Povodom kog događaja su se hugenoti okupili u Parizu pred Vartolomejsku noć u dovoljnom broju da se njihovo masakriranje po haškom standardu podvede pod genocid?
pre 3 dana
Thumb screenshot 15
pseto88
Finale lige sampiona?
pre 3 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Nije, al' je zato Bregović sa orkestrom za svadbe i sahrane ovekovečio tako svečarski trenutak.
pre 3 dana
Thumb there will be blood movie movies film films daniel day lewis wallpaper hd
Džonimir
Krvava svadba.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Čija?
pre 2 dana
Džonimir
Ne znam. Znam da je kum bio neki Žak Luis, a nakonjče neki Pjer ali ne znam da li se to računa.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Jbg sad, mora da se zna, lako je provaliti da je u pitanju svadba iz ovog gore hinta što sam bacio. A ako se zna i određen nivo opšte kulture iz istog tog hinta se može zaključiti i čija.
pre 2 dana
Thumb 580904 116224641854233 796352478 n
Шарло
pa pazi, iz ovog poslednjeg mora da je kralj.. ako nije, onda je kraljica.
pre 2 dana
Džonimir
Šala, brate. Znam da bila svadba nekog kralja koji je bio protestant, pa je prešao u katoličanstvo i znam da su ih klali katolici. Eto malo i ja da pomognem. :)
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Ne vidim iz čega si izveo da nužno mora biti kralj ili kraljica al' u trenutku kad se ovo dešava kralj je lik sa kojim deliš nadimak, a on nije mladoženja, lolo.
EDIT: Ovo je bilo upućeno Šarlu (IX), lolo.
pre 2 dana
Thumb 5 lil muchacho
Super Marko
Pa ako je kralj koji je bio protestant, pa postao katolik, u pitanju je Anri IV.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Tako je, a ko je mlada? Ajmo ljudi, mislio sam da će te se pre setiti kraljice nego kralja, lolo.
pre 2 dana
Шарло
čekaj bre, ja sam pogodio.
a, nije Šarlo jbg...:)
pre 2 dana
Džonimir
Eto neke koristi i od mene. :)
pre 2 dana
Thumb go away humans
Mister_NO
Kraljica Margo, mislim da je to jedini roman Aleksandra Dime koji nisam pročitao kao klinac.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Konačno neko da se seti, kontao sam da će ova referenca na Bregovića koji je radio muziku za istoimeni film, za šta je između ostalog skoro i dobio orden od Francuza, da deluje ako već ne sam roman. Meni je to pomoglo da se setim kad mi zapalo isto pitanje na kolokvijumu iz Rane moderne, lolo.
pre 2 dana
Thumb jon lord deep purple 31487811 500 3252
Сантјаго Коровјов
Haha, noobovi, Sportski kviz ima više od četiri puta više strana od vas
pre 2 dana
Thumb vercingetorix
vercingetorix1994
Anri III od Navare je bio Hugenot i ženio se princezom Margaritom of Francuske. A onda je Anri III od Navare postao Anri IV of Francuske.
У част Јана Слепог Луксембуршког, краља Чешке, који је погинуо у Стогодишњем рату против Француза, е сад нисам сигуран у којој бици, рецимо Поатје, ако је била ту нека... А преузео је све то Црни принц, Едвард, син Едварда Трећег.
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Ajmo rezrekšn.
Povodom kog događaja su se hugenoti okupili u Parizu pred Vartolomejsku noć u dovoljnom broju da se njihovo masakriranje po haškom standardu podvede pod genocid?
pre 3 dana
Thumb screenshot 15
pseto88
Finale lige sampiona?
pre 3 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Nije, al' je zato Bregović sa orkestrom za svadbe i sahrane ovekovečio tako svečarski trenutak.
pre 3 dana
Džonimir
Krvava svadba.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Čija?
pre 2 dana
Džonimir
Ne znam. Znam da je kum bio neki Žak Luis, a nakonjče neki Pjer ali ne znam da li se to računa.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Jbg sad, mora da se zna, lako je provaliti da je u pitanju svadba iz ovog gore hinta što sam bacio. A ako se zna i određen nivo opšte kulture iz istog tog hinta se može zaključiti i čija.
pre 2 dana
Шарло
pa pazi, iz ovog poslednjeg mora da je kralj.. ako nije, onda je kraljica.
pre 2 dana
Džonimir
Šala, brate. Znam da bila svadba nekog kralja koji je bio protestant, pa je prešao u katoličanstvo i znam da su ih klali katolici. Eto malo i ja da pomognem. :)
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Ne vidim iz čega si izveo da nužno mora biti kralj ili kraljica al' u trenutku kad se ovo dešava kralj je lik sa kojim deliš nadimak, a on nije mladoženja, lolo.
EDIT: Ovo je bilo upućeno Šarlu (IX), lolo.
pre 2 dana
Thumb 5 lil muchacho
Super Marko
Pa ako je kralj koji je bio protestant, pa postao katolik, u pitanju je Anri IV.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Tako je, a ko je mlada? Ajmo ljudi, mislio sam da će te se pre setiti kraljice nego kralja, lolo.
pre 2 dana
Шарло
čekaj bre, ja sam pogodio.
a, nije Šarlo jbg...:)
pre 2 dana
Džonimir
Eto neke koristi i od mene. :)
pre 2 dana
Thumb go away humans
Mister_NO
Kraljica Margo, mislim da je to jedini roman Aleksandra Dime koji nisam pročitao kao klinac.
pre 2 dana
Thumb laibach kunst
Tjomi Lee
Konačno neko da se seti, kontao sam da će ova referenca na Bregovića koji je radio muziku za istoimeni film, za šta je između ostalog skoro i dobio orden od Francuza, da deluje ako već ne sam roman. Meni je to pomoglo da se setim kad mi zapalo isto pitanje na kolokvijumu iz Rane moderne, lolo.
pre 2 dana
Thumb jon lord deep purple 31487811 500 3252
Сантјаго Коровјов
Haha, noobovi, Sportski kviz ima više od četiri puta više strana od vas
pre 2 dana
Thumb vercingetorix
vercingetorix1994
Anri III od Navare je bio Hugenot i ženio se princezom Margaritom of Francuske. A onda je Anri III od Navare postao Anri IV of Francuske.
pre 21 sat
Thumb victarion greyjoy
PRO-PO
Ajte ljudi
Koji kurac Boxere?
Ja mislim da je to usvojeno u čast Džordža III, dok je bio Princ od Velsa.
У част Јана Слепог Луксембуршког, краља Чешке, који је погинуо у Стогодишњем рату против Француза, е сад нисам сигуран у којој бици, рецимо Поатје, ако је била ту нека... А преузео је све то Црни принц, Едвард, син Едварда Трећег.
Jeste Cole, doduše nije Poatje nego Cresi.
А јеби га, нисам могао да се сетим...
Persepolis, Suza, Ektabana i još jedan, recimo Pasargade?
Јесте, терај даље.
Ajde vercin
Izvinjavam se, što me nije bilo: Kako se zvao sin Kira, koji je zauzeo Egipat i Lidiju?
Камбиз. Мада је Лидија заузета нешто после 546. године, што значи да ју је заузео Кир.
Jeste, mada je po legendi nju zauzeo Kambiz. Ajde, cepaj dalje.
Nešto mi se po glavi vuku Benevent i Ankona.
Znam da je crepom u vugla, ali se ne sećam.
Нису ни Беневент ни Анкона. Близу си, Гринго, само се још сети где га је опиздило.
Ja sam pročitao na wikipediji, pa neću da se pravim pametan.
Argos? Lupetam...
Јесте Аргос.