Prijava
 1.    

  Druga liga zapad

  U slengu loše organizovana i po sadržini dosadna manifestacija, okupljanje...

  - Kako je bilo kod Marka na slavi?
  - Smorili smo se žešće, pivo vruće kao supa a gosti neki smarači, jbg druga liga zapad.

 2.    

  Druga liga - Zapad

  Izraz nastao u bivšoj SFRJ, ali se održao sve do danas.

  Prvobitno označavao sve one klubove u nižerazrednim takmičenjima, po provincijskim naseljima. Gradski stadion zarastao u korov, sa zarđalim tribinama. Publika lokalni besprizorni klinci, premladi da ih puste u neku ozbiljniju navijačku grupu, i poneki dokoni penzioner koji ne zna šta će sa sobom. Igrački kadar uglavnom matori konji od po 25+ godina. Niko od njih neće igrati ni u Partizanu, ni u Glazgov Rendžersu, i to znaju i sami. Igraju za hranarinu i eventualno opštinski poslić tipa trener petlića ili nastavnik fizičkog u osnovnoj školi, ako se pokažu dobro protiv ljutog rivala Železničara iz Lajkovca.

  Kasnije izraz dobio i šire značenje, pa označava sve one čiji je krajnji domet u nekoj profesiji ili delatnosti daleko od vrha. I koji bi trebalo da razmisle o promeni karijere.

  - Šta je ovo, Vanja ? Opet mi po instagramu iskaču tvoje skoro gole slike. I opet šatro poziraš onom ljigavom Poliću ? Jel' se to vas dvoje jebete meni iza leđa ?

  - Nikola, stvarno mi je viša muka od tvojih primitivno-patrijarhalnih, balkanskih, mužjačkih ispada ! Shvati da je Aleksandar jedan vrhunski profesionalni fotograf, a pre svega izvanredno talentovan umetnik. Saradnja sa njim mi je čast i odlična prilika da kao fotomodel u usponu dalje napredujem. Ako to ne možeš da razumeš, nas dvoje nemamo šta da tražimo zajedno !

  - Dragi moj fotomodelu u usponu, puniš tri banke a i dalje pokazuješ golo dupe na instagramu, iako je već pozamašno. Tvoj vrhunski fotograf živi od slikanja svadbi i krštenja. Oboje ste Druga liga - Zapad. I šta ja imam više da gubim vreme sa tobom. Vozdra.