Kviz - ''Istorija''

1. Jap, Omar nešto. Scousere teraj dalje

2. У ал је прецизан одговор био лоло

3. Alo nemoj da te bicepsom nabodem u triceps

Ko je predvodio Franke u pobedi protiv Mavara?

"Francuskoga da ne bi brijega, Aravijsko more sve potopi"

4. Karlo Martel
    Kod Poatjea

5. Aj nastavljamo Medieval.
    Kada je pozvan drugi krstaški rat prva meta je bila je da se povrati jedan grad koji su Muslimani osvojili nedavno od krstaša, međutim kasnije je cilj promenjen i napadnut je jedan drugi grad u Siriji koji krstaši do tada nikada nisu držali.
    O koja dva grada je reč?

6. Антиохија и Дамаск?

7. Edesa i Damask.

Takoe, teraj.

8. Ajde, kada smo kod Krstaša: Trojica monarha su krenula u Treći Krstaški rat. Jedan od njih se u udavio, drugi je postao živa legenda viteštva među Arapima, a ko je treći?

9. Treći je Filip II Avgust.

10. Kako vi pamtite ta sranja... ja se iz doba krstaskih ratova secam Stefana Nemanje i svetog Save.

11. ja se iz doba krstaskih ratova secam Stefana Nemanje i svetog Save.

Kakve tačno veze imaju Stefan Nemanja i sv. Sava sa krstaškim ratovima, ako zaboraviš činjenicu da su se on i ovaj odozgo što se udavio sastajali u Nišu kod Pantelejske crkve današnje?

12. JUGOSLOVEN123
    Kako vi pamtite ta sranja... ja se iz doba krstaskih ratova secam Stefana Nemanje i svetog Save.

hahhaha aj za koljeno imaš opravdanje, al štae sa glavom

13. Iam opravdanje da idem u elektrotehnicku skolu, de nam je istorija najmanje potrebna :P

Pa mislio sam, ziveli su u to vreme, otprilike, jebem li ga toliko se secam iz osnovne kod lude Rajke.

14. Ricard Lavlje Srce je jedan...

15. ziveli su u to vreme, otprilike, jebem li ga toliko se secam iz osnovne kod lude Rajke.

Ako računaš Srednji vek kao jedno te isto vreme za sve, da živeli su u isto vreme. Inače, Prvi krstaški rat je počeo 1095. godine, a Stefan Nemanja je na vlast došao 1166. godine, posle zbacivanja njegovog brata Tihomira. Jedina povezanost između njega i Krstaških ratova je što se tokom Trećeg krstaškog rata sastajao u Nišu, rekoh kod Pantelejske crkve, sa Fridrihom Barbarosom.

@vercingetorix1994 Samo da pitam, je li tačan ovaj moj odgovor za Filipa II Avgusta?

16. Тачан 100%, терај даље.

17. je što se tokom Trećeg krstaškog rata sastajao u Nišu, rekoh kod Pantelejske crkve, sa Fridrihom Barbarosom

Mi lagano viljuškom boc boc, a Švaba rukama jebem ga u usta

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.