Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Dok je Tivin bio živ bio živ bio živ

2. Arja je ubila Noćnog kralja jer je za to predodređena bila, ono njeno gledanje sa onom crvenokosom službenivom Boga Svjetlosti (ili vatre), pa kad su joj kvrcnule riječi koje govore Bogu Smrti: "Ne danas". Mađijama i proročanstva su naružile bitku.
    Imam osjećaj da će makljaža sa Serseinom vojskom da bude bolja jer tu neće biti faktora više sile.

3. Odlicna arhiva neduhovitih slika sa neta nema sta

4. каква макљажа кад ови немају војску

5. Nekoliko kuća im je otkazalo poziv za bitku pa možda sad budu htjeli, a najava za četvrtu epizodu je prikazala borbu. Te najave ne gledam jer me nerviraju ti mini spojleri ali znam da je Sersei unajmila plaćemičku vojsku da se tuče protiv onoga ko pobijedi. Ili makljaža ili će preostalih par epizoda bit petparački dijalozi kao prve dvije epizode.

6. Azor ahai = arja, sta mislite o tome

7. мислим да не јебу два посто то око азор ахаија

8. ZAŠTO OVO DJUBRE OD EPIZODE IMA 8.9 NA IMDBU

9. Обратите пажњу што су пичке променили цифру Дотракија на Википедији, сад стоји 10 000 а до пре пар дана свугде писало 100 000

10. Hahaha okupila ih sve, pola svijeta presli da izumru

11. Imam osjećaj da će odjedanput da se stvori pun kurac ljudi spremnih da ratuju za Starkove, jer su oni pobedili Noćnog vraga. E sad isto mislim da će bit patišpanisanja ko treba da sjedne na presto sedam kraljevstava zbog incestuozne zavrzlame koja se stvorila. Još jednu bitku da vidim i neka čine šta hoće.

12. Epizoda koja je bila tehnički besprekorna a narativno očajno. Godinama se pravi priča oko Noćnog kralja kao najvećeg antagoniste, sa naznakama konkretne agende, i epizoda završi tako što njega (verovatno i najmoćniji entitet u Martinovom univerzumu) devojčica probode na vašarsku foru. Na kraju će u seriji ispasti da je NK kao demon nekog drugog sveta, koji samo i isključivo za cilj ima da uništi svet ljudi, bez ikakvog racionalnog povoda. Ne znam hoće li ovime staviti tačku na ovu priču u seriji, ali ako tako bude onda će se posrati po svemu što su radili. I na kraju, očekivao sam mnogo više smrti, tačnije očekivao sam smrt svakog ko nema nikakve konkretne veze sa Sersei i onim što će se dešavati u Kraljevoj Luci oko borbe za presto. E sad, očekuje se još jedan majndfak u rangu onog sa Hodorom, ali ostavlja ova epizoda gorak okus u ustima, jebem im mater. Najveći crowd pleaser od svih dosadašnjih epizoda.

I naravno, ono što je najmanje oprostivo je činjenica da Noćni kralj i generali uopšte nisu uzeli oružje u ruke i imali borbu prsa u prsa. Kakvi propušteni biseri...

13. Petar Pan Pezo$
    sersei najjaca u sedam kraljevstva, tj jedna od DVE najjace, deneris isto jedna od DVE najjace, dzon snezni koji bi trebalo da je najmocniji muski lik je ustvari samo jedan potrcko od deneris, koja ima jos hiljadu potrcka, dzejmi isto jedan od najzajebanijih likova sluzi samo kao fuck boy sersei.....arja ubila najmocnije stvorenje u seriji, mala mormontkinja od deset godina ubija dzina deset puta veceg od sebe itd itd....SJW preseravanje, aj iskulirajte malo dajte i muskima neku ulogu osim da budu glineni golubovi za ubijanje

Mislim da neće bitni ni jedno muško što će doprineti nešto posebno priči. :(
    Oni su kao i u izvoru inspiracije Martinovog dela, samo tu da omoguće jednoj od žena da sedne na prestol. Nažalost, po svemu sudeći to ce biti Sansa. A Arija ubija Sersi. Jer je ona na njenoj listi.
    Žao mi je Pezose.

14. Najbolje u seriji su scene borbe. Što masovnije to bolje. A s obzirom da im je svima tron bitan, pa još sa diktatorskim vladarom, treba očekivat bar još jednu bitku.

15. 'Ladno Marija Šerifović ubija glavnog mrtvaca.
    Iskreno se nadam da je kralj samo promenio agregatno stanje i da će im se krvi napiti na kraju jer je varijanta: izdržim prženje mlade zmajarke na 500 stepeni a Šerifovićka me bocne nekim nožićem i ja se raspadnem u tisuću komada, ... trula.

16. Ja imam apsolutno poverenje u D&D i siguran sam da ne bi tek tako rano eliminisali iz jednačine Bele hodače.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.