Kviz - ''Istorija''

1. 20 sam do sad nasao, al ima ih jos mnogo.

A da li racunas kolonije kao posebne drzave ili ne?

2. Aj ja ću da opizdim jedno 66?

3. Manje od 66. Nisam naišao na spisak država, već na taj broj, tako da ne znam da li se računaju kolonije, mada ja msm da se ne računaju.

4. Onda negde oko 45?

5. Tu je sve zajedno sa kolonijama. Odgovor je da je 57 država aktivno učestvovalo u ratu. Neka pita ko hoće.

6. Koje godine je odrzan prvi televiziski prenos, i koja je to televiziska stanica odradila?

7. recimo da je mozda jedno 1945 i da je BBC...

8. 1969, spuštanje na mesec?

9. Kakvi Šarp, ranije. Sećam se da je Svecko u Šveckoj, valjda '56. bilo prvo prenošeno i to čini mi se u boji, ali za to nisam siguran. Aj neka bidne '39. i ja bih rekn'o da je Big Black Cock. xD

10. Dobro zboriš, Grifine, mora da je ranije, ja se istripovao nešto.....

11. Pazi inauguracija je postojala u Rimu i za konzule, ali prosto nije to to jebiga, pod Americkom ja podrazumevam govor i zakletvu, dok npr. u Rimu bi to bilo prinosenje zrtava i procesija...

12. Pa ne može da bude isto da ga jebeš kad je prošlo toliko godina, ali trebalo bi da se vrši zakletva Bogu i da se u govoru spomene Bog, bar ja tako mislim. Čuj bar ja tako mislim. Pa završava se sa SO HELP ME GOD. :) Eto ti. U suštini verska potvrda. U svakom slučaju, naziv je sigurno preuzet od njih, kao i ta svečanost. A ranije su postojali kraljevi od konzula, tako da je prvo bila kod kraljeva.

13. Ma dobro stoji to, ali meni nekako pre padnu na pamet konzuli nego kraljevi,u svakom slucaju mnogo ti to siroko gledas, pa i kod Egipcana je postojalo krunisanje...

14. Pa jeste, ali sigurno ne takvo jer su oni sami sebe smatrali bogovima, odnosno sinovima bogova.

15. Pogodili ste za BBC ali niste godinu.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.