Разноразно питање

1. Maestro, kakav je problem, deder, kazuj?

2. Kako dugogodišnja sistemska arterijska hipertenzija dovodi do hronicne bubrezne insuficijencije

3. Drugo pitanje: kako hronicna bi utice na metabolizam i delovanje polnih hormona

4. Odgovoriću ti u pvt.

5. Maestro, imaš odgovor u PVT.

6. Да не отварам засебну тему, ео једно питање за размишљање:
    Данас чујем од неких људи ''Чаушеску није ником био дужан, ником Румунија није било дужна, зато су и изрежирали протесте да га смакну, није им одговарао'' и друге традиционалне задругарске тезе. Е сад, сличне приче чујем за Гадафија, Асада старијег, Хитлера- дакле, чињеница да нису имали никакав спољни дуг према осталим државама аутоматски их спашава од оптужби да су од народа направили неспособне овце које су потпуно зависне од култа личности, као и то да су све чиниоце једне државе подредили свом култу, а који су пали у воду чим је главна личност свргнута с политичке сцене. Тако да ме занима- постоји ли нека држава на свету која истовремено нема спољни дуг и не зависи од култа личности?

7. Можда нека острвска државица на Пацифику, мрзи ме да читам "ЦИА фактбук" и упоређујем са унутрашњим политичким приликама

8. Jankela, osim Švice, takva država ne postoji.

EDIT: Ne može ni Švica, tamo je novac razvio kult ličnosti :-)

9. Јапанци имају спољни дуг у вриједности 200% БДП па ништа, нико не може рећи за њих да су презадужени или да им је економија неодржива. Баш супротно, упркос хроничном недостатку сировина они су међу најјачим индустријским произвођачима и извозницима у свијету, тј. стварају "реалан производ". Спољни дуг сам за себе не говори ништа, не значи да је једна држава у неком дужничком ропству и да њом диригују стране силе. Једноставно привреда тако функционише: оћеш да прошириш производњу/услуге јер имаш реалну потражњу на тржишту, задужиш се да би то остварио (нећеш ваљда чекати пет година да накупиш довољно пара од профита док тржиште вришти?) ствараш нову вриједност, враћаш кредит, себи профит остварујеш већи него да се ниси задужио и проширио и сви срећни. Овакав финансијски и монетарни систем базиран на снази економије дјелује много логичније него онај заснован на златним резервама које ионако нема реалну вриједност зар не?
    Проблем је кад се држава задужује кад нема реално покриће него помоћу нових враћа старе дугове.

10. svi znamo one forice, kad zaboravis da poneses mobilni ili novine pa citas u veceu sta pise na bocicama sampona itd, ili kao sa novinama se ide u vece i da ne serem znate na sta mislim, sta je to koji kurac, meni kad se kenja ja za 3min max zavrsavam sve

11. More li mi neko naci onaj epski post dje menscini jogurt spusta neku zemsku ( nemerem se sjetiti koga )?

12. ███████████████████████████████████████
    ███▓███████▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓███▓▓▓▓█▓╬╬╬▓█
    ███████▓█████▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬▓███▓╬╬╬╬╬╬╬▓╬╬▓█
    ████▓▓▓▓╬╬▓█████╬╬╬╬╬╬███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█
    ███▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬▓██╬╬╬╬╬╬▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
    ████▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
    ███▓█▓███████▓▓███▓╬╬╬╬╬╬▓███████▓╬╬╬╬▓█
    ████████████████▓█▓╬╬╬╬╬▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬█
    ███▓▓▓▓▓▓▓╬╬▓▓▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
    ████▓▓▓╬╬╬╬▓▓▓▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
    ███▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
    █████▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█
    █████▓▓▓▓▓▓▓██▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
    █████▓▓▓▓▓████▓▓▓█▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
    ████▓█▓▓▓▓██▓▓▓▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬██
    ████▓▓███▓▓▓▓▓▓▓██▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬█▓╬▓╬╬▓██
    █████▓███▓▓▓▓▓▓▓▓████▓▓╬╬╬╬╬╬╬█▓╬╬╬╬╬▓██
    █████▓▓█▓███▓▓▓████╬▓█▓▓╬╬╬▓▓█▓╬╬╬╬╬╬███
    ██████▓██▓███████▓╬╬╬▓▓╬▓▓██▓╬╬╬╬╬╬╬▓███
    ███████▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬████
    ███████▓▓██▓▓▓▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓████
    ████████▓▓▓█████▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓█████
    █████████▓▓▓█▓▓▓▓▓███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓██████
    ██████████▓▓▓█▓▓▓╬▓██╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓███████
    ███████████▓▓█▓▓▓▓███▓╬╬╬╬╬╬╬╬╬▓████████
    ██████████████▓▓▓███▓▓╬╬╬╬╬╬╬╬██████████
    ███████████████▓▓▓██▓▓╬╬╬╬╬╬▓███████████

13. ahhaha to je to kaunte od reci do reci, ali zar to ne rade svi ! ? ja sam u soku

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.