U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Da se upišem, trebaće mi nekad.
#include<iostream>
#define a (vukajlijaš koji je ovo vidio)
#define b (vukajlijaš koji zna neki sajt sa zadacima sa nekog takmicenje)
using namespace std;
int main()
{
char poruka[]="Molima vas posaljit mi tu stranicu ili zadatke";
if(a==b)
cout<<poruka<<endl;
system("PAUSE");
}
<?php
echo "Pozdrav PHP programerima";
?>
Хакери, опробајте се. Већина мисија је тривијална
http://www.sajbersrbija.net/
Imao sam do pre mesec, dva ovakav opis profila:
#include <iostream>
int main()
{
do
{
wakeUp();
eat("breakfast");
work();
eat("lunch");
work();
goHome();
eat("dinner");
drinkBeer(rand()%5 + 1);
goToSleep();
}while(1)
return 0;
}
Програмери, јел волите да изучавате ''егзотичне'' језике?
Ево предлога: програмски језик Brainfuck (Brainf##k, BF). У потпуности оправдава свој назив, обзиром да је ''маневарски простор'' изузетно минималистички: компајлер препознаје само 8 инструкција, представљених карактерима унутар наводника '' [] + - . , '', све дуго игнорише. Пријатељско окружење, нема шта, за ово је и асемблер беба :Д
Ради се директно са меморијским ћелијама од 1 бајта. Све што вам је на располагању је поље од 30000 секвенционалних мем. ћелија и поинтер. Све што је у ћелији компајлер третира као ASCII код.
Ево једног простог примера:
>>>>-zatvorena_uglasta<<<--.>-.+++.<<-.>-.>---.<<.>>>----.<.<+++.++.<.>>.
<<.>.-.+.<.>--.>++++.-.<---.>>+.-.<<-.++++.
Овај део кода штампа стринг
Морао сам да импровизујем тако да тамо где пише ''затворена/отворена угласта'' иде један од ] [
Кажу да је Тјуринг комплит, тако да може много тога сложенијег да се одради, али то већ прелази у домен мазохиста. Већ за нешто, у хај-левл језицима тривијално, типа рачунање н-тог члана Фибоначијевог низа треба доооста скила и времена.
Јес' да вам знање Брејнфака никад неће требати за практичну примену, али, ето, добар је за разоноду и развијање вијуга.
Тејк д челенџ!
Bratac de ti mene reci imaš li ti kakvih zadataka za razvijanje vijuga...da ih malu u cpp-u razgibavam...isti qrac...vijuge možeš svugdje peglat...a koji će mi ako ga ne mogu prakrtično...
брате, у ц++ можеш да веџбаш шта ти год падне на памет јебем га. јел мора учитељица да зада домаћи да би ти радио?
али ево ти, на! паде ми на памет ово:
http://en.wikipedia.org/wiki/Shunting-yard_algorithm
превођење математичког израза из инфикс у постфикс нотацију.
имплементирај и дај да оценим лоло
едит: мада ти за ово не требају ни вијуге ни мозак, алгоритам је буквално нацртан
http://z-trening.com/
Pa to kralju...do nedavno nije radila..eee car si...hvala majstore...
Ни асемблер нисам посебно готивио, али кад се морало радило се, а и наравно треба да се зна због контања функционисања виших језика. Али овај Брејнфак је превише упрцан и екстремно минимализован, зајеби то лололо.
Хехе, права реч.
E dobar je taj Brainfuck... Sad cu malo da ga vise izucim... :) Naravno, postoji i kompajler da se sve to lepo isproba...
Brainfuck nije ni za kurac, nepotrebna stvar dokonom umu, aj rešavajte zadatke na z-treningu, vežbajte algoritme.
Jel neko od vas programera ima SSD i ako ima koliko se brze kompajliraju programi? Npr. u Visual Studio-u ili sta li vec koristite...
Па зависи шта компајлираш и колико импут-аутпут операција имаш са диском. Имам ја ССД (Самсунг 830 серија од 128ГБ), и компајлирање рецимо Линукс кернела прође много брже него са класичним диском, што је сасвим очекивано. Међутим, ССД има век трајања када су уписи у питању (не мислим на оне највише класе који су баш прављени да издрже зилион уписа и коштају ко светог Пере кајгана), па их не би требало користити за много писања по њима.
Ја сам на мој ставио њиндонс 7 и Линџу (њиндонс ми треба за посао и кад оћу да пикам нешто фенси типа крајзиса), и све програме инсталирао, тако да ми се систем подиже брзо, програми се учитавају брзо, али податке држим на класичним дисковима.
А разлика у брзини је значајна, рецимо систем се подигне за 10 уместо за 45 секунди, програм се учита за 1 уместо за 7 секунди, итд. Код компајлирања, ако је већи пројекат, сигурно ћеш видети убрзање.
Е, да, заборавио сам програм, послужиће и добри стари бејзик:
10 FOR A=1 TO 3
20 PRINT "OP! "
30 NEXT A
40 PRINT " GANGNAM STAJL!"
50 END
evo neki kao pseudo asembler za gangam stajl odozgo :)
MOV ACC, #00d
MOV CNT, #00d
LOOP0:
LOOP1:
MOV CONSOLE, @(MSG1 + ACC)
INC ACC
CJNE @(MSG + ACC), 0, LOOP1
INC CNT
CJNE CNT, #03d, LOOP0
MOV ACC, #00d
LOOP2:
MOV CONSOLE, @(MSG2 + ACC)
INC ACC
CJNE @(MSG + ACC), 0, LOOP2
MSG1: DB 'OP!', #0Dh, #0Ah, 0
MSG2: DB 'GANGAM STAJL!', #0Dh, #0Ah, 0
otkad nisam programirao u asembleru... a nije losa zajebancija :)
EDIT: zaboravio sam bio da stavim \r\n na kraju stringa :)
Хехе:
http://www.64er-online.de/emulator/index.html
Које окружење прпоручујете за C#...мало је слабији комп...може линк...