Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
molio bih ovog člana što poznaje dobro automobile da mi da blagi opis i predloge, vezano za održavanje, potrošnju itd od tri kandidata
Nisan Kaškai (2013-2014)
Reno Kaptur (2014-2016)
C4 Kaktus (2015-2016)
hvala unapred
Je l' to do 18 000 evra ili maraka Ledeni? Pošto je Škoda 18k evra, a 508 18k maraka. 508 je po meni fin auto, za ovaj mi deluje da je sa klasičnim automatikom, valjda samo 1.6 eHDI imaju poluautomatik što je kao problematičan.
Eura, ova Škoda unutra ko siromašan golf. Ne mora nužno biti 508 al nešto sličnih dimenzija bi valjalo.
Brate da li si realan za te pare pezo
Nemam aplikaciju pa ne znam da li ti ispod ove skode iskacu jos neki oglasi slicne marke i cijene kao meni sto iskacu
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15903611/skoda-superb-20tdi-l-k-4x4
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16135639/skoda-superb-20tdi-dsg-ful-nov
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/16321975/volkswagen-passat-b8-r-line20190
Ako gledas i 2015 godiste imas i e klasu ili a6. Oba su restajling starijih modela, ovaj a6 vozim ja samo model prije restajlinga i zadovoljan sam bas. Taj 2015+ je jos bolji jer su dsg ubacili uz 2.0. Bmw 2.0 dizeli vec dugo problema imaju sa pucanjem lanca. Ranije je trajao koliko auto a sad stavili jednoredni plus ga bacili iza motora, tako da je bas posao da se zamijeni.
Imas i a4 2017 tipa ali je on klasa nize tj unutra dosta manje mjesta, ne znam koliko ti je to bitno. Veliki izbor imas
Iako ne upada u priču oko klase sa ostalima, za te pare je meni ovo prilično interesantna kupovina:
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/15954370/volvo-xc60-20docean-raceaut
Lik sa posla ima jako sličan i prezadovoljan je.
Ako kupiš Pežoa za 20 k treba te ubiti ko kera
Šta bi tek rekao za ove u mojoj firmi što su dali tipa 6x toliko para za 2 nova 3008 i još 2 5008. Plus je skoro bila priča da uzimaju i neke nove 508 ice.
https://www.youtube.com/watch?v=eKjdt1bPVic
Bohore, 18 kila maraka je pežo u mo postu, ne ojra
EDIT: Kako služi megan kabrio?
питање за аутора ГТД
шта си ти урадио са егр и дпф? Упали ми се јуче лапмица за грејаче у голфу и неће ауто преко 80 да ћера, одвео данас код мајстора каже егр отишао...... Притом на ибици ми отишао дпф у курац, има уља по целом мотору......
серем им се у екологију ја
Celtike služi svrsi. Bukvalno XD
Brate nemoguce je na ovakvo gorivo imati egr i dpf. Dpf nabije temperaturu i cadj spaljuje kad se zaprlja, ali ostaje pepeo, gornja granica 60g. Onda gasenje, ciscenje, novi (u prevodu gasenje :D)
E sad egr majku im jebem. Na starijima se mogao cistiti, ali sad na komonrejl ces ga ocistiti kurac moj. To ti je ono iza motora sto stoji sa velikim hladnjakom, kablovima, znaci ni ne pokusavaj da cistis ni sam ni u servisu, jer je uzaludan posao. Ciscenje Dpf takodje kratkog vijeka, ciste u Uzice, a kad se cisti opet imas posla softverskog. Gase se i dpf i egr i ad blue, obicno se time bave ovi sto se bave cipovanjem i to ti je najpametnija solucija.
Egr bas sam skoro ugasio, poceo je da pravi probleme, narocito zbog apdejta softvera gliba se pojacano. Cak su dobijali na zapadu dodatnu garanciju na egr poslije apdejta itd. Imao sam i prije nekolike godine isto problem sa pasatom 6, ugasio i na njega jbg. Vraca izduvne gasove opet u motor, ali kako ga cadj dizela prlja gubi funkciju. Radi dobro do odredjenog vremena i poslije kurac, a gorivo je lose i to vrijeme je solidno kratko. Dpf na audiju nijesam dirao eto, a mislim kako nema egr-a da ga prlja da ce duze trajati.
Ne znam šta da ti kažem, vidiš i sam
Дпф за ибицу требам да носим на чишћење, 40 евра скидање 120 чишћење и 40 стављање опет. Све се надам да ћу успети да га продам и не решавам то међутим курац за 6 месеци у огласима ниједан човек ме није позвао олололо
А за голфа нисам паметан шта ми је чинити, сто евра је скидање ерг-а и софтверско гашење, триста ерг са гаранцијом од шест месеци а 450 са гаранцијом од годину дана. Међутим виђех у њемачкој да има ерг вентил без тог хладњака за 120, капирам да се није тај хладњак сјебао него само вентил. Притом прича се да ће од следеће године на техничком мерити издувне гасове
екологијо мајку ти јебем
Ugasi egr, nijesi budala da kupujes novi. Svakako nebitno sranje. Ako je 1.6tdi nije ga moguce zamijeniti odvojeno od hladnjaka.
Za dpf poslije ciscenja mehanickog mora da flesuje ecu da bi vratio pepeo i cadj na nulu. Ako je neces prodavat ja bih ugasio i dpf i rijesio to trajno.
дволитрасх је, права мала мачка - штета што кад се упали лампица за гријаче односно егр не може да иде преко 80 олололо јебига на крају ћу скинути то срање па ћу јурит технички преко везе ако буду смарали за издувне од следеће године
Размишљам логиком боље брате да ми се запуши дпф јер ћу угасити то срање него да ми се враћа та чађ у турбину и мотор. Притом наручио сам и дијагностику па ћу моћи да пратим како стоји дпф, регенерисаћу га чешће и ћао
А схто се смећастог шпанца тиче продао би је веома радо само да оће ко да је узме
Normalno brate, nijesu lud novi da kupujes
Dpf ce raditi i duze jer ne preradjuje opet izduvne gasove i manje je garezi i smeca tog. Kad pocne da pravi probleme gasi i njega i boli te kurac
Mene zanima kako to da benzinci manje zagađuju ako je standard isti, recimo euro 4?
I da li je moguće bateriju standardizovati za elektromobile, dođeš na benzinsku stanicu, ostaviš svoju bateriju na punjenje, ubace ti drugu napunjenu, recimo minut posla za sve to i ajd dalje?
Dizel je štrokavije gorivo, destiliše se na nižoj temperaturi
Ne znam baš za standardizaciju, neko ima bateriju staru 4 godine, a moja recimo juče izašla ispod čekića, ne bih se baš menjao, poenta je da se ne ulaže u tu tehnologiju, u razvoj baterija, jer kako će Ameri onda
Isto tako se ne ulaže ni u razvoj solarnih panela, max efektivnosti je oko 25% a može da bude 95-100% i to je i postignuto ali ne puštaju iz laboratorije u masovnu proizvodnju
benzinci trose vise goriva, i emituju vise CO2 na globalnom nivou. dizeli su efikasniji, ali emituju vise ostalih cestica i sranja, koje lokalno izazivaju razne rakcine i bolestine. ako imas filtere onda ne, i onda je dizel ustvari cistiji.
ali ako sklonis filter, ili kao vw lazes da radi, a ne radi, onda emitujes razne rakcine i bolestine.
moguce je, al treba se svi dogovore da se to standardizuje. bice i to, bas kad se rasiri tehnologija, ako do tad ne uspeju da naprave neko bas brzo punjenje.
u tom slucaju bi odvojeno bio vlasnik automobila, a odvojeno iznajmljivao bateriju. kao bocu za gas npr.
mada, ako gledas sta je jednostavnije, verovatno ce pre da se napravi neko bezbedno punjenje od 0-100% za 5min. problem i nije toliko da ne moze da se napravi, koliko da bude bezbedno to za prosecnog lika ko bi koristio.