Prijava
 1.    

  Centralna Srbija

  Teritorija Republike Srbije van njenih autonomnih pokrajina. Dobila je naziv Centralna Srbija, kako bi se razlikovali oni delovi koji su u Autonomnin Pokrajinama od onih koji su direktno podređeni Republičkim vlastima. Najviše naseljeno i najslabije ekonomski razvijeno područje Srbije. Najveći, univerzitetski a ujedno i najurbaniji gradovi su Beograd, Niš i Kragujevac

  Najprivlačnija destinacija za doseljavanje iz okolnih republika, pa prema podacima Zavoda za Statistiku u njoj živi najmanje tzv. Centralnih-Srba (Onih koji su se rodili i odrasli u ovom delu Srbije ).

  Prosečna porodica sa Severa Crne Gore ( Berane, Pljevlja, Mojkovac ili Kolašin ) :

  Božo : Oooooo Milanka, đe ti je ona fukara od sina ? Što misliš ti sa njim jadna ne bila, evo ga po vas dan sjedi ništa ne radi, neću ja dovijek ovu porodicu izdržavat.

  Milanka : A nije on samo moj sin no i tvoj, moj Božo. A što ćemo no da ga šiljemo kod strica Vučine u Beograd, on je glavni gore, svi ga znaju, on će mu sredit da što studira, ili kod tetke Jelene u Niš, ona radi u Ministarstvo na visoku funkciju, ima veliku kuću od 500 kvadrata i vozi Džipa od trijes iljada evra, viđećemo da mu ona nađe neki posa', pa će se snać' on sam posle.