Prijava

Mene zanima kako to da benzinci manje zagađuju ako je standard isti, recimo euro 4?

benzinci trose vise goriva, i emituju vise CO2 na globalnom nivou. dizeli su efikasniji, ali emituju vise ostalih cestica i sranja, koje lokalno izazivaju razne rakcine i bolestine. ako imas filtere onda ne, i onda je dizel ustvari cistiji.
ali ako sklonis filter, ili kao vw lazes da radi, a ne radi, onda emitujes razne rakcine i bolestine.

I da li je moguće bateriju standardizovati za elektromobile, dođeš na benzinsku stanicu, ostaviš svoju bateriju na punjenje, ubace ti drugu napunjenu, recimo minut posla za sve to i ajd dalje?

moguce je, al treba se svi dogovore da se to standardizuje. bice i to, bas kad se rasiri tehnologija, ako do tad ne uspeju da naprave neko bas brzo punjenje.
u tom slucaju bi odvojeno bio vlasnik automobila, a odvojeno iznajmljivao bateriju. kao bocu za gas npr.
mada, ako gledas sta je jednostavnije, verovatno ce pre da se napravi neko bezbedno punjenje od 0-100% za 5min. problem i nije toliko da ne moze da se napravi, koliko da bude bezbedno to za prosecnog lika ko bi koristio.

Jebala vas KOLA

Živni malo, čoveče

SIGURNOST

JUL ZA DECEMBAR

SUTRA

PENZIJA

JEBO SAM VAM MATER KOLEKTIVNO

Dizeli imaju oksid azota kancerogeni. I bas egr smanjuje njegovu emisiju jer vraca izduvne gasove u usis. Zato vw otkad je mijenjao softver egr im krace traje znacajno jbg

Uzet golf 5 za zenu. Nema jos tablice ali naravno ne vadim se iz njega dan treci.
Jeftino dosta me izasao, 2.0tdi inace, 6 brzina, prelijepo ide

https://www.autodiler.me/felne/clio-rs182-16---ad16245299me

''Ajde uzmi, uzmi ove felmee moje, znas da u Crnu Goru nemaju ih dvoje, pa doživi večnost s'njima kao sto sam ja htEo ajde uzmi evo evo evo ''
Seka Aleksic

Gospodin hahahaha

Pa da benzin ne krene da isparava ovako brzo i da zbog toga eksplodira hahahah

Al kako je gurnula glavu unutra da vidi gde da zapali hahaa

I kako posle beži četvoronoške kao onaj ružni iz gospodara prstenova

Precesta je pojava da neko ko pali auto benzinom zapali dio sebe, makar samo obrve

Da se poserem jos jednom na cvt mjenjac. Osim sto je kurac u voznji poceo je da zajebava jbg usjekao lanac brazde... Ako se raspadne prije otvaranja granica moracu mu manuelni ubacit, dje cu naci cvt sad. 260 hiljada presao.

Inace ode petica golf u zamjenu za pajera starog hahaha pa njega vozim najcesce. 3.2 dizel i samo 4 cilindra. Kamioncic mali. Obozavam ga bas