Prijava
 1.    

  Cvrčak

  Pokusaj starijih da nam u najranijem detinjstvu dokazu da mora da se radi.
  Al deci je cvrčak tako simpatican i mio da postuju njegovu ideologiju i kada potpuno odrastu.

  Cvrčak i Mrav .......... Cvrčak je ziveo za trenutak, R&R

 2.    

  Cvrčak

  Čest stanovnik domaćih i poprilično izanđanih stranih automobila, naročito ukoliko su u startu bili predviđeni za naše tržište pa u njihovoj unutrašnjosti preovladava jeftina plastika. Posle tretmana koji četvorotočkaš doživi na našim putevima, naime, ta plastika se rastrese i počinju delovi u enterijeru da se taru i ispuštaju cvileće i škriputave zvuke koji podsećaju na primerak ovog iritantnog insekta koji se uvukao u, recimo, spavaću sobu i tu otpočeo svoj celonoćni koncert.

  - Uh, i ti imaš cvrčka u kolima. Kako li samo izdržavaš, ja poludim ako moram malo duže da vozim.
  - Nekako sam se privik'o na njega, a i nije toliko monoton, menja ritam kad naletim na rupu, znači jako često. A čuo sam i da Kinezi smatraju da ta buba donosi sreću, pa jebem li ga...

 3.    

  Cvrčak

  Insekt za kojeg cesto pomislis da i ne postoji materijalno (ajde ko ga je još vidio ?) nego da svoje umilne zvukove proizvodi poput fenomena u maloj fabrici tu negdje ni na nebu ni na zemlji.

 4.    

  Cvrčak

  Pogrdni nadimak za studenta violine iz studenskog doma.

  - Aaaaa! Koliko ima sati?
  - Devet.
  - Opet me je probudio ovaj cvrčak, ima da mu odem gore i tu violinu da mu nabijem u dupe. Mesecima ne mogu oka da sklopim!
  - Smiri se Živac, dobro smo i prošli, Boško i Rale iznad svoje sobe imaju trubača i saksofonistu, svako jutro se ustaju u šest k'o da su u vojsci.

 5.    

  Cvrčak

  Lik koji se naduva helijumom.

 6.    

  cvrcak

  ono malo sto nikad ne vidimo,ali uvek ga cujemo kako cvrci u travi..najcesce se javlja na moru ili u prirodi..