Prijava

http://img3.etsystatic.com/il_fullxfull.237391347.jpg
Подстакнут овом фотографијом отварам ову мега хипстер тему. Занима ме ваше мишљење по питању животињског крзна. Да ли је у реду убијати животиње ради производње одеће и обуће од њихове коже и крзна? Да ли је оправдана сва та штета која им се наноси? Колико мислите да је то хумано или не? Да ли бисте променили нешто да можете? Да ли имате неки одевни предмет од крзна?
Одмах да наведем да нисам никакав члан ПЕТА-е или тако неке организације, већ ме само занима став других људи.
Генерално ја имам три шубаре од видри које су пре тридесет година коштале у Русији 100 марака (једна плата), а капут од крзна је вредео колико и нова Лада
Шубаре су сјајне, капу кад набијем или је хладно или се знојим, а шубара држи температуру тела и супер је.

Krzno. Jer su ozrenske zime hladne.

Прави крајишници не носе крзно него малко издубе целог међеда!

Humano je ako se pravi gunj.

У суштини ме заболе, нити носим крзно нити планирам да га носим у будућности.

Али зато када фанатични борци за права животиња(читај иритантни сератори) крену да патишпањишу како су много добри људи јер брину о правима четвороножних говнара желудац ми се окрене и добијем жељу да купим два крзнена капута из зајебанције. Димам пара наравно.

ГАМБИ, БУДАЛО ХАХАХАХАХАХАХАХХАХА

Елем, ја сам за. Као што смо учили из социологије, човек мора пре духовних и луксузних потреба прво да задовољи основне, дакле глад, жеђ, да има где да живи и да му не буде хладно. Бићу јако кратак, и претпостављам тачан. Ако и даље кољемо свиње, козе, овце, ласице зарад доброг крканлука, јер нам је рана животињског порекла потребна колко и воће и поврће, не видим зашто онда не би убијали и те крзнене живуљке, јер нам је после утољавања глади, најпотребније да се утоплимо. А ђе да се утопљавам више коју пичку материну синтетикама, па сам себи сам почо да смрдим 10 минута после туширања. А памук не греје, ел тако? Даклем, крзно НЕ ако су животињске врсте угрожене, али крзно ДА у случају кад их има превише. По тој логици можете закључити да се ја залажем и за капуте од Шиптара или Кинеза, и бићете сасвим у праву.

Решење да сви буду задовољни јесте да се праве фарме. Као што имамо фарму гуда, па онда Гамби и ја и сва наша браћа Крајишници касмо гладни одемо на фарму сви купимо по свињу, очас посла и наједемо се, тако би лепо било направити фарму белих међеда рецимо, или штајазнам поларних лисица, аукурац. Мораш да их раниш само док не одрасту, после не мораш да се бакћеш око њих, јер једноставно, не држиш ти ту фарму ради товљења поларне лисице и међеда, него да би им одро ону кожуру са тела. Нек живе после периода дојења на једној шаргарепи дневно, ко им јебе матер, површина крзна кје може да се искористи остаће једнака као да си им давао кавијар, сплачине, мртве мачиће или комшијску децу да изеду.

Za protiv. Čisto preseravanje, čoče ne valja im jakna sa ugrađenim mp3 plejerom i solarnim pločama za punjenje električnih uređeja koja košta skuplje no većina bundi no gospoda oće da ih guzice 6 lisica griju.

Kako se pere kožna jaka zna li ko?

Објасни им
http://popartmachine.com/artwork/LOC+1164445/0/Eskimos-LOT-11453-3,-no.-32-P&PCheck-for-an-online-group-record...-painting-artwork-print.jpg
да је то УБИСТВО! ААА УБИЦЕ!!1!114

добијем жељу да купим два крзнена капута из зајебанције. Димам пара наравно.

Нисам рекао своје мишљење, ја сам на некој граници, није баш хумано, али ипак крзно греје. А са овим се слажем што Двајт рече.

Данканов предлог је добар за отварање фарми.

А што рече Меша јесте просеравање, мислим да би било много мање штете да буржуји не серу толико, већ да се умерено експлоатише крзно како би се одржала егзистенција угрожених животиња. А кожна се ваљда не сме прати, већ се само брише влажном крпом.

Ako ih čovjek ne ubije zbog krzna, ubiće ih neka jača životinja zbog hrane, tako da..

Мешћо, лутко, па зашто си против, а носиш кожну јакну? Можда је та јакна од коже биљног порекла? :)

Мацм, фејловала си. Ко је јачи од медведа, и која животиња се рани поларном лисицом ае леба ти реци?

Вероватно помешао кожу и крзно, јер кожа долази са животиње поред меса тако да нема веће штете. А лисицу неће нико јести, а и веверицу такође, тако да се убија само због крзна

Ahahahahah! :D Pa najtraženija su krzna onih sitnih živuljki, miševa, kako se već zovu :)

Pa to je fora mačko mala. :)

Јебо матер има доснујем удружење за заштиту права биљака. Чисто да контрирам ПЕТА-и. Шта курац, а биљке смем да убијам? Мурш! ЈА ЈЕДЕМ ПРАСЕ!

Ко је јачи од медведа

Meanwhile, на Кордуну:

http://media.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/634770/81175354.jpg

Meanwhile, на Кордуну:

Готово, крај, гамби објаснијо. Ладно ми ћале одатле. лололол

Međed, ako se ne izlovljava, crkne u šumi od dosade, jerbo je najači i nesmije mu niko ništa pa ga niko nenapada, vako ga čovjek lovi i dođeš mu na istome.