Islam - svecki parazit ili samo steramtigatip?

1. Johnny Kurajber

Ma jok, neka svako piše šta hoće. Budalaština je ubiti bilo koga zbog jebene karikature. Nek crtaju i pišu šta hoće, samo da nas ne ubijaju.

Lažeš. Da ti napravi ovakav poster na sajtu, banovao bi Francuza na 1123213123 godina.

2. banovao bi Francuza na 1123213123 godina.

Banovao. Ne bih putovao u Francusku da ga ubijem. Skupa karta.

3. mi smo već banovali francuza... a ne, pardon, samobanovao se

4. Lažeš. Da ti napravi ovakav poster na sajtu, banovao bi Francuza na 1123213123 godina.

Jebotebog nolajfera, kad im je ban isto što i ubistvo.

5. Валдеррама, ако дискутујемо о границама хумора, требало би да занемаримо да су се убиства десила. Довољно је да разматрамо шта је то што би требало да је нека универзална граница за хумор. Просто, шта треба забранити? Све што се на крају заврши убиством може да се прокоментарише да није требало до тога да дође.

Да ли је проблем у демократији која дозвољава да оно што је већини смешно, а вређа мањину буде дозвољено? Да ли је проблем што те карикатуре нису хумористичке, већ политичке? Ево, рецимо, та карикатура српског војника може да буде увредљива неком Албанцу коме је нека српска паравојска убила неког блиског. Чак и више него Србину коме може да смета што је његов војник представљен као окрутни убица.

Мислим да граница треба да постоји. Нпр. ако је неко претрпео лични губитак, шала на рачун његове несреће је неумесна. Али шта је са земљотресом? А на крају и онај главни проблем, шта је са религијом? Мора и сваки човек имати и трунку разумевања за хумор, мора да има довољно дебелу кожу да прескролује страницу ако је неко вређао Исуса, папу, мухамеда с.а.њ.с. или Ђоковића.

6. HAARP ih je ubio, ne teroristi.

7. Mister_NO
    Jebotebog nolajfera, kad im je ban isto što i ubistvo.

http://img.bulawayo24.com/articles/Tsvangirai-hand-on-head.jpg

8. Poenta je da su ovi Francuzi umislili da su sila i da im niko ništa ne može, a onda dođoše bregidižanumi i najebaše im se mamare, pošto je u Francuskoj mnogo muslimana, osećam da je država poslala ove da ih osakate, da se ne bi digla kuka i motika zbog karikatura.

Svi oni su plaćenici, a ovi iz Bosne i NP umislili da se oni bore protiv nevernika. I onda otidoše tako glupavi i izginuše nizašta, a neko tamo dobi procenat od idiota.

Ketrin Ešton za predsednika!

9. Ne ban isto što i ubistvo. Potvrđujem samo da bih ga banovao. Ne bih išao da ga ubijem. Otud to banovao i tačka odmah posle.

10. Živela Korzika!

11. Довољно је да разматрамо шта је то што би требало да је нека универзална граница за хумор.

Mislim da tako nešto ne postoji i da je nemoguće to uspostaviti, jer dva čoveka nemaju isti smisao za humor i isti nivo tolerancije, a kamo li dve kulture, religije, civilizacije. Ali opet, daj mi jedan smešan vic (a da ne bude čisto jezički humor) a da neko tu ne ispadne glup, ne najebe, da nema smrti, izrugivanja i slično. Humor je obično izraz intelektualne nadmoći, dominacije.

12. http://images3.kurir.rs/slika-620x419/prorok-muhamed-foto-profimedija-1420634471-605579.jpg

Nemaju svi isti humor, zapadnjacima je ovo možda smešno, ali ne i ovima sa istoka.

Ovo je baš pišanje po njima.

13. У праву си, Валдеррама. Али то онда значи да конфликт заувек остаје. :( Онда би требало различите културе да имају различита правила и да се не мешају једни другима у иста. Оу, вејт... :)

14. Da, različiti tipovi humora apsolutno postoje a bogami i shvatanja istog koreliraju tim tipovima. Nemci, na primer, umiru od smeha kad neko prdne a ukoliko je prdež baš jak, može doći i do iskašljavanja plućne maramice. Bilo i u Bildu pre par nedelja, hehe...

15. svidja mi se sta je rekao salman ruzdi
    “Poštovanje vere” je postala fraza koja znači “strah od religije”. Religije, kao i sve druge ideje, zaslužuju kritiku, satiru i naravno, naše neustrašivo nepoštovanje

16. Да, али за Немца је срамота прдети у присуству странаца. А чак и да странац уђе и осети да је Немац прднуо, Немац ће из пристојности напустити просторију. Значи, да и у таквом хумору постоји граница.

17. Na uzorku od 100 Nemaca, možda bi 10 njih to i učinilo, ostatak bi ostao i krkljao pomenutom plućnom maramicom u ždrelu. Iz iskustva govorim...i to ne singularnog...

18. Верујем, ти боље знаш од мене. Ја сам то управо измислио, мало се спрдам на свој рачун у вези постављања универзалних граница. Не замери.

19. lolo iskreno, profe, ja ne znam sa kojima ti nemcima toliko saobraćaš, ali mi zvuči kao da su iz nekog devetnaestovekovnog bavarskog sela kraj bajrojta i ono ne skidaju tregere i imaju blesave šešire sa petlovim perom

20. Немам појма, ја често помало бласфемишем из забаве, али се трудим да не радим то у присуству некога кога би то увредило. Добра шала је и Богу драга, вероватно, мислим, толико моћно биће, а да нема смисао за хумор, невероватно би било. Друга ствар је кад критикујеш нешто са политичке стране, то јест држећи нечију политичку страну, а користећи медије и хумор. Онда ниси обичан хумориста, већ политички активиста. Нисам читао тај лист, само гледао карикатуре, и према њима чини ми се да је оштрица њихове сатире сувише некако селективно усмерена. Нисам видео хумористичке слике дронова како разарају села по Ираку, Авганистану и Пакистану. Нисам видео њихову солидарност са колегама из РТС-а када су их усред ноћи НАТО авиони масакрирали. Па сад, кад погледаш шта карикирају, а шта не карикирају, шта карикирају мање, а шта више, добићеш увид у њихово политичко опредељење и место у медијској структури Француске. Али опет кажем, нисам видео, не могу сигурно да тврдим.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.