Prijava

Znam, zato i kažem da da bi bilo lepo da Niš, Kragujevac i ostali imaju privatne klubove, ali da se ulaže. Međutim iz nekog razloga nisu zanimljivi ljudima ovde ti klubovi, a eto Šahtjor je dokaz da možeš da uzmeš bilo koji klub u nekoj zemlji i sa parama napraviš šta hoćeš. Šahtjor je bio kurac, sada je klubčina u svetskim razmerama.

Pa bili su pre ''jaki'' privatni klubovi tipa Obilića, Železnika, Sartida i crnogoraca dok smo bili zajdno. Ali se opet i to sve izvitoperi i ode u pičku materinu. I opet bi se isto završilo padom, možda i još većim nego ovim sadašnjim.

НЕМА ВИШЕ РЕАЛА СА НИШАВЕ КЕЛТЕ СХВАТИ ТО!!!1

Ne znam zašto ja imam trip da nam je, pored svega što ste napisali i tačno je, najveća boljka zapravo trenerska struka. Tj. nestruka.

Ne verujem da neka očigledna manifestovanja nerazumevanja u osnovne stvari o fudbalu od strane naših trenera imaju veze sa tim što im "više instance" ne dozvoljavaju da budu samostalni. Ima i toga, ali struka nam je nula sama po sebi.

Još od najmlađih selekcija su treneri unišljeni kreteni. Trenira petliće u nekom seoskom klubu - umisli da je Murinjo ili Alex Ferguson.

Mogući protivnici Partizana u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope su Nefči, Ruh, Kardemir, Elfsborg i Šahtjor Soligorsk.

Čisto da bacim spisak ekipa koje Partizan danas može da dobije.

Ne znam zašto ja imam trip da nam je, pored svega što ste napisali i tačno je, najveća boljka zapravo trenerska struka. Tj. nestruka.

Agime, ovo je jedna velika istina. Treneri su nam kršina. Razlog tome je opet organizaciona struktura, jer ti je na profi licenci zlatiborski klan Đorin, koji pušta kamiondžije (bukvalno kamiondžija čovek došao preko veze i dobio profi). Đora, Dule Savić... Zamisli ti bizgovi su ti na profi licenci i njima treba da ogovaraš.
Predavači ponekad budu sjajni, ali šta vredi kada ti Đorina ekipa bira trenere.
Ne uče i ne napreduju. Ne kapiraju da se fudbal razvija i evpoluira i da je jebeni Murinjo sasvim drugi trener bio pre 10 godina i sada. Sve se menja, osim glava ovde.
Tako da da, struka je možda i najveći problem. Ako ne najveći, onda sigurno u samom vrhu

Није далеко од истине. Систем рада је превазиђен, мене чуди да избацимо оволико талената с обзиром ко их све тренира и на остале неспортске околности у којима деца раде.Искрено, једино Партизан редовно избацује таленте (али их и редовно брже боље прода) остали су тотална буља, срамота је да Борац, Раднички К и Н, Напредак и рецимо Спартак као клубови нису избацили 2 честита играча у задњих 10год а долазе из градова са +100-150 иљада становника..

Nisu izbacili jer sa 12 godina sve što pokaže da ume da šutne loptu, ode u Beograd. Zvezda Partizan, stipendija i onda se ili ugasi ili tih 0,1 posto neko progura do prvog tima.

To Partizan ima Trbojevića, Trbu matorog koji je ustvari cela ta škola maltene. Kada ode Trba legenda, neće više niko da se cima
http://www.mozzartsport.com/vesti/trbojevic-zvezda-je-uzimala-samo-one-koje-nisam-hteo/70789

мене чуди да избацимо оволико талената

Ma i ti naši talenti... Najveći talenat ako igra po krilu i ima najveću brzinu u Evropi, ima jači prijem nego šut, a centaršut ne ume (ej, centaršut). Drugi talenat, perspektivni napadač, dobro se postavlja, jak je, ali ne ume da ubode glavom gol sa pola metra, a ni jačina šuta mu nije baš pohvalna. Ne mogu više da pravim nenamernih poređenja, ali svaki ima neku falinku, a to dovodi do sledećeg zaključka...

Mi imamo talente, ali prirodne, nemamo talente zato što su ga razvili u nekoj školi fudbala, pored nekog stručnog lica, jer onda bi umeo makar da nauči neke osnovne svari. Mi imamo talente koji dve stvari rade vanserijski, ali ne znaju deset osnovnih.

O taktičkoj osvešćenosti da ne pričamo, to nauče tek kada napuste zemlju.

Opet se vraćam na to da su nam treneri nula. Koren svega jeste u savezu.

Sve bi to bilo bolje da oni ne odlaze odmah. Evo zamislite Partizan sa Jovetićem, Nastasićem, Ljajićem, Kleom, Moreirom, Dijarom i mnogim drugim igračima koji su otišli u zadnjih 7-8 godina. Da se ta ekipa uigravala bili bi ozbiljan tim u Evropi.

Dobro samo što Trba već neko vreme nije trener, već isključivo skauting za oml.školu radi

Da, ali ga ne mrzi da se iscima i ima oko definitivno. Na to mislim. U ovom članku on hvali i druge, ali činjenica je da on prelazi najviše kilometara i najviše se cima oko toga.
Definitivno motor kako on kaže, akademije, a ne škole fudbala.

Trba je jedan od retkih tu koji ume da vidi, a da pritom nije težak alkoholičar :) Voli on da dobije lovu, voli kombinaciju, ali je to sasvim okej kada izabere prave klince. A ne u Zvezdi, em uzmu kintu, em kad su uzelii guraju Rogača nekog ili Lazića...

Inače nemam pojma ali Antara je to fino onako ovde ispričao

http://hotsport.rs/2014/08/07/radomir-antic-intervju/

Nisu izbacili jer sa 12 godina sve što pokaže da ume da šutne loptu, ode u Beograd

И то је истина, али поставља се питање зашто је то тако и зашто не могу (неће или не смеју) да спрече ту отимачину.То је само део проблема који ови на челу Савеза вероватно неће моћи да реше све док Београд на води не прослави 100 год од оснивања.

Mi imamo talente, ali prirodne, nemamo talente zato što su ga razvili u nekoj školi fudbala, pored nekog stručnog lica, jer onda bi umeo makar da nauči neke osnovne svari. Mi imamo talente koji dve stvari rade vanserijski, ali ne znaju deset osnovnih.

То је то.

Е једна ствар ми није јасна, којом магијом једна Русија од 150мил становника не може да избаци 2 крштена играча годишње? Шта годишње, у деценији..

Е једна ствар ми није јасна, којом магијом једна Русија од 150мил становника не може да избаци 2 крштена играча годишње?

Zbune se što lopta, za razliku od hokejaškog paka sa kojim se rode, odskače.

Ало дећки дајте се уозбиљит!

Поента је да приватник купи клубове са традицијом и у њих да улаже, а не опет неки обилић или јагодину. Јер кад приватник цапне (Обилић) или остане без пара (Сартид) или функције (Јагодина), остаће традиција и свакако ће се наћи неко ко ће имати жељу да води велики клуб који је имао неке успехе. Ко што се сад сви локални политичари ломе око Радничког из Ниша јер га велики број људи поштује а и велики број Нишлија директно навија за њега.

За то је најбољи пример Звезда. Не могу да замислим тренутно распаднутији клуб. Немају струју бре... А опет су успели да сакупе сасвим солидне фудбалере да играју за њих. Ако би Ман Утд и Ман Цти понудили исте паре, играч би изабрао Ман Утд. О том' причам.

Ja mislim da, ako se ne bi poubijali, bi nam regionalna liga spasla fudbal. Da se napravi kao u košarci i milina. Bila bi lepa konkurencija za sasvim solidnu ligu. Mislim da bi svi ojačali time.