Prijava

Алекс Андрос
Бил нам открио локацију тих секнд хенд шопова? Мене није срамота, ал их немам у Кг, а често сам у Бг, па рачунам да видим шта има кад дођем?

КГ: 1) прекопута аутобуске станице код пијаце, мислим да је то кнеза михаила. или милоша, јебемлига.
2) испод главне поште је било раније, не знам има ли још
3) саве ковачевића, пре кортине, мислим и ту да је било
ал' не знам каквих ствари имају, нисам имао прилике да свратим икад.

1. Гуму на бајсу можете и сами научити да скинете уз помоћ 2- 3 равна шрафцигера и малог монтирача за гуме (ако имате); унутрашњу гуму, ако сумњате да је бушна, извадите, надувате и провртите кроз какву већу посуду пуну воде- где крене да брбоће, ту убележите кредом и однесете код вулканизера да вам залепи, а онда по истом принципу како сте скинули, тако и вратите- ал пазите да не оштетите унутрашњу гуму. Требаће вам мало вежбе, али јако се исплати.

2. Прекидач на струјни кабал исто можете сами да наместите- код двожилних каблова имате само фазу (браон жица) и нулу (плава жица, ако сам помешао, нек ме неко исправи), а код трожилних (већина модерних каблова данас) има и зелена жица за уземљење- њу нипошто не дирате; кад расклопите прекидач, имате унутра два конектора са шрафовима кроз који прођу крајеви жица; скинете изолацију са кабла, пресечете фазу или нулу, оголите изолацију с крајева и по један крај лицне ставите у један конектор, ушрафите лицне а остале две жице провучете у простор поред, зашрафите поклопац прекидача и ето га.

3. Изрезане палете се јако исплате код пећи на дрва, а посебно коцкасте стопе које умеју тако да усијају пећ да је не треба често ложити.
Кацмо већ код пећи, каљеве пећи су можда скупе, али су захвалне ако су добро озидане.

4. Не бацајте стару веш машину тек тако ако имате казан за ракију који има мешалицу- електричар може да вам направи мотор тако да врти само једном брзином у једном смеру; ако имате апарат за варење онда можете сами да направите постоље од квадратног профила за мотор и ременицу која се потом веже на место ручке, а ако не однесите неком пријатељу, комшији или коме год ко то ради да вам направи; тако смо и ми од 21 године старе машине која је више скакала него што је прала искористили основни погон; међутим, ОБАВЕЗНО оставите могућност да се стави ручка уместо ременице догоди ли се да нестане струје, цркне мотор или нешто други непредвиђено усред рада.

ЕДИТ: Ако имате стари шпорет који полако рикњава, а једна рингла му и даље ради савршено, а имате летњу кујну укући, на викендици или гдегод, можете извадити све струјне конекторе и џиџабиџе из шпорета, ту једну ринглу и одговарајући прекидач спојити на монофазни кабел и да шпорет остане у функцији решоа- савршено за спољно пржење и кување којечега у топлим данима кад је тешко изветрити кућу.

ЕДИТ НА ЕДИТ: Све што причам, све то ми примењујемо код нас укући

Радмило, фала ти!

Да се надовежен на Јанковићеву веш машину - бубањ од веш машине се може искористити за прање поврћа из баште. Углавном ако имате доста поврћа, треба га опрати, а ово је много бржи и једноставнији начин. Наиме, на бубањ се монтирају две ноге и ручка, а треба и оквир у ком ће се бубањ окретати, затим се у њега се гурне баштенско црево, пусти вода и пере се поврће.

naucite osnovne stvari oko auta, recimo zamena ulja i filtera, 1 sraf na karteru i ona omca za skidanje filtera, ima detaljna uputstva na netu. menjajte izmedju 5-8 iljada km, ne cekajte 10K i generalka vam nece biti ni potrebna...

imajte u dvoristu dugacku caklju uvek negde pri ruci. ako se desi da vam uleti piton od 2m, ili neka druga zmijuga, cakljom je mozete oterati ako ste strpljivi i oprezni i ustedeti 100 AU$ koliko uzima onaj sto nosi zmije i pusta ih tu odma iza coska...

kupajte se u okeanu u viteskom oklopu. tako cete ustedeti sebi sve potrebne ekstremitete u slucaju da vas napadne ajkula.

Немамо ми вамо те караконџуле, ко те теро дидеш на крај света :Д

Иначе, што се тиче веш машине, можете да направите косачицу за траву од њеног мотора, да већ не купујете оне про косачице или тримере, скупо јебига. Ја то имо до скоро и докурчило ми размрсивање кабла цео дан јер имам баш велико двориште. Ко има мање може добро да му дође.

Иначе, што се тиче веш машине, можете да направите косачицу за траву од њеног мотора, да већ не купујете оне про косачице или тримере

+1

Daj ne zajebavatajte se, najbolja upotreba raspale ves masine je za pravljenje duvan cvaraka.

Е сад, морам да признам да не знам како се то прави, јел то исто укључује употребу бубња?

http://www.njuskalo.hr/image-bigger/mali-kuhinjski-aparati/presa-cvarke-slika-17980908.jpg

Vako nesto. Samo sto su ovo neke pickice pravile, pa ima 30 santima.

Znaci osnova na koju ce da se cedi mast. u bubanj se ubacuju cvarci, a na sredini je sipka sa navojem.
Napravi se kruzna ploca manjeg precnika od bubnja.
Napravis mehanizam kojim ces da zavrces sraf (zavaris obicnu sipku na maticu).
Roknes neiscedjene cvarke, stavis dascicu, pocnes da vrtis. Mast izlazi kroz rupe od bubnja i sliva se u posudu (koja stoji ispod cedilice). Zavrnes skoro do kraja, iscedio si 90% masti, i ostanu ti duvan cvarci (doduse moras neko mesce da ostavis i prilikom secenja sa salom).

ja sad čitam neke savete ovde, već sam vam rekao kako da napravite odličan domaći jači liker od višnje, a verujem da ima ljudi ovde koji ne umeju ni da skinu točak na bajsu, a kamoli da zakrpe icepanu gumu i namontiraju nazad
a da ne pominjem zamenu licni na osiguračima kad pregore ili menjanju sjebane gumice-slavine na sudoperi il kupatilu аџаџаџ

gazimude, razumem princip rada ovog sokoćala nije teško provaliti, nije spornić,al el stvarno, mislim stvarno moš da praviš tako duvan čvarke?

Moj čika je iskoristio bubanj od veš mašine tako što ga je stavio na njegov parking da ne mogu drugi gastrabajteri da ugrabe.

Манијак
gazimude, razumem princip rada ovog sokoćala nije teško provaliti, nije spornić,al el stvarno, mislim stvarno moš da praviš tako duvan čvarke?

Pa dve stvari su potrebne za dobre duvan cvarke.
1. da prilikom secenja kockica ostavis i malo mesa , tj da ne budu 100% mast.
2. da se mast dooooooobro iscedi.

Ti kad ovo stegnes, dole ti ostane gomiletina cvaraka koju moras rucno da razdvojis. tad prstima rascepkas komade, dobijes "duvan, i taman tad posolis dok je jos vruce.

domacinska tema. samo da se upisem

Е сад, имам питање:
Нашао сам стари усисивач који друго није коришћен, односно, одстојао је добрих двадесетак година у кутији у подруму, али верујем да је исправан. Прво сам га отворио, добро издувао мотор и унутрашњост компресором и заменио трули струјни кабел новим. Е сад, да ли прво да га отерам код електричара да провери мотор ил да га пробам одма сада одма коткуће?

ЕДИТ: уникатан је јер је јако мали, Слобода Чачак је у питању