U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Moj sin (12): zašto se kaže CRNCI a ne SMEĐCI?
Kako miriše svježina?
Zašto moram nositi potkošulje kad nemam niti jednu košulju?
još bisera mog sina:
- zašto se za mačke isto koristi riječ PASMINA??
- zašto se kaže TRIBINA, a ima ih 4: istok, zapad, sjever i jug???
ja stalno neke bisere mog sina sipam...al ne mogu si pomoći kad je biserko:
- ako se za ljude kaže da su od "krvi i mesa", kako onda netko može biti "kost i koža"??
Da ima 5 godina, pa 'ajde...ali ovo...
ima 12....nepunih :D
Aj Eddie cicijo!
Ne znam u šta ovo da svrstam...
Moj drug je čekajući noćni bus kod "Beograđanke" sipao u usta 5-6 tik tak bomboica, i pošto je naprasno ožedneo, presamitio se na fontanu da popije malo vode, svi tik-takovi su mu skliznuli na gore, u sinuse, naišao je bus i morao je da utrči.
Narednih pola sata su mu se te bombone topile u sinusima, nije mogao ni da ih izduva, ni da ih pljune, ni da ih proguta...samo je kijao, kašljao, na sve strane su mu curile bale i sline, a mogao je samo da čeka i trpi...
AHAHAHAHAHA
Koji debil.
Jedan moj frend je u Google ukucavao: "na na naaaa na naaa naa" šatro u ritmu pjesme koju traži a nije znao kako se zove!!!!
koja debilana! :))
Dva ortaka se dogovaraju oko nekog basketa i sad jedan što je skoro lomio ruku kaže da ne zna dal će da ga pusti doktorka, a treći lik genijalno :'' Gurneš joj 20 evra u džep pa da vidiš kako će da te pusti!''
Bobo, Čanj: Najbolji način da priđeš devojci je da kupiš kesicu bombona i pitaš je: Oš bombon, oš celu kes'cu?
- Ne znam odakle je ta fora al' zvuči mi poznato.
kontam da ce svi da kazu kako je to ona stara fora, ali ovo se stvarno desilo i lik nije znao sta prica niti je znao za foru. ne bi me zacudilo da je odatle i krenulo.
dakle, na casu Srpskog u 3. ili 4. SREDNJE bio jedan lik koji bukvalno nije znao da cita i profesorica ga pitala padeze i uzo lik da nabraja i naravno nije znao, ali ovi sto su sjedili oko njega su mu pomagali, saputali i tako to.... krene lik da nabraja i radi Nominativ, Genitiv, Dativ, Prezervativ, Instrumental... kad profesorica onako sokirana "sta sta??" on mrtav ladan opet Prezervativ... jbg sta ces, mi umirali od smijeha tih 20 minuta do kraja casa i na kraju se ispostavilo da mu niko nije rekao da kaze bas to, nego precuo lik....
a jedan kratki od prije neki dan:
pita me koleginica na faksu:
M- Oces zvaku?
ja- Necu, dala mi Adisa.
M- Nikola, oces ti zvaku?
N-Necu i ja imam, i meni je dala Adisa.
kad se javlja Adisa mrtva ladna: Eto, ja dajem svima, uvjek, ko god me pita, uvjek dam....
Moja provala,na času ruskog jezika. Postoje promjene imenica po padežima za bića i za stvari i te promjene su različite.
I ja sam odjednom rekla:E ovo je za neživa bića.
Pita mene drugarica: Da uzmeš meni jedan trougao? A možeš sa sirom...
Ja izvalim: Jok, bermudski....
Onda šala na drugov račun: Ti kad budeš sjeban idi na brankov most i skoči, a prethodno zaustavi saobraćaj na tri sata, čisto da sjebeš i nama dan...
mozak mi radi sekundu na sat.
@komad: klinac postavlja sasvim logična pitanja. razmišlja čovek svojom glavom i pronalazi očigledne nelogičnosti u opšteprihvaćenim pojmovima. takva deca su mi najgotivnija!
Ali brate...malo ga pretera.
nije bre. ljubopitljivo dete...
Takva deca koja se zanimaju za reči, vrste reči, (arhaične ili ne) izraze, mogu biti uspešna u pisanju definicija u budućnosti. Pogotovo ako ih zanima igra reči.