Разноразно питање

1. Ja trenutno imam i gastritis i gerb i pomjeren želudac i nervozu želuca i sve, nema tableta koje mi mogu pomoći, samo čekam još čireve.

Upravo su pale akcije Male Vidre.
    Bruce, otkazuj onog đuvegiju

2. bio je prvo valjda podignut jer sam ga osetio skoro u grudnom košu. Osetio sam čak i kako se grči. Nudili me rakijom na poslu - nisam hteo. Posle par sati sam morao da popijem bar jednu pa makar umro i pomoglo mi. Sašio još par komada i prošlo.
    Onda me jedno 2-3 dana nije bolelo. Sad me opet boli ali malko drugačije, podmuklije. Pecka želudac i tako to. Obično mi pomaže propolis kada spržim želudac nečime ali ovaj put ne pomaže.
    Imam kod kuće poslova oko nosanja teških stvari tamo-vamo pa mi je jako čudno što mi se to dešava jer dižem terete od detinjstva i ne predstavlja mi nikakav problem.
    Da jedem, jedem i dalje kao do sada. Tu ne popuštam tako lako.
    Malko me jebe taj stres na poslu jer je velik pederluk među kolegama pa mi se zaglavi uvek da ja veći deo posla odradim i to me jako nervira.
    Ima li neki praktičan savet ali da je bez tih čašica, flašica, zejtina, ovčijih kožurina i ostalog? Da se razumemo, naprezanja mogu da smanjim ali ne i da pauziram sa njima.

3. Napucaj kolegu šamarom, da vi'iš kako se smiri žel'dac

4. Pazi, imaš stvarno ljude koji namještaju želudac kad se to desi, raspitaj se malo, možda neko zna nekog ko zna nekog, al mani ovih baba, šibica i šoljica.

5. nameštaju? vade ga iz pocepane trbušne maramice jer imaš kilu? i ponovo se " pomeri".

pa to se samo operativno rešava, aman...

6. Ne prizivajte drVejva da objašnjava, molim vas ko bog

7. niste ludi da idete u bolnicu na pregled, bolje ovako preko neta provjeriti

8. Kosmo, ja sam bila kod hiljadu doktora, išla na gastroskopije, pila boga oca, pa mi ništa ne pomaže. Ne isključujem apsolutno nijednu opciju, pogotovo narodnu medicinu. :)

Edit: a vjerovatno nije toliko ozbiljno za operaciju, jbt

9. aj zovite vejva da objasni na latinskom, da ga napušim jednom, ban od tri dana.... ova moja kuća se neće sama sređivati...

10. Моја кева има годинама проблем са желудцем, и не може никако да реши, а била је код милион доктора, није ми Мала Видра кева, ал' стварно тешко да ти нешто може помоћи на дуге стазе, на кратко могу ти што намештају, ал' ако знају.
    Ако ти је од стреса, као што је и мојој кеви, пробај мање да се невираш, ал' то ће ти само на периоде бити тако, сваки пут кад се изнервираш имаћеш проблем, сад ако се можеш увек мало нервирати онда до јаја, ал' има људи којима све иде на курац и баш лоше подносе кад се изнервирају, ја имам другара 22 године, скоро сед, значи стално се нервира и прима се на то, а например ја, мене боли курац да се нервирам, има ситуација кад и ја попиздим, ал' се брзо смирим, типа док сложим у глави реченицу "који се курац нервирам", тако да ако можеш бити смирен, буди, ако не можеш, нађи доброг намештача желудца да те намешта по потреби.

11. ksalol,nash
    al treba ti recept od lekara da to nabavis u apoteci
    moja keva uzima te tablete...ja joj zabodem ponekad xd...smiruju kad te neko iznervira pa da mu ne jebes majku,uzmes to i isciliran si
    mada vutra ima slican efekat,mislim da bi i ona pomogla cak i vise

12. Чуле, јел ти то презиме?

13. Persen je keva, uz sladak čaj od jasmina :)

14. Ma, težak je to problem baš. Ja sebi kažem da se neću nervirati, pijem milion čajeva, pičke materine, kad me pogodi neka situacija, onako na površini to potpuno ravnodušno primim, kao, ne nerviram se ja, svoju retardiranu glavu ubijedim da me boli uvo za sve, i onda to počne... Kad se takvo nešto desi, obično ne jedem po 4-5 dana od bolova. Teško je reći "nemoj se nervirati", matere mi.

15. lol vidro ja sam pomjer'o želudac kad sam bio klinac tako što sam skakao sa velike visine, uglavnom sam skakao sa terase prvi, eventualno drugi sprat pa se od toga poremeti položaj želuca. Strunjivanje, kao što rekoh.

Samo kad se struniš ne mo'š da stojiš i da jedeš, sve što pojedeš/popiješ povratiš u roku 20ak minuta, a kad si na nogama vrti ti se. Tako da to vaše pomjeranje je neko mikroskopsko

16. Теретана је мама за стрес. Слушке на уши, одврни "Свако вече црно мече", ради бицепс са 60 кила и бићеш ко нов.

17. Što se tiče fizičkih aktivnosti za smanjenje stresa, vreća za udaranje je neprikosnovena.

18. seks je jedini neprevaziđen, ako imaš s kim, ako nemaš onda guraš kontejnere

19. Jbg, imamo drugačije percepcije stresa. Oko SVOJIH problema se uglavnom ne brinem puno, meni su tuđi kritični :D

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.