiše ovakvu rečenicu.

-Rezerve nafte koje imamo ispod naseg tla,koje je dovoljno da odgaja balkan decenijama.