Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
Češki.
вози мистере
Osvald Mozli. Nek cepa ko god hoće.
Jeste.
Koja je to bitka care objasnite tako kad postavite pitanje tog tipa
Kod Kresija, kuratore.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/The_Black_Prince_of_Crecy.jpg
Kod Kulikova?
да неш и да ти шаљемо одговоре у пвт
Jeste verci, teraj.
moraš ti uvek da se kurobecaš
mislio sam da je ok proširiti priču iza pitanja, pogotovo kad je neka anegddotica u pitanju, nije moranje.
osoran si brate, spusti se malo na zemlju
Bitka kod Blindhajma je uvrstena u top 15 najvaznijih bitaka u istoriji sveta..moze neko od vas prof istoricara da ukratko objasni zasto..prostim recima.vidim da je deo Rata za Spansko nasledje ali ne razumem sto je to toliko bilo bitno za ceo svet..to bas bas slabo poznajem
Ja sam na redu: Koji grad je zauzeo Hanibal Barka, i time isprovocirao Rimljane da započnu Drugi Punski rat?
Saguntum? Ako je tačno nek bude
Bur, al on je bio potpredsednik. Kako ne znam
Да ју је Алијанса изгубила, пао би Беч => Француска практично побеђује рат => Луј XIV наслеђује Шпанију => највећа колонијална сила на свету и најмногољуднија земља у Европи су сада под једним троном
+Ракоцијева буна би вероватно успела => Хабзбурзи губе Угарску (а можда и још понешто)
+ не добијају запад Светог Римског Царства од Шпанаца
+нема мира у Утрехту и успостављања "светског поретка"
Успут, битка је избацила и Баварску из рата, а Баварска је у згодном географском положају да се Хабзбурзима најебе миле матере.
Pardon, podpredsednik, ubio ga je u duelu. Aj cepaj dalje.
koji vojni admiral ne samo sto nikad nije izgubio bitku, vec nikad nije izgubio i brod?
Ako je anegdota ili tako nešto u pitanju bolje je da se kaže posle odgovora.