Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Vrlo česta srpska psovka "Jebi ga" bi trebala da se zamijeni psovkom "Jebi je" iz čisto prirodnih razloga jer ogromna većina stanovništva se više pronalazi u varijanti "Jebi je" nego u ovoj prethodnoj. Zato u buduće kad vas nešto iznervira, ili vam se desi neki maler, umjesto "Jebi ga" recite "Jebi je", a drugi kad vas čuju možda to pokupe od vas i tako malo-pomalo protivprirodnu i nakaradnu psovku "Jebi ga" možemo zamijeniti prirodnom i čak životvornom psovkom "Jebi je".
Mislite o tome...
E nasmejao si me...
Najbolji predlog ikada! :)))
Podržavam! xD
Što je 'jebi ga' protivprirodno i nakaradno?
:))))
А јеби је, не знам ни сам колко је паметно :)
Jebite me ako znam šta da mislim o ovome.
hmm puno prirodnije zvuci jebi ga, ...mozda jebaji ga nije loše ali jebaji ju opet ne prolazi.
Nije bitno kako zvuči, već šta znači.
Jovičiću, u pravu si, ali polovično, bar po mom mišljenju. U pravu si kada kažeš da je prirodnije i normalnije upotrebiti zamenicu "je" nego "ga". Ali ovo važi kada se poštapalica odnosi na međuljudske odnose, dok uzrečicu "jebi ga" koristimo uglavnom kada je neki događaj u pitanju ili kada želimo prekinuti razgovor, pa i kada više nemamo objašnjenja za nešto štu je uglavnom u srednjem ili muškom rodu. Inače se slažem s tobom da se preformuliše, samo šta će reći Crnogorci jer kod njih je otac više u upotrebi nego majka.
Mi ćemo reć' "Jebi ga u prkno očinje", šta drugo. :)