Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Чује ради у некој зајебаној служби а распитује се по вукајлији чему служи војна књижица.
Јеботе, па већ мјесецима покушава да тролује, помислио би човјек да се досад извјежбао.
Расни, врло контраверзна личност, човек који и дан данас успева да седи на две столице, нажалост успевао је да падне у више наврата под утицај Француске, али није успевао знатно да угрози Србију, окарактерисан је као издајник, не у нашим истраживањима, него овако, јавно, али био је суров бар по сведочењима, углавном, човек са ким нико не би желео да има посла, а камоли да му се замери. Јако опасан човек, иако на први поглед не делује тако. За нас је нерешива енигма како је он и даље у добрим односима са Французима иако се више пута противио њиховим наређењима. Углавном, врло контравезна личност, и то је то што смем да ти поделим од података. Има доста анегдота о њему, али питање је да ли је то истинито.
Аутобусе, распитујем се овде, јер у мојој служби се нажалост подразумева да знам за шта служи, и једина информација коју сам добио о њој је "треба ће ти", али сазнао сам врло битну ствар у вези ње, а то је да то служи ако идеш у рат, тако да могуће да ће ме негде слати.
i poslednje pitanje. OĆU LI JA IKADA RATOVATI?
To je sasvim druga priča, scenario koji je pomenut sam i tumačio - šta ako i zbog čega. Nije teška odluka da li ćemo priznati Kosovo ili ne, to je potpuno irelevantno i nije čak ni u igri kao problem.
EU kao okosnica naše politike nije sama po sebi cilj jer neće ni postojati, a i ako opstane nama ništa dobro ne donosi. EU je samo bitna da pravi ravnotežni položaj jer smo premali da bi se opredelili. Situacija je ista kao i po rezoluciji IB - odvojiš deo svoje teritorije (ne po fizičkoj nego po duhovnoj vezi) i oglasiš ga nezavisnim. Time dobijaš državu koja može proizvesti špijuna i legitimno ga poslati da živi kod tvog protivnika, a da taj istovremeno smatra da je dobio normalnog čoveka. Upravo radim na jednoj SF priči/političkom trileru sa tom okosnicom.
Ne krećem se u tajnim krugovima, previše sam lajav za to, rekli su mi. Jednostavno pažljivo čitam između redova.
Расни, зависи колико имаш година, ако будеш војно лице, сигурно да хоћеш, а ако не, врло је дискутабилно да ли ће икад доћи до мобилизације, ако имаш 12 година, могуће да хоћеш, јер је врло вероватно да ће за 50 година доћи до озбиљнијег рата у коме ће бити и мобилизације.
Бруце, ово је веома добро решење за то како касније добити Косово, али Србија једноставно не сме да се одрекне истог, јер ако га се одрекне, касније такво припајање Косова Србији би било доведено у питање, као што многи оспоравају припајање Крима Русији тако би и многи оспорили припајање Косова Србији у том случају да се Србија одрекне Косова, то би било добро решење да га ми после добијемо на начин на који је Русија добила Крим, али је врло погубно решење такође, јер није сигурно да ће агенти успети у својој мисији, а још више је погубно решење за власт која се одрекне Косова, јер ће сигурно доћи до неких великих протеста који могу да прерасту у грађански рат, тако да само луд човек би смео да прихвати Косово као независно зарад виших циљева, а свакако те циљеве обичан становник не би смео да зна, јер би самим тим пропао план Србије да помоћу тог примера поврати Косово кроз неколико година, чак иако би неки становници сами схватили о чему је реч, већина би и даље хтела да се напије крви људима са власти који су то одлучили. Тако да, у овом случају то је више погубна, него добра идеја, али свакако није лоша идеја, само последице исте могу бити катастрофалне, изненадио би се и сам колико се пута разматрало о томе иза затворених врата, и да, држава Србија не може себи да омогући такав кадар, као ни финансијска средства за тај подухват, која би морала бити огромна. Ја лично мислим да Косово јавно никад не треба да признамо. А што се тиче ЕУ, она неће пропасти бар не још 10 година, све док је Евро јак, јака је и ЕУ.
jesi siguran?
70%, јер никад у потпуности не знаш шта ће обичан народ да уради.
Nisam pisao o odvajanju Kosova od Srbije nego Srbije od Rusije. To je polazna premisa.
Evro će propasti onog momenta kad to bude Nemačkoj odgovaralo, čim interesi Nemačkog naroda postanu važniji ili lakše ostvarivi van EU nego unutar nje nastupiće raspad. Raspad u kojem jedino Nemačka ima snage za opstanak privrede, a kao slučajno je i prvi distributer gasa i nafte Evropi.
Pitanje za razmišljanje, ne treba mi odgovor: Zašto Južni tok ne odgovara potrebama EU kad je jeftiniji, brži i zaobilazi kritične teritorije tipa Ukrajine?
Neću više nastavljati na ovu temu, ispemovasmo sve, a plašim se da bi mogao i dobiti neko novo radno mesto koje ne želim :)
E koliko su opasni mudzahedini iz Novog Pazara?
Čitao sam da ih ima nekoliko hiljada.
Расни, нећемо више спемовати тему.
Бруце, одговор на питање на које не тражиш одговор је "Због Мађарске."
Ново радно место не би свакако добио, јер Вучић забранио нова запошљавања, хе, хе, шалим се то свакако нема везе са нама, али мораш урадити ил' нешто доста лудо, ил' бити превише паметан да би те узели у разматрање.
Daj otvori temu. A i koga boli kurac svakako pitaju gde su najjeftiniji držači za lampe i kako da instaliraju vord.
Јел зна неко неку дефиницију којом бих објаснио другарици да жене воле да се доминира над њима? Да их бичслепују. А да мрзе оне шоње који ће бити добри према њима.
Sto bi joj objasnjavao zna ona to i sama samo se pravi brate
http://vukajlija.com/zene-vole-da-se-dominira-nad-njima/712405
OVA?
Хоће написмено. Неће да призна. Каже да објасним.
http://opusteno.rs/zenski-kutak-f5/zasto-zene-vise-vole-muske-sefove-t5444.html
Крле, ево прочитај ово, па можда нађеш неки прави аргумент, ал' није истина то што тврдиш ал' добро, ја знам доста ликуша које се ложе на "добре" момке, не знам што, ал' ложе се, ал' исто тако знам и доста ликуша које се ложе на криминалце, на конобаре, на мајсторе, итд. Све зависи од жене до жене, нема неког којег би све желеле.
kolko je ovo jadno, znojim se. moj naklon do poda
šalu na strranu, jako si zastranio gari, zapitaj se za svoj život
Znaš koliko mi puca kurac šta ti misliš o tome.