Kviz - ''Istorija''

1. Navedite mi primer najefektivnijeg prebacivanja iz simplex u duplex acies koje je izveo opkoljeni Kajsar.

2. Posto ovaj gore tera po svome i ubija sa rimljanima, dozvolite:

Zbog cega se Napoleon povukao iz Mosvke 1812. ?

3. Zato sto su je spalili, a car odbio da se preda, a Napoleona ostao bez veceg dela vojske i kadrova posbno kod Borodina. Btw nisam ti ja kriv sto ne znas najlepsi deo istorije.
    Posto je i ovo tacno postavicu novo pitanje u vezi Napoleona jer vidim da njega volis.

Koji njegov marsal je ostavljen po strani i nije imao udela u bici kod Vaterloa iako je bio jedan od dvojice koji su ga cekali kada se vratio sa Elbe i bio i vise nego proslavljen i jedini njegov nepobedjen komandant tog ranga.

4. Ko je nazvao Osmansko carstvo "Bolesnikom na Bosforu"

5. Mescini englezi jer su se u to vreme turci raspadali, ispravite me ako gresim.

6. французи и енглези

7. Kukurek je upravu. Nastavi.

8. Kako se zvalo mesto u kome je rodjen Decije Trajan?

9. Sarmizegetuza? xD Znam da je bila prestonica Dakije, a menščini da je on sa tog podneblja, pa čisto da odvalim, po starom dobrom običaju. :)

10. Negde u Vojvodini... Znao sam ime mesta ali mi se čini da je to danas mesto Martinci, ako se ne varam...

11. A sad sam naleteo na temu... Jebiga, pohvale onom ko je otvori, dobra je, a ja istoriju prilično gotivim!

12. Aj jos se seti kako se nekad zvalo, pa mozes da teras dalje ;)

13. Aj sad redom, ali po postanskom broju :) Nije!

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.