Kviz - ''Istorija''

1. Jeste u Vizantiji kod nekog Paleologa, ali gde jos?

2. Друго нзм јао причао ми разредни о томе ваљда његов син -

3. Звечан, Призрен, тако неки град доле јужно, тамновао неколико лета.

4. Стефан је био код кана Ногаја утамничен. (тј. на татарском двору)

5. Jes Care, kan Nogaj cepaj

6. И само да додам, није Девета београдска него Девета само. Има професори за то да ти копају очи чарне, веруј ми.

По коме је Тито добио надимак?

7. Јебем ли га не знам

8. По Титусу Дуговићу, ћерајте даље.

9. Brate jeste Deveta beogradska 100%, tako je i na listi zelja pisalo i svuda to pise :)

Inace Tito je dobio nadimak po Titu Vilanovi, pomocniku Pepa Gvardiole u Barseloni i veoma losem fudbaleru.

10. Брате немој да нам бламираш Девету на Вукајлији, ево ти погледај и сам: http://www.devetagimnazija.edu.rs/

11. Pazi, ako je Latinka rekla Deveta beogradska ja joj verujem :) Ali govoricu samo Deveta ubuduce

12. Не верујем да је латинка то рекла, нама је говорила да је Девета гимназија 100%.

13. Je l' mogu ja jedno bar meni zanimljivo: kako su se u Rimu zvali rasipnici?

14. Kaze ovako : "Ipak ste vi pripadnici Elitne Devete beogradske gimnazije". Doduse mozda ja to projektujem sad, ali ozbiljno mislim da je tako bilo.

15. блејк, да нису идиоти, или нешто на ту фору? :)
    едит: нису, ја сам се пребацио, идиоти имају неке везе са старом грчком, могуће.

16. Da da. To su bili ljudi koji nisu mogli da prisustvuju, aj da ih tako nazovemo, skupštinskim zasedanjima. Aj da ne davim, meni se mlogo svid'o naziv, prodigi. U knjizi piše da je rasipnik prodigus, tako da bi, po mom jako skromnom znanju latinskog, to bili prodigi.

17. Kaze ovako : "Ipak ste vi pripadnici Elitne Devete beogradske gimnazije". Doduse mozda ja to projektujem sad, ali ozbiljno mislim da je tako bilo.

Пројектујеш.

18. Mozda pre prodigii Grifine, inace zbog objektivnih okolnosti nisam bio tu, ali osecam moralnu potrebnu da se osvrnem na pitanje o smrti istorijskoga Marka Kraljevica, naime braca Rumuni kazu da su bile 2 bitke na Rovinama, 1394 i 1395, a da je Marko poginuo u prvoj 1394.
    Kad vas vec ispravljam da postavim neko prosto pitanje,

Ko Nemanjic je imao i titulu Sremskog kralja?

Ubedjuju mene neki dvoje na conquiztadoru da nikada za to nisu culi, a kao istoriju dobro znaju?

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.