Automobilizam

  1. Slažem se. Zbog toga je bluemotion pametna kupovina.

  2. Nego kad smo kod ovih očuvanja prirode i eko goriva, jel auto koji ide na CNG zahteva neko dodatno održavanje vezano za sam taj sistem?

  3. Elem, što se tiče goriva, nisam pisao ovde i ne vidim da je neko skoro, ne znam kakvi su vaši utisci ali Gasproma gorivo brutalno jebe. Sipao sam premium dizel kad sam bio u Bosni kod njih, potrošnja nekih 5,4 litre gradske vožnje što je neverovatno, kod Šela npr pandanski Vpower dizel oko 6,1 na istu vožnju, ostali euro5 dizeli idu na oko 6,5. Koja su vaša iskustva?

  4. ista

    bolje gorivo imate u bosni od nas

  5. Lukse, troluješ li nas ovo ođe?

    V power najjači ever. I sve ful gas preko 6 ne prelazi.

    Ođe je Petrol slovenački dobar.

  6. Brt, kažem ti prosek punog rezervoara vpowera i punog gaspromovog premiuma, pola litre manje troši.

  7. dajte neki dobar auto plac u beogradu da ima svašta da se proba, otišao bih danas

  8. Ja sipam ovde na Nis-Gasprom pumpama i ok je u principu, troši skoro isto kao i sa švedskim gorivom. Mol i neke privatne pumpe u Pančevu su malo za izbegavanje. Fazon štucaju kola sa njihovim gorivom. K'o da vuče neki falš vazduh.

    Edit: radjarde retko gde u bgd imaš da se proba, recimo, imaš imperijal auto kod pančevačkog mosta, autoskaut na bogosloviji, ali sumnjam da ima de da se proba.

  9. Mozda ne gonis auto po Bosni ko po Nemackoj? Ti bese imas SUV, to je aerodinamicno otprilike kao panj, pa onda mozda zato veca potrosnja ako poteras po Dojce autoputu, a u Bosni nema autoputa.
    Ili vise vozis kreni stani po Nemackoj?

  10. Jbg nekad bude suv neka vlažan ti bi to trebao da znaš xd eto skeča eto pošaljice kad se čovek i ne nada. Da, SUV. Na Šelu sam sipao u Austriji, i sa pola rezervoara se vozao po Bosni. U povratku obrnuto, u Bosni nasuo na Gaspromu, skoro do Štutgarta me izguralo. Dođe na isto što se tiče puteva, a potrošnja različita. Gaspromnjeft > Šel, Valdemar likes this.

  11. Pa ti bi bar trebalo da znas da se iz Bosne uvek ide nizbrdo?

  12. Jel postoji u BiH nešto kao što je kod nas ovaj porez na luksuz (preko 2000 kubika)?

  13. Nema kod njih, tretiraju se kao zemlja u razvoju

  14. Znači isplati se izvaditi njihovo državljanstvo pa kod njih registrovati.

  15. http://krajinaosiguranje.ba/site/kalkulatori/kalkulator-registracija/

    U prinicpu se isplati. I u Bugarskoj je isto jeftina registracija, moj bivši trener ima neke apartmane koje izdaje tamo, pa je na osnovu toga dobio boravak i sve. E sad, lik je za Audi A8 D2 3.3 tdi neko 96' godište, platio 230 eura registraciju i neko osnovno osiguranje (to je bilo pre 2 godine, ne znam dal je poskupelo u međuvremenu, kad sretnem trenera pitaću ga).

  16. Jel postoji u BiH nešto kao što je kod nas ovaj porez na luksuz (preko 2000 kubika)?

    auto preko 2.0 opasan luksuz, nema sta.

  17. Ukinuce od leta(najverovatnije) ovo i kod nas, u toku je(makar bio) predlog zakona da se registracija placa po ceni automobila a ne kubikazi. Pametno ako mene neko pitam ne vidim zasto bi registracija za hondu 98-o god bila skuplja nego za a6 2013-o

  18. A brate, V power je vjerovatno najbolje gorivo na koje možeš voziti. Odma se razlika primijeti, posebno u odnosu na neko iz Modriče.

    Dobar video.
    https://youtu.be/d8L-X89duEs

  19. U Srbiji kriminal, GLčić neki 1000-2000 registracija, ma važi.