Repstacija sporta Košarke

1. Nešto mi deluje kao da nam fali jedan igrač. Samo jedan za vladavinu. Možda to nije Mekejleb, jer dobri smo mi generalno, samo mi eto taj jedan fali. Neki za potpunu prevagu.

2. Оно што је по мени највећи проблем је чињеница да су наше главне узданице превише непоуздане. Кристић, који је ипак за европске појмове Олајџувон, је у четвртој деценији живота и има ужасна колена, тако да сумњам да ће он моћи да доприноси овој репрезентацији дуже од годину-две. С друге стране, имаш Теодосића који неретко има Серхио Љуљ-Рондо-Вестбрук моменте и ни у једној репрезентацији такви играчи немају толико пресудан утицај као код нас. Код нас се све своди на Теодосића и Крстића. Поменуо сам Раковића и мислим да он овој репрезентацији фали к'о будали шамар из простог разлога што снажан центар увек прави разлику, а нарочито данас кад ни у Европи ни у Америци нема снажних петица. Али, јебеш га, кад једном Дуда кажеш не, више повратка нема. Е, да... такође овој екипи фали класичан шутер, нешто што је Рашић био док није отишао у канал. Свеједно, мислим да се последњих година виде негативни ефекти НЛБ лиге, тј. види се да су одређени кошаркашки центри угашени и да је много мања продукција играча ван пар великих градова.

3. Ваљало би Бертанса да доведемо. Он је добар шутер.

4. ЏК, нама фали нешто типа Немања Бјелица без педерске Ештон Кучер фризуре, с мудима, 15кг више и бољим шутем, нпр.

5. Nešto mi deluje kao da nam fali jedan igrač.

Zoran Savić, Dejan Milojević, Dejan Tomašević... neka četvorka, koja može da kida i na petici, sa 15 skokova po utakmici i 20 lakata u grkljan protivnicima. To smo uvek imali, sada nam fali, rekao bih. Novica jeste zver, ali nam fali neka težinčina, poput ovih.

EDIT: Sad videh ovo...

Поменуо сам Раковића и мислим да он овој репрезентацији фали к'о будали шамар

I mislim da je to to, iako je petica.

6. Теодосића који неретко има Серхио Љуљ-Рондо-Вестбрук моменте

Jedino što mogu da zamerim dudi je ovo ništa drugo i realno je naš najbolji trener posle Željka koji nikad više neće voditi reprezentaciju.Stranci nam ne trebaju osim ako se ne radi o ovome što je truć napisao ne treba da se spuštamo na nivo makedonije ili hrvatske u reprezentaciji treba da igraju ljudi koji Srbiju doživljavaju kao svoju zemlju.Ne kažem da se ne bi radovao recimo zlatu al nije to to.
    Ako budemo igrali kao tim možemo bar do polufinala.Uvek ću verovati u naše košarkaše.Tenis manija će proći a Srbija će uvek biti zemlja košarke.

7. Ти странци који се купују да би се постигао резултат је као кад добијеш дете, прославиш, напијеш се, али није твоје. Јебига, црно је (нпр. црно, није да сам расиста :). Наравно да би свако славио да будемо прваци Европе са пар појачања ту и тамо, али никад не бих био поносан на ту титулу као што сам био поносан на друго место на ЕП у Пољској.

8. Слажем се с Трућком. Нисам расиста или шта већ, неке Партизанове играче сам волео више од свих наших (Фреди Хаус, Мекејлеб, Робертс), али не бих волео да се у репрезентативну кошарку уведу клупски трансфери, већ да то буде показатељ колико је заиста нека нациа кошаркашки јака. Било како било, све репрезетације бивше Југославије су у курцу. Чак и да сад спојиш све државе исте, неће бити ни приближно јака Југославији 2002. године.

9. Е, да, радо бих се са Словенцима мењао за Горана Драгића и дао им Теодосића. Чак би гратис могли да узму Мачвана и Муслија.

10. Pa dobro, mada kako svet bude išao sve više u trend da uzima strance za svoju reprezentaciju, tako ćemo mi postajati sve marginalniji.

11. Johnny Kurajber
    Pa dobro, mada kako svet bude išao sve više u trend da uzima strance za svoju reprezentaciju, tako ćemo mi postajati sve marginalniji.

АЛ' ЋЕМО ОСТАТИ СРБИ!!!112

12. Možda al sa druge strane gledaj to ovako.Zamisli dođe supertalentovana generacija koju ne čine pičke i igrali bi za reprezentaciju al se u njoj nalaze trenutno bolji Dzon,Stenli i štajaznam ko.Kratkoročno to bi dalo rezultate al bi zauzimali mesto za neke nove naše talente.
    Ono što mene brine u košarci nije što nemamo rezultate kakve bi želeli već što talenti izrastaju u prosečne ili ispodprosečne igrače setite se šta su pričali za Muslija pre par godina.

13. АЛ' ЋЕМО ОСТАТИ СРБИ!!!112

U BOOOOOJ KRENITE JUNACI SVIIIIIIII......

EDIT: Svetsko prvenstvo 2024.(kvalifikacije)

I ipak je reprezentacija Srbije poražena u svim utakmicama u kvalifikacionoj grupi. Ovaj put je i Rumunija bila bolja od nas.

Najbolji strelac i igrač je bio kapiten Rumunije Džejkob Trejvis, sa 31 poenom i 10 asistencija, dok su ga pratili u stopu saigrači Džamal Šakur i Ngamba Ngujena sa po 25 poena. Petnaestogodišnji Dorinel Popesku je takođe dobio šansu i dao je 20 poena.

U našoj reprezantaciji je najbolji bio Zoran Musli sa sedam poena i pet skokova, dok je Darko Rakočević postigao čak devet.

14. Talenti izrastaju u prosečne igrače zbog toga što se sa njima slabo radi jer se još u mlađim kategorijama juri rezultat umesto da se radi na individualnom razvoju igrača. Mi svake godine imamo neke juniore u završnici EL, sve sami talenti a onda kad pređu u seniore nema ih nigde. Kod nas se u mlađim kategorijama forsira zona pa se onda dođe do toga da bek ne može da napravi sebi poziciju 1 na 1. Centar ne ume da postigne koš ako nije za dve glave viši i jači od protivnika. Čist primer Musli, dok je bio u mlađim kategorijama dominirao je zbog fizičkih predispozicija a onda kad je došao u seniore gde više nije fizički dominantan vidi se koliko je tanak, i onda on sa 20 godina dolazi u Partizan da uči neke osnovne stvari. Generalno se sa centrima slabo radi kod nas i onda nije ni čudo što pojma nemamo koji mučenik će da pravi društvo Krstiću na petici.

15. A jes ovaj džoni uvek bio optimista ;)

Ovo što reče Mlatoni za Muslija, lepo je to još ranije Edin objasnio. Mi jurimo rezultate u mlađim selekcijama, traže se fizički dominantni igrači, koji su kasnije go kurac. Nemamo šutera, jer je neka glupa filozofija naših trenera da se ide "na sigurno", pod koš i slično. Da je Sale Đorđević to slušao, sad bi radio kod debelog na sečenju girosa. Jedini koji uvek može da šutne je Teo, i kad bi tako još par igrača radilo, bili bi mi skroz do jaja.

Raška za drugu peticu, Raković nek puši pišu kad mu je klub važniji i sa Lučićem i Nedovićem može svašta da bude ako eksplodiraju. Videćemo u Sloveniji

16. http://images.kurir-info.rs/slika-900x608/pauza-povreda-raduljica-1328585176-48585.jpg
    МА С РАДУЉИЦОМ ПО ТОЗЛА!!!!!!!

И ово је тачно што је Млатони казао.... Примера ради, то јурење резултата на уштрб играча је Александрова сјебало.... Уместо да се таленти заштите, они се форсирају до изнемоглости.... Није он усамљен случај, али је свакако најпознатији....

Ал Банди
    O ovome se diskutuje kao neki argument da je dobar? Pa to je osnovna obaveza svakog trenera.

То сам написао везано за Радуљицу, Миличића, Лабовића и остале ''звездице'' које не могу да прихвате истину кад им се каже.... ;-)

17. Ја не видим у Лучићу више шанси за неки екстремни напредак. Биће он солидан евролигашки играч, али није неко на ком сад треба градити репрезентацију. Биће некад на списку, некад ће отпасти. Уосталом, сви играчи које сте побројали ће добити шансу на припремама, па ће се и видети ко колико може. Што се тиче Бјелице, он уме да буде изузетно користан и јесте да му фали масе, али опет све од ове сезоне што сам гледао, нигде се није видело да му фали. Стиже на блокаду и на скок, не прави фаул против јачих играча. Дугим рукама и добрим шутом компензује мањак снаге. Репрезентативни циклус је дуг и углавном на сваким припремама искочи неко ново изненађење, па је сад лицитирање за пар играча на овој или оној позицији тотално непотребно.

И наш савез треба да се концентрише на задржавање наших играча, а не да доведеш једног Кука, а изгубиш Миротића. Ево, рецимо, Радичевић оде из Партизана да се глас није чуо. Сутра кад буде играо за Шпанију он или неко други, ми ћемо да кукамо на Марковића и Паунића и тражимо замену из америчких развојних лига.

ЕДИТ: Да не заборавим, свака част Рашку, али и даље сумњам да он може да игра врхунску кошарку. Можда ми сад и немамо бољу замену за Крстића, али од њега не треба очекивати да може да се носи са, рецимо, Томићем и тако тим озбиљнијим центрима.

18. Ne znam truć, mislim da Lučić uz malo više slobode može dosta. Moje skromno mišljenje. Samo da ne postane pička ko Kešelj. Lik da je samo malo radio na tehnici i prodoru, bio bi solidan igrač. A ne ovako, kao na basketu kad ja blejim spolja i čekam da mi neko doda loptu lolo

A za mlađe selekcije, nekada ti talenat nije dovoljan da bi igrao, mora malo i parica

19. Ја бих пре рекао да њему слобода смета. Он ове сезоне има више кредита од осталих код Вујошевића и опет ни у домаћој лиги не успева да покаже доминацију ни у једном сегменту. Превише покушава да изнуди фаул, а не знам због чега. Ја да сам судија, за добро наше кошарке бих му давао техничку због флопинга на свакој другој утакмици. Једино се надам да ће Дуда успети да из њега извуче максимум, пошто је највећи напредак он и показао тренирајући са репрезентацијом. Уопште, сваки играч је излазио са Дудиних припрема бар 30% бољи играч. Не рачунам Тепића, он скупља те проценте, па ће једног лета да буде 200% бољи играч. :)

20. Ма какав Рашко.... Тај није могао Радуљицу да изгура из тима прошле сезоне, а не да буде једина замена Крлету....
    Штимац иза себе има једну сасвим добру сезону....
    http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/competition/players/showplayer?pcode=LBJ&clubcode=NYM

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.