Програмерски кутак
  • Väinämöinen

Reme, teško ćeš ovo u C-u, mora da se radi objektno-orijentisano. Banic, odakle ti ovaj zadatak? Čini mi se da sam već nailazio na njega u zbirci ili nekim materijalima.

• Pišem Uz Vetar

Pa tu samo mora mnogo da se piše, inače upravo pročitah ovo, a vi se uvatili za taj C ko pijani plota, šta mislite?

http://www.ericsink.com/entries/c_morse_code.html

• Pišem Uz Vetar

Je l' ima neko onu sliku, kao dijagram šta programeri misle jedni o drugima?

Na dnu su oni što misle da je HTML programski jezik, a na vrhu C i Assembler, a izdvojen je valjda LISP nisam siguran :)

• banic

Pa nije samo da mora mnogo da se piše, ima zanimljive logike.

Davao je Laslo Kraus ovaj zadatak za projekat pre neku godinu.Ko je bio na ETF-u ili VISER-u, zna...

• Сантјаго Коровјов

Pazi, u C-u bi prilično zajebano napisati program ali je moguće uz izvesne modifikacije. Interesantan je to programčić. :)

Isto, ko hoće da se igra, može da pravi majnsviper. Može i u C-u da se odradi i prilično je interesantan. Radi se na praktikumu iz programiranja na prvoj godini ETF-a.

• Väinämöinen

Davao je Laslo Kraus ovaj zadatak za projekat pre neku godinu.Ko je bio na ETF-u ili VISER-u, zna...

Ličilo mi je na Klaslov zadatak, zato sam i pitao. :) Znači nekad su se radili i projekti za OO1?

Pazi, u C-u bi prilično zajebano napisati program ali je moguće uz izvesne modifikacije. Interesantan je to programčić. :)

Bilo bi PRILIČNO zajebano bez klasa i svih mogućnosti koje nose. :)

• menijesamodosadno

Pišem Uz Vetar
    Je l' ima neko onu sliku, kao dijagram šta programeri misle jedni o drugima?

Na dnu su oni što misle da je HTML programski jezik, a na vrhu C i Assembler, a izdvojen je valjda LISP nisam siguran :)

Ево га и, из мог скромног искуства, могу да кажем да је јебено тачан. :)
    http://www.dodaj.rs/f/1S/ot/3fughVwv/foo.jpg

Ови што раде са микроконтролерима мисле да су терминатори, Лисп прогамери цене да су изнад осталих јер имају рекурзију у малом прсту (што је и природан начин програмирања и Лиспу), Ц/Ц++ је азбука*, а HTML програмери... па, на правом су месту :))

*

Link:‎"I like to compare C++ with the English language: both have their own warts, both have more exceptions than rules, both can be extremely frustrating to learn and people complain about both endlessly. But if your business depends on a community and you need a common language that everyone understands, it is the only option available to you. No matter how perfect your native language may be."

• Salmonel
    banovan

banic, pa ovo je standardan zadatak koji se daje kada se rade klase, izvodjenje i polimorfizam. To ili sah tj. Sta ja znam, nista komlikovano, samo mnogo kuckanja. Moze i C sigurno, ali treba se ne izgubiti u C kodu za ovo.

• Pišem Uz Vetar

а HTML програмери

Pade ti na dno dijagrama ovim lapsusom :P

Sta ja znam, nista komlikovano, samo mnogo kuckanja.

+1

EDIT:
    Šta je "wart", as in

both have their own warts

• Pišem Uz Vetar

A što se tiče ovog da C programeri misle da su bolji od nas, mogu im reći samo
    http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4315263_460s.jpg

• menijesamodosadno

Šta je "wart", as in

both have their own warts

defects, imperfection

• Хујо Смрад

Može jedan programerski vic?

Why do Java developers wear glasses?
    Because they dont C#

• Хујо Смрад

Nije da nema potencijala

• Pišem Uz Vetar

Pa kul je, ali krajnje besmisleno :)

• menijesamodosadno

Ajde starije kolege koji ste verovatno već prošli kroz ovo, bačite neki kod zasnovan na genetskom algoritmu u bilo kom programskom jeziku za ovo

http://en.wikipedia.org/wiki/Knapsack_problem

gajba piva onom ko me liši nespavanja noćas.

ma šta gajba, dve! ;D

• zeljček

Znam da se programiranje u Ekselu ne može nazvati pravim programiranjem, ali može biti itekako upotrebljivo i zabavno. Evo jednog od kodova koji radi posao u mojoj firmi (još da mi adekvatno plaćaju za ovakve stvari... :) ). Kod se nalazi unutar Visual Basic forme koja deluje kao progress bar da se operater-korisnik ne bi ostavio na "čekanju". Nakon odrađenog posla, korisniku se pojavljuje random definicija sa Vukajlije.... :)

Option Explicit

Private Sub TextBox1_Change()

End Sub

Private Sub UserForm_Activate()
    Application.Cursor = xlWait
    ProgressBar.MousePointer = fmMousePointerHourGlass
    DoEvents
    Call PokreniProgressBar
    Application.Cursor = xlDefault
    Unload Me
    End Sub
    Private Sub UserForm_Initialize()
    Call FormatUserForm(Me.Caption)
    TextBox2.Left = TextBox1.Left
    TextBox2.Top = TextBox1.Top + 3
    TextBox2.Width = 0
    End Sub
    Sub PokreniProgressBar()
    Dim sifra As String

sifra = InputBox("Unesi šifru:", "Za pokretanje brze kategorizacije morate uneti šifru")
    If sifra = "lol" Then

On Error Resume Next
    Dim mediji(100000) As String
    Dim podaci(600000) As String
    Dim i As Double
    Dim j As Double
    Dim n As Double
    Dim m As Double
    Dim brMedija As Integer

n = 1
    m = 1
    Dim proc As Variant
    Dim s As Integer

Dim aktivniWorkbook As String
    aktivniWorkbook = ActiveWorkbook.Name
    Workbooks.Open FileName:="\\BOB\zajednichki\pomoćni\BAZA MEDIJA.xls"

Workbooks(aktivniWorkbook).Activate
    Application.ScreenUpdating = True

Do While Workbooks("BAZA MEDIJA.xls").Worksheets("lista medija").Cells(n, 1) <> ""
    mediji(n) = Workbooks("BAZA MEDIJA.xls").Worksheets("lista medija").Cells(n, 1)
    n = n + 1
    Loop
    ActiveSheet.Cells(1, 4) = "Naziv medija"
    ActiveSheet.Cells(1, 3) = "Kategorija medija"
    ActiveSheet.Cells(1, 2) = "Vrsta medija"
    Do While ActiveSheet.Cells(m, 4) <> ""
    podaci(m) = ActiveSheet.Cells(m, 4)
    m = m + 1
    Loop
    i = 1
    j = 1
    brMedija = n - 1
    proc = brMedija / 100
    For i = 1 To n - 1
    If (i * proc / brMedija) * 100 > proc * s Then
    s = s + 1
    ProgressBar.TextBox2.Width = s * 2
    'Else
    'ProgressBar.TextBox2.Width = ProgressBar.TextBox2.Width
    End If

For j = 1 To m - 1
    If mediji(i) = podaci(j) Then
    ActiveSheet.Cells(j, 3) = Workbooks("BAZA MEDIJA.xls").Worksheets("lista medija").Cells(i, 2)
    ActiveSheet.Cells(j, 2) = Workbooks("BAZA MEDIJA.xls").Worksheets("lista medija").Cells(i, 5)
    'ProgressBar.Label2.Caption = "Izračunavam sve podatke: " & " of " & i
    DoEvents
    ProgressBar.TextBox2.Width = s * 2
    ProgressBar.Label1.Caption = "Obrađeno : " & s & " %"
    End If
    Next j
    Next i
    Unload Me
    Dim p As Integer
    p = Workbooks("SPAS.xls").Worksheets("Rand_Def_Vukajlija").Cells(1, 8)
    MsgBox Workbooks("SPAS.xls").Worksheets("Rand_Def_Vukajlija").Cells((Int((p * Rnd) + 1)), 1)
    Else:
    MsgBox "Šifra koju ste uneli nije tačna. Žao mi je, pokušajte ponovo!"
    Exit Sub
    Unload Me
    End If
    End Sub

• Sejo_govedo

Zna li neko neku dobru stranicu sa dobrim zadacima za vjezbanje logike.Do nedavno sam radio na z-trening ali njga više nema.