Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Logotet.
Logotet je vizantijski naziv. Mislim da nije to...
Desi spadooo
A ti si dupli, zapravo, ciji?
Ne skrećite sa teme ove teme !
JUGOSLOVEN123
Ko je, opet, dilanov dupli
Ljubim ruke spadaschiavonesca
Banovali me :(
Јао, Корнелије, знам на шта мислиш а не могу да се сетим тачног имена!
Stavilac?
"logotet"
pa zar se ne kaže logoPED?
lololo
o
l
o
l
o
http://x.vukajlija.com/var/uploads/avatars/201412/306857/medium_3156213.png
Нема је
Hahahahhaha, dobar odgovor care, aj cepaj ti dalje :D
Двородржица, наравно да постоји.
Е то!
Ne lažte, to ste sad izmislili da nas jebete!
постоји логотет у средњовековној србији спадасћиавонеска (ваљда такос чита).
Postoji al' tek od kralja Stefana Dušana pod tim nazivom.
Onda, da li sam pogodio?
Tehnički nisi, jer je logotet upravnik vladareve kancelarije a ne dvora iako moram da priznam da prvi put čujem za ovog dvorodržicu, izgleda da je stvarno postojao: http://www.istorijskabiblioteka.com/art:dvorodrzica
Двородржица постоји само у неколико случајева и ниједном није поменут у државама Немањића, које обухватају највећи период онога што ми зовемо "средњовековна Србија". Друго, питање је да ли та титула то и значи. Михаљчић је пожурио то да закључи (имали смо раније проблем и да утврдимо титулу "великог слуге" због таквих закључака). Уз то, двородржице се јављају само у неким државама насталим на гробу царевине, што значи да се не могу узети за устаљену службу чак ни у том периоду на целокупном српском простору (да не улазимо у питање легитимитета обласних господара и чија је држава "права Србија")
eto, proizilazi da mi najverovatnije od srednjeg veka imamo nasu rec za izvrsioca henddzoba, zenskog pola...