Krstaški ratovi

1. Jel zna neko da mi kaže nešto o tzv. "Dečjem krstaškom pohodu"?

2. Jel zna neko da mi kaže nešto o tzv. "Dečjem krstaškom pohodu"?

To je pocelo necijom genijalnom mislju da samo cista deca mogu osloboditi Hristov grob. Tako nakupe dece i ona nikad ne stignu u Svetu Zemlju jer ih pohvataju trgovci robljem.

3. И продају у Мароку и Алжиру.

4. To je pocelo necijom genijalnom mislju da samo cista deca mogu osloboditi Hristov grob. Tako nakupe dece i ona nikad ne stignu u Svetu Zemlju jer ih pohvataju trgovci robljem.

Mislili su da djeca ne mogu da budu ubijena, jer su bili "čisti" odnosno, bez grijeha. Mladi i naivni, elem ovi ih po'vatali i pola poubijali i rasprodali i jebiga.

5. To je pocelo necijom genijalnom mislju da samo cista deca mogu osloboditi Hristov grob. Tako nakupe dece i ona nikad ne stignu u Svetu Zemlju jer ih pohvataju trgovci robljem.

Gluposti.Opšte je poznati da je Isusov grob oslobodila prva krstaška armija u prvom pohodu koji je počeo 1095 godine i trajap š mjeseci , taj rat se zvao i krstaški-seljački jer u njemu nisu učestvovali obučeni Templari i ako su nosili odore kao pravi Krstaši. Bili su pod vođstvom Petra Pustinjaka i on je doživio prvi poraz u Nikeji od Turaka. naime od 20.000 njegovih Krstaša ostalo je samo 3.000

EDIT

Zajebao sam se , loše sam pročitao tvoj post. Mada mi totalno retardirano zvuči da neko đecu pošalje na tursku armiju . lolololololo

6. Темплари људи настају након Првог крсташког рата, када у Јерусалиму се формирају ти витешки редови за заштиту ходочасника попут Тевтонаца и Јовановаца...

7. Stefan Sinanovic Jedite kurac , odo da učim istoriju. Jebu me oni krstaši mater im jebem , ja otvorih temu na vuki u nadi da ću nešto naučit a Laki , Car i ostali počeše da se prepucavaju koliko su krstašima bili teški oklopi.

8. Bravo , Marko.
    Aj sad šalji u inboks ono što znaš o krstašima i budi od pomoći.

9. Da vidimo čemu služi ta diploma iz ormara :D !

10. gled'o sam Nebesko Kraljevstvo, i onaj Saladin kul lik, mame mu ga saracensko spalim.

11. Za vas što se prepucavate oko težine oklopa, podaci sa Vikipedije.

A complete suit of plate armour made from well-tempered steel would weigh around 20 kg (45 pounds). The wearer of such a suit remains highly agile, able to move freely, jump and run, the weight being well spread over the body

Specialized jousting armour produced in the late 15th to 16th century was heavier, and could weigh as much as 50 kg (100 pounds), as it was not intended for free combat, it did not need to permit free movement, the only limiting factor being the maximum weight that could be carried by a warhorse of the period.

The medieval joust has its origins in the military tactics of heavy cavalry during the High Middle Ages. These became obsolete during the 14th century, and since the 15th centry, jousting had become a sport (hastilude) without direct relevance to warfare. During the 1490s, emperor Maximilian I invested a lot of effort into perfecting the sport, for which he received his nickname of "The Last Knight". Rennen and Stechen were two sportive forms of the joust developed during the 15th century and practiced throughout the 16th century. The armours used for these two respective styles of the joust was known as Rennzeug and Stechzeug, respectively. The Stechzeug in particular developed into extremely heavy armour which completely inhibited the movement of the rider, in its latest forms resembling an armour-shaped cabin integrated into the horse armour more than a functional suit of armour. Such forms of sportive equipment during the final phase of the joust in 16th-century Germany gave rise to modern misconceptions about the heaviness or clumsiness of "medieval armour", as notably popularized by Mark Twain's A Connecticut Yankee in King Arthur's Court.

Ovi oklopi su se koristili u kasnom srednjem veku. Verižnjača iliti lančani oklop, koji se koristio ranije, bio je isto tako oko dvajes kila težak, ali problem nije bio u samoj težini već u tome što je bila nejednako raspoređena.

Mačevi obično nisu težili preko tri kile.

12. Hospitalierski stalj šuri oh

13. Jel to ono pauk krstas protiv drugog pauka krstasa? he he

14. gled'o sam Nebesko Kraljevstvo, i onaj Saladin kul lik, mame mu ga saracensko spalim.

Салахадин није био Сарацен, него Курд. НЕ ДИРАЈ МИ КУРДЕ ДЕЦХКО.

Ovi oklopi su se koristili u kasnom srednjem veku. Verižnjača iliti lančani oklop, koji se koristio ranije, bio je isto tako oko dvajes kila težak, ali problem nije bio u samoj težini već u tome što je bila nejednako raspoređena.

Нису оклопи у Западној Европи били исти као српски оклопи. А и ја се не препуцавам око оклопа, већ око барјака Швеђанина из Душанове гарде, за оклоп осећам јак бол у пределу типа међуножном.

15. Specialized jousting armour produced in the late 15th to 16th century was heavier, and could weigh as much as 50 kg (100 pounds), as it was not intended for free combat, it did not need to permit free movement, the only limiting factor being the maximum weight that could be carried by a warhorse of the period.

Изгледа да коњ ипак није могао толико да носи на себи.... Него, сад се нешто мислим, колико је заправо тај Швеђанин био практичан војник а колико украс, мисим детцхко је имао око 220цм, гарант је изгледао доминантно на коњу али и незграпно и био лака мета, покретљивост и окретнос никаква., док једном замахне 3 пута га набодеш, ал вероватно се није борио.... или јесте? Царе кобјасни нам улогу барјактара.

16. Добар је Саладин у "Царству Небеском", лепо приказан, али је краљ Јерусалима, Балдвин квлтан, какав само глас има човек. Омиљени лик у филму.
    http://www.youtube.com/watch?v=yHH1Ii2LtgM&feature=related

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.