Kviz - ''Istorija''

1. Варјази су у питању, тачније Варјашка гарда! Уствари су део Викиншких племена. Радио сам ово из историје права на првој години факса. Профа нас је злостављао Византијом!

2. Varanoi ili varjazi su bili Vikinzi, ali ne norveški vikinzi, već ruski, tako da je garda prvobitno imala poluslovenski karakter, ali je s vremenom postala čisto vikinška. Smatrana je najubitačnijom pešačkom jediniciom u carsrtvu. I ja sam zaluđen Vizantijom. Ko je odgovorio tačno može da postavi novo. Msm da je to bio Ludi Čak.

3. Јао јесте... А ја сам све мислио на неке варваре оно Германске племена са Дунава и из Немачке, није ми пало на памет да су они... Сад ми је познато.

4. Ko će novo pitanje da postavlja?

5. Па нека постави Чак... Ако не он, онда ти.

6. Nek postavlja ko god hoće, ja ne znam šta ću da postavim :)

7. Хајде, Чаче, стави било шта, може и нешто лако. :)

8. E jebeš ga, ajd ovako

Najpoznatija krstaška tvrđava je...

9. Крак де Шевалије?

10. Хахахахаххаха свака част. :)

11. Hvala Cole. :D Ko je predvodio poslednji krstaški rat u Svetoj Zemlji?

12. Да није Луј Свети 9. ?

13. Nije. On je predvodio ratove prema Tunisu i Egiptu, tako da se to ne računa. Jedan drugi vladar je u pitanju.

14. Кажи само је л' пре или после њега? :)

15. Е па не знам онда... Знам да је он био последњи онако активан, мада је требало нешто и Шарл и Енглези ваљда да иду...

16. Bio je još jedan pohod, i to je bio poslednji, baš što se tiče Svete Zemlje.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.