Prijava

Данас смо сазнали да је одлучено да то буде филм Горана Паскаљевића "Кад сване дан", мада се и раније "знало" да ће овај филм бити кандидат. О томе је причао Срђан Драгојевић чији је филм "Парада" био такође у конкуренцији. По речима Драгојевића, филм који ће нас представљати су изабрали управо они људи које је поставио на то место Паскаљевић пре него што је сишао са те позиције.
Ја мислим да је у питању политичка одлука јер је Паскаљевић "неки фактор" у Г17 већ одавно и да му је добар пријатељ Млађан Динкић.
Али да погледамо мало објективно.
"Параду" је видело много, много људи, већини се свидела (мени је 'нако), носи добру поруку и све у свему није лоша комедија са озбиљном и актуелном темом. Свидела се странцима у Европи, освојила је неке награде и можда би добро прошла и "преко баре".
Што се тиче филма "Кад сване дан", не знам да ли је уопште изашао, пошто не знам никога да га је гледао. Али знам о чему се ради. Прича је o Старом Сајмишту, о томе да су хиљаде људи ту страдало, али да нема никаквог обележја и прича ваљда прати Јеврејина чији су преци ту страдали (исправите ме ако сам погрешио). Овај филм такође има добре шансе, али са политичке стране, јер говори о страдању Јевреја (и других, али мислим да је ово пресудно за Амере). Међутим, постоји проблем. Филм би лако могао да се претвори у пљување Србије због тога што то место није лепо обележно, што потомци тих људи не могу да им одају почаст и како се одржавају концерти ту иако није прикладно. Неко би рекао да би и "парада" била пљување наше земље, али није тако јер се у многим земљама не поштују људска права и забрањује парада, док Паскаљевић говори конкретно о нама који не поштујемо јеврејске жртве. Плашим се да нас не замрзе још више...
Трећи филм који је био у конкуренцији јесте "Устаничка улица", али је он од старта био аутсајдер јер се свима смучила прича о Хагу и хашким бегунцима.
Шта ви мислите, који филм треба да представља нашу земљу, који би имао најбољу шансу да тамо прође и да ли је наш представник изабран на фер начин?

O čemu se radi u Ustaničkoj?

прича ваљда прати Јеврејина

I onda kažu da sreten preteruje

У Устаничкој, Младића (нпр) јуре Гордан Кичић и Раде Шербеџија.

Драгојевић ми већ неко време иде на курац са говнима од филмова. Мислим, никада он није био Куросава или Кјубрик, али јеботе, Парада је таква нула од филма да немам речи. Прежвакан хумор, америчка формула филма (такав му је скоро сваки), клише до клишеа, усиљено слање порука... Не знам, ич не готивим његове филмове.

Друга два нисам ни гледао, по трејлеру за "Кад сване дан" не могу доста тога да закључим, па не бих срао превише.

Ja nisam gledao nijedan od ova tri kandidata, ali ipak, sudeći po režiserima Paskaljević mi je u prednosti, ovo što si naveo da je on neki kurac u G17 ne pije vode kod mene, jer je i Dragojević sad bio na listo SPS .Ne mogu da govorim o "Paradi" kad je nisam gledao, ali Dragojević već odavno niej napravio neki dobar film, istrošio se i previše mu je dupe zinulo za pare , čak je sjebao i Sv. Georgije..., ali to je i dobar film, kakvi su mu Andjeli 2 i 3. Svaki od kanidata je igrao na neku škakljivu temU, jedan na zločine iz poslednjeg rata, drugi na pedere, a treći na zločine iz 2. svj. Ova teorija da će nas Ameri ponovo zamrziti ako ode Paskaljevićev film, isto ne stoji, ne može te ponovo zamrziti onaj ko te nije ni prestao mrziti. Samo sada jesmo govna zato što se nismo sjetili i podigli spomenik žrtvama u Starom Sajmištu, za razliku od neKih prethodnih sličajeva kad su nas medijski satanizovali, i to treba da bude naša sramota, ne prema Amerima i kako će nas oni gledati, nego prema samima sebi, kako ćemo s mi pogledati u ogledalo.

прича ваљда прати Јеврејина

A je li, Boga ti?

Срђан Драгојевић чији је филм "Парада"

Oskar?

Младића (нпр) јуре Гордан Кичић и Раде Шербеџија.

Ma daj, pa smijem se od muke.

Evo, bez gledanja, ne zna se koje je veće sranje. I ne moram imati završenu filmsku akademiju da bih to rekao.

Параду сам гледао... Жали боже баченог времена, већу говнурду од филма не памтим још од... Па не памтим!
Овај филм о старом сајмишту ћу дефинитивно погледати али само зато што ме интересује та тематика. Трејлер вриииииштии да је и то говнурда од филма.
Устаничку улицу бих исто радо погледао, али немам никаква сазнања па нећу да коментаришем.

a ko da će da dobije oskara koji god da se pošalje...dobiće ekipa koja ode na dodelu čašu šampanjca i malo kavijara i to je sve čemu mogu da se nadaju.
Žikina dinastija treba da ide za oskara.

Ali ja samo kad vidim ovo:

Младића (нпр) јуре Гордан Кичић и Раде Шербеџија.

okrene mi se želudac, onako uvrne, pravilom desne ruke, za 720 stepeni.

hladno ova tema nije zaživela

Тешко да тај кад сване дан може да буде гори од параде... а најјаче је било онда кад је ишло лепа села лепо горе и кад тад нисмо узели онда не знам кад ћемо.
иначе сама парада је политички филм

Mi već duže vreme nemamo film ni za Zlatnu malinu, a ne Oskara. Nemojte da se zajebavamo.

Хаг, педери, Жидови, Динкић... и није неки избор!