Kviz - ''Istorija''

1. Ne verujem care da je Amerigo. Definitivno je Amerigo u pitanju! lololo

2. Да није можда био руски шпијун, а у ствари се звао Амјериго?

3. 'Naš kako, malo sam i ja (u stvari malo više) ispao retardiran zato što sam postavio pitanje koje sam čuo od svog bivšeg profesora istorije, ali evo sad sam malo kopao po netu i ne piše nigde zvanično da je u stvari promenio ime iz onog koje ja tražim u Amerigo. Ali sam našao jedan članak koji govori o tome. Ako hoćete, pošto ne verujem da bi ovo iko znao a da nije negde ovako čuo, mogu i da stavim članak pa neka postavi ko hoće. Mada sam, i pored ne baš velike proverenosti ove informacije, prilično uveren da je to istina. :) U stvari, piše i na Vikipediji među drugim imenima ono koje ja tražim, a slično je jednom koje je jako često u Italiji. U pitanju je Alberigo Vespuči (slično Albertu). :) Neka postavlja ko hoće.

4. 'Ajde da i ja postavim jedno...Ime našeg zaboravljenog junaka iz Prvog svetskog rata, najmlađeg kaplara u istoriji?

5. Ajde ti Grifine da lepo odgovoris pa da postavis neko novo pitanje jer cemo pre desiforvati linear a nego sto cemo naci ime tog, a ovako dzabe kviz izumire.

6. Ih, pa ne zna Grifin sve. :) A niti imam neku dobru ideju k'o što bejaše ona za Alberiga. Aj cepi ti nešto, siguran sam da imaš nešto zanimljivije. :)

7. Momcilo Gavric, u jedanaestoj ranjen na Solunskom, Misic ga postavio za podnarednika ili nesto tako, eto ti ga na avataru...inace na fejsu, meni je na avataru...

8. Neozibljni ste bre sto ne postavljate, ajde ja cu

Sa kojom drzavom je Britanija ratovala oko droge?

9. Типа Камбоџа, Мијанмар можда?

10. Диви га овај Хејз, поставио питање отишо у задругу да пије пиво и гледа Ђовака... мисим...

11. Sreca pa sam se na vreme vratio dok me nije zavejalo, uglavnom nije tacno poznatija je drzava u pitanju.

12. Кина бре, Опијумски рат.

13. E to je vec tacan odgovor.

14. Кацам Цар. Е сад, да смислим питање...

Која је била титула владара Инка?

15. Akatulpa tako nesto?

16. Атахуалпа је било име последњег владара.
    Титула је била Инка.
    Терајте даље.

17. Занима ме да ли је после Првог светског рата Источна Пруска била немачка покрајна или самостална држава? Контам да ви то знате, а треба ми за домаћи из историје... :)

18. Nije bila samostalna, sada ne znam koja je oblast bila dodeljena Francuskoj zbog isplate zbog rata što su Nemci započeli, ali samostalna država nije bila 100%.

19. Alzas i Loren su Francuskoj dodeljeni, a Istocna Pruska je bila u sastavu Poljske.

20. Posto je Hejz preskocio moje pitanje nekoliko postova unazad postavicu ga ponovo

Koji kralj je izgradio Luvr?

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.