Kviz - ''Istorija''

1. Navedite mi primer najefektivnijeg prebacivanja iz simplex u duplex acies koje je izveo opkoljeni Kajsar.

2. Posto ovaj gore tera po svome i ubija sa rimljanima, dozvolite:

Zbog cega se Napoleon povukao iz Mosvke 1812. ?

3. Zato sto su je spalili, a car odbio da se preda, a Napoleona ostao bez veceg dela vojske i kadrova posbno kod Borodina. Btw nisam ti ja kriv sto ne znas najlepsi deo istorije.
    Posto je i ovo tacno postavicu novo pitanje u vezi Napoleona jer vidim da njega volis.

Koji njegov marsal je ostavljen po strani i nije imao udela u bici kod Vaterloa iako je bio jedan od dvojice koji su ga cekali kada se vratio sa Elbe i bio i vise nego proslavljen i jedini njegov nepobedjen komandant tog ranga.

4. Ko je nazvao Osmansko carstvo "Bolesnikom na Bosforu"

5. Mescini englezi jer su se u to vreme turci raspadali, ispravite me ako gresim.

6. французи и енглези

7. Kukurek je upravu. Nastavi.

8. Kako se zvalo mesto u kome je rodjen Decije Trajan?

9. Sarmizegetuza? xD Znam da je bila prestonica Dakije, a menščini da je on sa tog podneblja, pa čisto da odvalim, po starom dobrom običaju. :)

10. Negde u Vojvodini... Znao sam ime mesta ali mi se čini da je to danas mesto Martinci, ako se ne varam...

11. A sad sam naleteo na temu... Jebiga, pohvale onom ko je otvori, dobra je, a ja istoriju prilično gotivim!

12. Aj jos se seti kako se nekad zvalo, pa mozes da teras dalje ;)

13. Aj sad redom, ali po postanskom broju :) Nije!

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.