Prijava
   

Dinkićivizam

Univerzalan izraz za svako političko obećanje, za koje se unapred ili unazad zna da neće biti ispunjeno. Dinkićivizmi su najzastupljeniji za vreme izbora, ali i prilikom mnogih izgradnje svega i svačega, po sistemu "da se mi lepo islikamo, pa ćemo posle lako".

Izraz je izvedenica od prezimena svima nama poznatog, koji je zvanično oko 3 miliona ljudi zeznuo za 50 puta (1000evra= 106000 din, 1700+500=2200). A to je jedan u nizu dinkićivizama.

Izbori, Srbija, bilo kad.

Glas sa malog ekrana velikog političara: "... i obećavamo da ćemo uticati na suzbijanje bele kuge, zbrinjavanja svih besućnika, izgradnju besplatnih stanova za radnike meseca, kao i masovno pojeftinjenje svih mogućih proizvoda, naravno, ukoliko pobedimo na izborima...".

Potencijalni sredovečni glasač: "U, sunce ti, koliko dinkićivizama! Ovaj će zajebati vrhovnog dinkićivistu koliko laže!".

Komentari

po mom misljenju jedan od tri najgora politicara u ovoj nesretnoj drzavi +

hAHHhA. vaistinu je tako! evo bas se kocim sa drzavom, nisam placao neki kredit sto mi dala drzava, oko 150000ostalo da platim, i bas sam rekao tamo da kad uznem 1000e od dinkica da cu da im platim....samo su me gledali!

Па, да, дај им акције, реци да они то вреднују толико. траже да им верујемо и, ево- верујемо им! :)

+ uvek i zauvek na ovakve