Prijava

Pa i nema nekakave dubine, cim se na kraju sve vrti oko njegove savesti, mada je meni odlican sam po sebi i sam taj proces "jebanje u mozak - griza savesti" mi je bio dovoljan. SPOJLER a i samo rasino jebanje klinki govori dosta, bas bas ceo njegov profil je dobro uradjen. Prezir prema svemu iz licnog iskustva tj razocarenja koje je doziveo. Tu se potezu ona pitanja "zasto bas ja" "kako svi zadovoljni samo ja ne " pa otuda i dolazi njegova mizantropija, iz raskida sa ribom. A i ubacen je onaj srpski fenomen ljubomore, odnos raša i lika iz engleske sto dolazi. Jbg , ko god da je uspeo po njemu se pljuvalo. Kreni iz svog kraja, ili ako imas takvo iskustvo - kreni od svog primera.
Tipa, kad sprovedes teoriju u praksu i po prvi put kazes metaforicno: "ne!", odmah kreću priče, "promenio se" "degen" "ljigavac istripovani"

A ovo sto kazes da te film nije uvukao u pricu,mozda si jednostavno naucio da se distanciras od filma? Ili je cilj na tome da od prave umetnosti ne mozes pobeći, tj distancirati se? Recimo, ja ću uvek padati na 21 gram,amores perros, mar adentro,, shrink, biutiful, jagten, dirizhyor, all about my mother, - pa makar to bilo 21. gledanje.

Panćera - Postao normalan je

Мене је Amores Perros примера ради много више увукао у причу него 21 грам. Wake in Fright ме апсолутно увуче у причу, атмосфера филма, развој радње и све остало.

Тарковски зна такође да изгради ту атмосферу, јебига, колико год некоме бесмислено било снимање водене траве, алги, вожње кроз град по неколико минута, то тако гради атмосферу да је то невероватно.
American Beauty такође, а чак се нисам поистоветио ни са једним од ликова.

Ево ти пример The Broken Circle Breakdown-а, не знам, прво сам дао осмицу филму, а онда сам извалио да ми је и месец, два након гледања остао жестоко урезан у сећање, и да само слушањем песме поново доживим филм.
https://www.youtube.com/watch?v=-LprqBP0JTw
Филм који те буквално остави бесним, нокаутираним. То ми је баш фантастичан пример филма који се бави сјебаном реалношћу (другим типом реалности, али није битно), са здравом дозом нечега "уметничког".

Тачно, Хадерсфил се бави свим тим стварима које си навео, али сем окружења и камере нема много ствари које граде све то, као да се узда у то да си ти исто доживео. Пребрзо се одвија радња, и пребрзо напредује то лудило да би и сам могао да га осетиш.
Јебига, ту ми је Хадерсфилд млак, као да упаднеш у рандом гајбу неког лика на Новом Београду и снимиш само површину целе сјебане егзистенције, тренутак пуцања. А оно што је довело до тога је превише запостављено и самим тим, не одува те тако. Да се разумемо, Глоговац је фантастично одрадио своју улогу, и да није њега, филм би био баш млак. Овако је добар. Уз главну замерку што се премало бави напредовањем и узроцима, већ их некако успутно спомиње, а фокус баца на пуцање.
Са представом сам поредио из разлога што се у позоришту успостави "комуникација" између глумаца и публике и много више се вежеш за ликове и осетиш ту напетост и слично. Због тога ми и није добра идеја екранизација филма.

Valjda je Glogovac dobio nagradu za ulogu u predstavi. Cuo sam da je epski trenutak kad izlazi na scenu sa soljicom kafe, drhti i cuje se drhtanje.

U pravu si to za plot, da je samo prikazana posledica ali ne i uzrok. Mada verujem da bi bio kliše i previse izlizan da je prikazan uzrok. Zamisli film, suta ga riba i on puca? Već me ne bi privukao. Ovako je prikazana samo posledica i njeno manifestovanje, kroz saucesnistvo mnostvo karaktera. Zato je posledica mnogo dobro odrađena, jer je fokusirana na njegov odnos sa svima a i sa samim sobom. Totalno dno dna i moralno posrnuće, cim jebe klinku. Da se bavio celim tokom price verujem da bi mnogo toga bilo izostavljeno i opet povrsno prikazano. Osim ako film ne bi trajao 3,5 h, sto je za ovakvu temu, previse. I za sta je potrebno stvaralacko iskustvo. Duge filmove mogu da prave Mikhalkov, Tarkovski, Kusturica, praška škola...
EDIT: Tako da mislim da je ovo najbolja.moguća ekranizacija, ne kazem da je genijalno,samo da bolje ne može.

Meni je tarkovsi tezak i pratim samo delove, ne gledam njegove filmove kao celinu, već upijam samo fragmetne. On se po meni ne gleda da bi se poistoveti, već vozdigao.

skinem jebeno sinhronizovani relatos salvajes, pa sam ipak odgledao ovaj
http://www.imdb.com/title/tt1174732/?ref_=ttcrv_crv_tt
fin film

Meni je tarkovsi tezak i pratim samo delove, ne gledam njegove filmove kao celinu, već upijam samo fragmetne. On se po meni ne gleda da bi se poistoveti, već vozdigao.

Постоји много углова гледања Тарковског. Али је чињеница да те увуче у причу савршено. Пробај да га гледаш на мало другачији начин. Пусти филм, када извалиш да те попушта концентрација, након рецимо сат и по, направи неких пола сата паузе па онда настави. Макар док се не навикнеш на његов стил.

Али причам ти баш о томе да је то што га је шутнула риба само окидач, нико иоле интелигентан и нормалан не прсне због тога, у позадини се крије много ствари, а доста велики део тога би се фино окрзнуо да је продужио филм за рецимо пола сата. Не више. Опет, кажем, не би био за 10, али мислим да би био за нијансу бољи и да би из солидног/доброг прешао у домен веома доброг филма.

А о Глоговцу као глумцу уопште не треба трошити речи.

Узгред, независно за целу ову причу, много ми је интересантна нека веза у стваралаштву Тарковског, Кјубрика и Линча, мада ми је Линч мало испод ове двојице.
Заправо интересантно ми је како Тарковски прилази човеку на личном плану, Кјубрик ми се чини да кроз своје ликове више говори о човечанству у глобалу, а Линч кроз своје филмове говори о себи. И некако су ми нераздвојни трио.

Е да, када си споменуо прашку школу, какав је http://www.imdb.com/title/tt0116790/
Хоћу већ дуже време да га гледам, али никако.

Samhain, od mene preporuka za Neprijatelja (2011) i Beli beli svet (2010)

Постоји много углова гледања Тарковског. Али је чињеница да те увуче у причу савршено. Пробај да га гледаш на мало другачији начин. Пусти филм, када извалиш да те попушта концентрација, након рецимо сат и по, направи неких пола сата паузе па онда настави. Макар док се не навикнеш на његов стил.

Nemam više problem sa pažnjon već sa komunikacijom, znam da je za njega potrebna psihicka priprema tj posebno stanje da bi se gledao, to sam kod nostalgije shvatio, koju sam iz šestog puta odgledao do kraja.

шутнула риба само окидач, нико иоле интелигентан и нормалан не прсне због тога

uh ovde se ne sluzis dobrim terminima, ne bih rekao da kontrolisanje emocija ima veze sa intelektom i sa normalnoscu, uostalom ovaj drugi je relativan pojam. Moze se desiti svakome ko se upusti u vezu, tj preda se u potpunosti. To je vise pitanje slozenih odnosa, gde covek trazi oslonac. Iako se sa sigurnoscu i pouzdanoscu jedinka moze osloniti samo na sebe. Tako da je to pitanje unutrasnjih frustracija, a ne normalnosti. A i raskid je cesto shvatan kao smrt te osobe. Ako sam ja suzdržan i uvek drzim para pod prismotrom, ne znaci da sam intelektualac. Koje odstupanje haaaaa, vraćam se;

А о Глоговцу као глумцу уопште не треба трошити речи

potpuno se srozao, kada je trebao da bukne, on je snimio Enklavu, najbedniji naš film, u kojem je sve zakržljalo. On dalje neće ići, valjda je dostigao vrhunac.

Nisam.gledao al za 14 dana ću

Да, лоше сам се изразио, али и даље сматрам да је раскид само окидач појединцима, а да узрока има много више. Небитно да ли је неко уздржан у тој вези или не. Ухватио си суштину у сваком случају.

Питање, видећемо шта ће снимати и како ће глумити на даље. Јебеш Енклаву, никоме пар лоших улога нису тотално усрале каријеру. Видећемо.

Videćemo. Inače interesuje me sta će uraditi. Al opet, upoorno gaa upoređujem sa Srđanom Todorovićem, nem pojma sto, i uporno vidim da glogovcu fali nesto. Dal neke ludosti, osobenosti, koju je todorović pokazao u kusturičinim filmovima. Ipak ovaj ima zivotno iskustvo, a glogovac mi dodje kao neki mlakonja, sve lepo. Nisam video snima li stogod novo?

Da li vam se svideo Marsovac? Meni je djene djene, nit smrdi nit mirise. Vizuelno sve jako lepo predstavljeno, kamera izuzetna. Medjutim ima dosta tih tres detalja sa sadjenjem krompira na Marsu, onda onim spasavanjem u orbiti i kraj mi je neubedljiv, nesto mi nedostaje...

Što spojluješ pičko?

Gde si primetio spojler? Nije valjda da se srdis sto sam spomenuo sadjenje krompira. :D

A HTEO SAM DA ODGLEDAM FILM EVO TORENT MI NA 95 PROCENATA BIO

Zajebava Pablo nije krompir no paprika.

E SAD MI JE LAKŠE JER VEĆ SU STVARI 50-50 IZNENADIĆU SE SVAKAKO
HVALA MATOREE