Repstacija sporta Košarke

1. 1. Вођење трећег центра на првенство који је одиграо цела 5 минута, и коме смо се сви смејали.
    2. КОЛИКО ГОД МИ ТО БИЛО ТЕШКО ДА ПРИЗНАМ, невођење Ракочевића и Миличића. Ту сам се и ја дебело зајебао. Требао нам је други центар, и требао нам је још један добар бек-плеј-шутер.
    3. Веома слабо тренирање репрезентације на психичком плану - промашен зицер против Француза нас је вратио скроз назад на почетак меча против Шпаније 2009. (оног на старту). Дакле, све из почетка. Од тад немамо игру, као да не играју заједно 2 године.

1. Ma, verovatno je Duda imao neki plan u glavi kako da ga iskoristi, ali mu se nije ukazala prilika. A zaista mi je teško sa poverujem da ga je vodio samo zbog toga što je ispadao poslednja 2 puta. Sećate se onog intervjua kad je objavio spisak?
    Što se mene tiče, u pravu si, trebalo je neko drugi da pođe.
    2. To sam govorio od početka, kakva bre harmonija kakvi kurci, kvalitetan plej ili bek koji može da postigne 10-15 poena po utakmici nam je trebao. A što se Miličića tiče, samo da bude tu da odmeni Krla kol'ko tolk'o, a i dobar je igrač, da se ne lažemo. A da li su oni hteli da igraju za reprezentaciju, to je već drugo pitanje.
    3. Ma ne verujem da ih je to protiv Francuza poremetilo, jednostavno smo odmah posle njih naišli na šuterski raspoložene Litvance, pa na prve favorite Špance.

Sa druge strane, nedostatak Novice, Rašića i Tepića je ogroman hendikep koji nismo uspali da nadoknadimo.

Примарни циљ ове генерације је био пласман на ОИ

Tako je! Plasman na OI! Ne medalja, ne polufinale, nego plasman na jebene OI! To su svi izjavljivali od početka. I šta onda bi kad ispadosmo od Rusa? Kapiten Krstić daje intervju da se spremao za medalju i da ne može da nađe motivaciju za sledeće mečeve! Kapiten! Znači, umesto da odigramo taj jebeni meč sa Grcima kako dolikuje i da se radujemo plasmanu na OI, vođa ekipe je demoralisan i prenosi to na ostale, jer se zaboga on nadao medalji, pa sad sve ostalo nije važno. Pa super momci, svi su verovali u vas, sad lepo igrajte sa jebenim Slovencima za sedmo mesto, ako uopšte za tu utakmicu imate motivaciju. Ukoliko nemate, predajte lepo, neka bude 20:0 i pravac kući.

Četvrti u svetu, osmi u Evropi.

2. Četvrti u svetu, osmi u Evropi.

Za malo drugi na svetu... Tuga, nesreća i bol. Koliko god vama bilo smešno, meni je želja izostala. U njihovim očima pre tekme sam video da gubimo od Rusa. Nisam video onaj timski duh i borbenost koja je krasila ove momke...

3. Не знам јесмо ли икада одиграли лошију четвртину, мислим да ни Амери нису тако некога тукли на задњем светском, као да смо били нека екипа типа Андора или слично.
    Џабе нам што су се момци касније тргли некако јер ту предност нису успели да стигну.
    Одбрана је опет примала лаке поене и Бурусис се морао боље затворити, па побогу није он Двајт Хауард да се поиграва са осталима, иако јесте добар играч. Иста прича са Зизисом и Фоцисом. Превише поена је примљено од те тројице без неког пруженог отпора.
    Лепо је било видети поене Кешеља и Мачвана, мало се и Марковић тргао на шуту, ал' не знам, све је то било некако слабо у првој четвртини и зато смо је изгубили на онакав начин.
    Фалила су нам два играча чији би поени много значили (Рашић и Тепић) и који би знатно растеретили Теодосића и Марковића у нападу. Новицин изостанак никад није јасније долазио до изражаја као на мечу са Литванцима и сваком мечу после. Има ту и психолошких ствари које су доста утицале на слабе партије у наставку, али исто тако, играли смо и против Руса и против Грка са деветорицом играча, од којих је пола њих током турнира играло под ињекцијама.
    Дуда је направио добру селекцију, то су најбољи играчи били које смо имали на располагању у том тренутку, само психолошки фактор, фактор повреда и згуснутог распореда је учинио своје.
    Мотивација Крстића није упитна, човек са повредом гине на терену и бори се за сваку лопту. Да ли је рекао због тренутка или нешто не знам, али показао је другу причу од те.
    Миличић не може да игра због уговора са Минесотом, а Ракочевић нека се гони у фину материну, кад га је Дуда звао, овај је рекао да је уморан због напорне сезоне.
    Донео нам је Дуда европско сребро (где је још тада рекао да је тај резултат прерано стигао и да ће са њим момци имати додатни притисак од јавности која ће исто очекивати и даље) и светско сребро (нек' се Турци терају у фину материну, то финале је требало да буде наше), овде је наишао на огроман низ проблема које ни покојни Аца Николић не би могао решити које сам већ навео (згуснут распоред, повреде, мањак концентрације и психички пад). Исто тако, не треба заборавити ни где нам је кошарка била пре Дуде.
    Штета за ове момке, циљ - олимпијада, јасно је, није испуњен. Ал' као што је и Шаренац рекао, доста ових играча су јако млади и сазориће тек за оне тамо олимпијске игре. Шта је ту је, бити међу осам најбољих у Европи није толико лоше, ал' циљ није испуњен а момци нека се поштено изборе са Словенцима, па нека нам све ово надокнаде у будућности.

4. pa jebem ti ljeb jel ima ovog prenosa košarke ili nema?

5. Tika špic je važniji možda još postoje ljudi koji nisu gledali lolo

6. ja sam gledao jedno tri puta, ali mi je opet važniji od koše...

7. nema prenosa dok se ne završi tenis, gledajte na netu, fromsport

8. Definitivno ne zaslužuju da budu ispljuvani, ali su odigrali ispod očekivanja (koja su često previsoka) i ostvarili rezultat koji nam nije obezbedio OI, što je trebalo da bude neki realan cilj ako već nismo mogli dalje. Nemamo bogom dano pravo da se nađemo na postolju sa medaljama oko vrata na svakom turniru, ali ovaj put je stvarno skoro sve bilo na mestu da ostvarimo dobar rezultat uz trud jer nije bilo nikakvih opstrukcija sa strane - fantastičan trener, solidna ekipa, mediji nisu skočili na ekipu posle prvog poraza kao što je to običaj i neki protivnici su, iako možda na papiru neznatno jači, sa nekih 60-70% snage ulazili u mečeve sa nama.

Imali smo zajebanu grupu u kojoj nismo imali mnogo sreće (stotka od Litvanaca i Savanov promašaj u zadnjoj sekundi sa Kamerunom), ali sa Rusima je moglo mnogo bolje. Prišli smo im blizu, skoro izjednačili, ali nije bilo neke želje da se ubrza i odradi posao protiv ekipe koja nije dala maksimum i bila ravnopravna sa nama do poslednje četvrtine i praktično nam poklonila šansu da ih prestignemo. Mislim da je motivacija imala ogromnu ulogu na ovom prvenstvu jer kvaliteta nije baš manjkalo. Čak i Perović može da odigra vrlo dobro kad zapne, na šta je opet potreban uticaj saigrača oko njega. Nedostajao nam je vođa na terenu, nešto što sa klupe ne može baš da se prenese na teren. Ponavljam, znam da su očekivanja često nerealna, ali ako sam nečim razočaran više nego rezultatom - to je želja i zalaganje. Makedonci su pravi primer kako se manjak kvaliteta nadoknađuje čistom voljom. Napravili su čudo, a do prvenstva su čak došli preko kvalifikacija.

Gre'ota što nećemo biti na Olimpijadi sledeće godine, tuga me fati kad vidim da se jebeni Tunis plasirao.

A Teodosića ne treba pljuvati uopšte, čovek je to najmanje zaslužio. Najviše asistencija na prvenstvu i generalno pokušavanje da se ova ekipa ponese svakako nisu za pljuvanje. Ako se već traže krivci, što ne bi trebalo da bude slučaj, ima drugih koji bi trebalo da crvene pre Tea. Ume da iznervira i često pretera, ali to radi jer ostale boli patka ili nemaju muda. Veliki teret je pao na njega, videli smo da čak i majstor poput Novickog ne može sam da nosi na grbači ceo tim.

Sve u svemu loše, ali ko mu jebe mater kad mi već imamo nadolazeće generacije koje će nas držati na vrhu još dugo.

9. Ja još ne vjerujem da nisu mogli da uzmu ni Ruse, ni Grke. Ne ide mi u glavu da neće igrati na OI.

Bez zajebancije, ali kad je već imao takvih problema sa centrima, jer realno, Kosta je drvo sa dobrim izvođenjem slobodnih bacanja, a Marjanović je samo drvo, što nije poveo Miličića?
    Nema tu, neće da igra, ako neće, nek ide na mardelj, oduzeti mu pasoš, da ne može iz Srbije nigdje, tražiti da ga deportuju Ameri, ako je još tamo, i u tvorziju. Znači, Miličiću trebalo da narede da ide da igra i vozdra.

10. ко ће да наследи Дуду?
    ја бих волео да то буде Жељко Обрадовић али трипујем да неће се бахће. Шта мислите?

11. Što da ga nasleđuje? Ne mora Duda da ide, niko ga ne tjera.

12. не бих ни ја хтео да иде. Дуда добар тип. али чини ми се да оће. и дал га неко тера то не знам, можда га и тера неко.
    http://sportal.rs/news.php?id=58770

13. Tel sad se vidi koliko je falila Novicina energija u reketu... Jebiga, kao što reče Duda, sve loše što je moglo da im se desi, desilo se. Malo me iznervirao jedino taj Krstićev stav "ja sam očekivao medalju, sad nemam motiva" Nema čovek motiva za OI?! Pa pogledajte Nemce u fudbalu. Oni uvek idu na zlato, ali ako izgube u polufinalu, ima bre koske da ti polome za to treće mesto. Al zato su Nemci Nemci, a mi Srbi Srbi. Al nemam ja pravo da kenjam Krletu, otkud ja znam kako je to biti u toj situaciji, verovatno bi i ja tako...

14. Moze Zeljko da bude selektor. On bre sa mojim caletom sedeo u klupi u srednjoj tri godine! Samo ako bi hteo da vodi repku. Al opet mislim da je bolje da Kari bude selektor.

15. Jebote, ovi pukli i za sedmo mesto. Tuga.

16. Није било преноса?

17. Ne znam, bio sam na tekmi Borac-Zvezda. A sto bi i bilo prenosa?

18. Već sam, čini mi se, postov'o na ovoj temi za Miličića, čo'jeka zaboli kita za reprezentacijom, to znam jer bude ovdje, u jednom selu kod Šipova, napravio ranč i uživa, niti jednom se nije pojavio na igralištu, da bar baci na koš. Sve mi se čini da njega zaboli kurac i za košarkom.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.