Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Može li da se napravi nešto da čitaš definicije koje ti izbača po sistemu kao Shuffle na Winampu? Ili tako nešto.
+ za predlog.
da postoji neki link koji može da izbaci, recimo 10 definicija po slučajnom izboru.
Uzgred, kako da "random" prevedemo na srpski? /:)
Ја то обично преведем као ''насумице''.
Da, da. To je to! :D
barakudo sram te bilo za (ne)poznavanje foruma, što sad nisi linkovao ovaj, već postojeći predlog... c c c zarđao si.
Aww... crud!
Eve ga.
Zaboravih potpuno na tu temu. Čak sam i postovao tamo.
Šta škola može da uradi od čoveka. :)))
I need to oil myself. :)
A ako bude uvedene rendom definicije, lakše će se otkrivat' škart od starih i novih definicija.
Barra ti si postovao na svakoj temi :))
Jesam li? :)
Mislim, imaju neke teme koje su se zaključale pre nego što sam stigao da postujem na njima.
@barakuda. pogrešna tema. ima jedna starija čini mi se, doduše ne mogu da nađem još :D
Nije pogrešna. I ova predlaže nešto slično. Možda je još jedan duplikat predloga. :)