Prijava

Jedu mekdonaldse i neke rakove štatijaznam pored domaće sarme što je stara baka na ognjištu motala drhavom rukom

ХАХАХАХАХААХХАХХАХААХХАХА

пезосе, појма не знам, никад нисам тамо била, само ово што читам преко новина као просечан грађанин. и видех овог. мислим се: па чекај бре, ако си толко способан пет факса да завршиш не знам како, зар не мош неки сопствени посо да покренеш? и још маркетинг завршио... чекај бре, можда се тако рекламира!?

Kad založim kazanče kraj kuće, izvadim sliku krsne slave, skrušeno skinem kapu, ruka mi stara zadrhti, u oku suza, muška najteža, ali krijem dok mi dušu šibaju vetrovi... pa me neka milina me obuzme, srce kuca u dlakavim grudima, ali ne dam da to iko vidi

АХХАХАХАА АСИ ЛУД АХХАХХАХХАХААХ

Mnogo se banalizuju mišljenja i priča se uopšteno. Zavisi ko šta hoće i želi od
života.
U tim LDP-ovskiom bajkovitim zemljama nije sjajno, nije ni ovde, daleko je od sjajnog, al nigde se ne živi bolje, a ne radi manje. Ko hoće da zapne i ne žali svoga zdravlja i vremena, može i ovde uspeti nešto napraviti od života.
Kaže neko ovde je loše? Idi u Etijopiju samo na par dana, pa kad vidš šta je loše dođi kući...

ma de da pokrećeš sopstveni poso u zemlji koja bukvalno propada...i ti da ulažeš novac u takvoj zemlji.... da se ne lažemo, može i ovde fino da se živi, nije baš sve tako crno...al ko ima neki svoj posao zna kolko se ova država trudi da ti otme svaki dinar koji zaradiš...malo malo pa neki novi nameti

Зато и једу месо, јер кошта као код нас, а стандард као кад би месо код нас коштало 50 динара кило.

Jedu oni šta stignu. Nisam neki neonacista, naložen na Šišanje, zihajl i te stvarčice, ali su govna velika, rasisti neviđeni, muče Arape koji su emigrirali iz tri lepe da bi tu našli neku sreću a oni ih tretiraju kao govna i za 8h na gradilištu im daju 5 šekela, imaju hotel u duginim bojama samo za gejeve ne razlikuju Hrvatsku od Srbije, drkaju na Ameriku i mnogo su prljavi. Kad im kažeš da si iz Srbije gledaju te kao da si Hajnrih Himler. Jes da možeš dobro da se zaposliš i da imaš lepu platu ali zajebi druže.

ovde se veliki ne diraju, a malim i srednjim privrednicima se na sve moguće naćine otežava da porastu i napreduju. Valjda dok ne bude totalni monopol u zemlji.
Jel čuo neko primer za čoveka iz subotice, koji je počeo porodični posao sa plastenicima jagoda...na kraju se tolko proširio da je valjda počeo i da izvozi. Normalono nekom se to nije svidelo, u roku od godinu dana ga sjebali moro da proda sve što ima...država ga dovela do prosjačkog štapa. De ćeš ti tolko da porasteš jesi lud...a čovek sve svojim rukama zaradio.
Međutim neki mladi biznismeni iz mađarske čuju za njega, njih četvorica valjda, i znaju za njega da je izuzetan stručnjak, i ulože 5 miliona evra njih 4, i on peti kao ravnopravni partner da im bude bez dinara ulaganja, samo znanje svoje ulaže (a oni ni nisu iz poljoprivrede, totalno drugim stvarima se bave, al videli priliku)...i eto..zasade ne znam kolko hektara pod plastenike, ogromne pare uložili... sad će mađarska da ima profita od njega, jer će oni da dobijaju porez od svega toga

malo malo pa neki novi nameti

Nemojte zaboraviti da je to model koji usvajamo od zapada. Neki svesno, a neki nam je nametnut.

Brus je sve objasnio na jednoj od prethodnih strana.
Ja dajem majčici još par meseci da se nadjemo i onda idem negde.
Žao mi je samo što će najbolji poput mene otići.
Pezos je potpuno u pravu što se pokretanja biznisa tiče

U tim LDP-ovskiom bajkovitim zemljama nije sjajno, nije ni ovde, daleko je od sjajnog, al nigde se ne živi bolje, a ne radi manje. Ko hoće da zapne i ne žali svoga zdravlja i vremena, može i ovde uspeti nešto napraviti od života.

neću sad da ispadne da branim nešto to usrano inostranstvo, niti mislim da cvetaju ruže tamo...i mogu misliti kako je kad odeš u tuđinu sam, tj. znam, al ne iz ličnog primera...al i ovo što kažeš ne pije vodu. Jedino neki faktor sreće, da te ukenja...ili da zavrneš nekog za veće pare, pa da se nazivaš onda uspešnim biznismenom i preduzetnikom.
a ovaj deo, ko hoće da zapne i ne žali zdravlja...jesi radio kad na građevini kao fizikalac, al duže vreme? ja jesam...i to kad uspem da nađem, pa odradim mesec-dva-tri, dok ne kažu da nema posla...od 6-7 se otkidaš do 5-6 poslepodne...pare dobiješ naravno za zakašnjenjem...a ne treba da napominjem da ne možeš više od 30000-35000 da nakupiš za taj mesec...jel to taj uspeh kad zapneš? ili imaš neki bolji primer? da se ne lažemo, ovde su poslovi usrano malo plaćeni...mislim na poslove dostupne široj masi...dnevnice 1000-1500 din

cornelije
Размишљам да ли да одем да студирам у Аустрији следеће године, у Грацу (студентски дом)или да овде упишем Права. Плаћа се 350 евра по семестру плус трошкови живота у Аустрији. Волео бих да одем, да пробам, једино што ћу изгубити је годину дана. (прво бих морао немачки да учим до одређеног нивоа који сад немам). Хтео бих да видим како ћу се снаћи у туђој земљи, без доброг познавања језика, без игде икога. Ако не бих успео и ако то не би било то, вратио бих се после годину дана(за којих ћу научити немачки добро, што ће ми бити предност код посла и уопште знање језика) и студирао овде нешто. Ако би ми се допало тамо, почео бих да студирам нешто и остао за време факултета. Не знам да ли бих се вратио после, мислим са овог становишта кажем да бих, али не желим да причам о томе јер тако сви говоре и на крају остану. На крају крајева, нисам још ни био тамо, тако да не знам ни какви су услови. Али ето хипотетчки кажем да бих се вратио и са страном дипломом бих тражио посао овде.

Корнелије, види код нас у РС за држављанство, сви држављани имају бесплатно школовање у Аустрији по неком уговору из 1896. године између Аустрије и Босне и Херцеговине, који је сад скоро обновљен. Боље него да плаћаш тих 350 евра. Распитај се мало, погледај на сајту Владе РС шра ти је чинити.

Pezose, 41 godina mi je, a od kuće sam otišao posle vojske. Šta misliš dal sam svašta radio? Kad bih o tome pisao, post bi bio duži od Luksovog :))

Mnogo se banalizuju mišljenja i priča se uopšteno

Ovo sam trebao napisati velikim zadebljanim slovima. I ja sam uopštio stav.

Naravno,pa otići.

pa eto, onda bar ti treba da znaš da nije baš tako ''upregni se i radi i uspećeš''...doduše, uspeh nije isti za svakoga...nekom je uspeh da jednostavno - preživljava.
A opet ni ne znači da nećeš da uspeš i ovde... mora kockice da ti se poklope, onda je svejedno dal si u Čortanovcima il si u Berlinu..

Ja sam rođen na teritoriji bivše Austrougarske, kad bi naučio mađarski imao bi pravo na državljanstvo. Kad bi se odlučio da živim 6 meseci u hrvatskoj imao bi pravo i na njihovo državljanstvo, a jezik već imam položen jer se u moje vreme pisalo "srpskohrvatski ili hrvatskosrpski" u svedočanstva/svedodžbe. Bio sam državljanin CG dok se nije otcepila, sad imam državljanstvo Srbije gde i živim već 22 godine. Boli me kurac da idem dalje, sad mi kasno. Kad sam hteo nisam mogao.

Несе, гдје си ти све бивствовао?

mora kockice da ti se poklope, onda je svejedno dal si u Čortanovcima il si u Berlinu..

Ima sve to logike što kažeš. Imao sam teških perioda, a bilo je i lagodnog života. Al sam kopao i rukama i nogama, padao i dizao se, a mnogi koje znam nikad nisu uspeli posle prvog padeža trgnuti se i nastaviti. Jednostabvno se predaju ljudi. Takvi bi i preko loše prošli.

Несе, гдје си ти све бивствовао?

Duga priča :) Trenutno sam u Zemunu...

Trenutno sam u Zemunu

И то је некад било иностранство. :)

Kako su krenuli, biće opet