Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
rat i mir.
Led Zeppelin - Kada su divovi hodali zemljom
Каква је?
Zanimljiva, mada je jos jedna od onih biografija koje pljuju sve ostale a dizu u nebesa bend o kojem se pise. Ako volis Zepelin preporucujem ti da je procitas.
Najvece sranje od biografija koje sam procitao...AKo volis Zeppelin procitaj a knjiga je toliko subjektivno napisana od nekog kvazi drugara rodjenog 59 koji kao zna u prste svaki minut njihovog života...Ispada da je Zeppelin jedini bend vredan pomena u istoriji muzike i da je Page bukvalno izmislio gitaru,jadan bedan i povučen svima je utnO kobazz a u drugi plan je stavljen plagijatorski rad ovog gitariste i benda...
Clapton,Biografija jedna od najjačih muzičkih celina što se tiče biografija muzičara...
120 sodome - Markiz de Saad,sada završavam
Dilane, citao sam dosta, ali stvarno dosta biografija bendova i mogu da ti pouzdano kazem da su sve biografije bendova takve. :)
A ako neko hoce da cita dobru autobiografiju preporucijem mu da procita Slesa i Kleptona.
Pa skoro sve od ''pouzdanih prijatelja benda'' su subjektivne do bola i to ide cak do vredjanja drugih bendova...Citao sam davno u osnovnoj,sredjnjoj neku knjigu o Strummeru i Clashu mnogo jaka knjiga,kao i skoro sve o Rolling stonsima....
Dilane jel' mozes da se setis kako se zove knjiga o Klesu? Bas u zadnje vreme slusam malo vise pank, ali jedino sto sam naso je autobiografija Dzoni Rotena iz Pistolsa.
"Demijan" Herman Hesse
neeeeee ninaa
Alber Kami- Stranac
Igra prestola - Dž.R.R. Martin
Zivotinjska farma
"Arhipelag Gulag" (vidi avatar)
Недовршени Фјодоров роман - Њеточка Њезванова
Čarls Sife - Nula
Brutalna knjiga
Ирвин Јалом - Кад је Ниче плакао
Mrtva si vestice - Kim Harison
Čarls Bukovski - Post Office