Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Озбиљно питам, да ли је оптерећује?
Opterećuje je, kao i svaka druga vežba u tom položaju (ruke iznad tela, ali i lat mašina kada vučeš ita glave je opterećuje). Ako imaš skoliozu, mogao bi da potražiš neke alternative, ali mislim da se ne treba zamarati sa tim. Pravilna forma i ne idi ispod pet ponavljanja i bogotac si.
E ljudi, sta znate o ubrzavanju metabolizma? msm, na 525 razlicitih foruma ima 323 misljenja koja su potpuna suprotna...
Šta te interesuje, znamo sve?
interesuje me ubrzavanje metabolizma :) tipa najlaksi nacini za ubrzavanje doticnog, sta treba da radim/jedem i sl...
Aj da i ja to čujem.
DORUČAK OBAVEZAN! Najkasnije do 11h ili maksimum 30 minuta nakon buđenja. Ukoliko preskočiš doručak razgradnja masti za taj dan je skoro pa zaustavljena. Dozvoljeno kombinovanje UH i proteina.
Dnevni unos hrane raspoređen na 4-5 obroka (3 glavna i 1 do 2 užine). Obroci u razmaku 3-4 sata.
Glavni obrok da traje 20 minuta. Znači lagano.
Za ručak razdvoji UH i proteine. Idealno vrijeme za ručak je 13 do 16 h.
Za večeru proteinski obrok i povrće. Jesti najmanje 2 sata prije spavanja.
Za kardio trening HIIT (high-intensity-interval-training), proguglaj.
To je osnova, znači, nikada ne smiješ biti gladan, 5 obroka, milina.
Hrana u osnovi zdrava (ne pika se kao obrok kila janjetine, džaba ti to, znači zdrave navike pod br. 1)
Voda u velikim količinama.
Zatim, obrati pažnju na glikemijski indeks hrane kao i na glikemijsko punjenje hrane. Proguglaj to, imaš na internetima tablice za oboje i dobro obrati pažnju i na tu stavku, ona je jedna od najvažnijih. Kad pročitaš skontaćeš o čemu je riječ i gdje si griješio.
EDIT:
Sad sam ponovo pročitao svoj post.... gliKEMIJSKO, ne jebeno glikogensko, koj mi je kurac....
Јел се под ужином може подразумевати веј?
Da.
tenks brt :D
Ispravka.
Dajte neke dobre vjezbe za trbusne misice..
http://y2u.be/7da7u1HMFik
http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474&feature=list_other&playnext=1&list=SPAFD5B210501A00AB
Hvala vam.
Nego, kad ih je najbolje radit? Ujutru? Navece? Ako moze to neko da mi kaze..
Sta je ovo koji kurac laki? Kakve su ovo bolesti?
ima tamo u opisu da bi trebalo da se rade ponedeljkom, sredom i petkom tokom 2 nedelje, pre nego sto predjes na tezi nivo...a, posto nisam maltene ni pipnuo trbusnjake, samo gornji deoo tela sam readio, ne mogu da odradim celi trening odjednom, pa sam podelio na 3 dela, i radim ih 2 sata posle obroka..fakticki, pre uzine..
Ja sam radio ovaj 8min. prije godinu dana..imao sam nekih zdravstvenih problema, bio u bolnicu dosta vremena, izgubio trbusnjake, udebljao se.. Otislo sve u kurac! Poceo sam ponovo ovaj 8min. i ja radim svaki dan 2 level i plus jos neka 2 programa..
Mikri, što kasnije to gore. Znači ujutru najbolje.
ON TRZNE 154 KILE, 154 ISUSA MU POLJUBIM DA MU JEBEM U USTA! KAKO? OOOO KAKO?