Prijava

не знам да ли већ постоји тема а и боли ме курац да погледам.

да ли има неко овде ко практикује јогу и ако да, каква су ваша искуства, јел имате неке јутјуб јогије да препоручите, књиге енд шит из којих би могло да се научи нешто?

кренула бих на курс, али су сви курсеви секташење, прескупи, неквалитетни, са кратким терминима недовољно да ишта урадиш - практично све мораш код куће и велика је гужва.

циљ ми је да направим тренинг од 20-30 минута који бих радила свакодневно.

мени је мој тренер почео да показује неке вежбе, засад ми је показао две - издржај у ваги и неки стој на глави. то нису вежбе за почетнике, али ја сам радила неки пилатес за почетнике који ми је био преблаг па му рекох да ми слободно да нешто захтевније.

imaš sajtova domaćih, samo sekund da prelistam Mistiku da vidim ima li što o tome.

kolko ti to slobodnog vremena imaš kad oćeš jogu da upražnjavaš?

хвала мешјо поглеаћу овај јогатв
http://www.pohrani.com/f/0/nX/2FNY531o/1/fat-bitch.gif

па кажем ти, то би био неки тренинг од пола сата дневно :) таман да укомбинујем с овим мојим тренинзима већ - имам теретану, имам кондиционе, имам технику, фали ми та статична снага и баланс.

Mylyce ja idem na jogu 2x nedeljno, lokaciju i cenu mogu da ti sibnem na PVT. Elem meni nekad do jaja prija, to disanje, meditiranje&co kad imam extra drk nedelju na poslu, al me ponekad i zesce smori. Nije toliko naporna, u smislu da radimo neke jake vezbe jer sam ja najmladja a imam 27 godina dok je sledeca drugarica po starosti bila Titov pionir 70-tih godina.

Isla bih i ja na nesto zahtevnije u smislu aerobika ili tae-bo, ali u mom komsiluku je extra losa ponuda, i da se tako znojava vucaram po grackom posle a ide zima nesto me bas zabole.

ја упражњавам јогу редовно! одмара и опушта! релаксира ум, повећава пх вредност и смањује ризик да оболите од сиде! међутим, ако се претера, може да изазове халуцинације, мени се рецимо дешава да видим црно дете, облачи се као гимнастичар и изводи највеће хитове миње суботе, па дође, пева, а ако не аплаудираш, хоће да се увреди па заплаче

таман да укомбинујем с овим мојим тренинзима већ - имам теретану, имам кондиционе, имам технику

Не бих пробао да ти отмем лизалицу на великом одмору, now that's for sure.

хвала банини, ал кажем ти нећу по тим секташким курсевима, секташе те много са мантрама и срањима, а ја знам која је суштина јоге и то сигурно није да пређеш у харе кришну :)
и да ми буде само чисто као допуна мојим тренинзима, да ми се лепо истегле и обликују мишићи. свакако бих једино стизала код куће то да радим, пошто своје тренинге имам по два сата сваки дан, сем недеље.

хвала мајав

не брини енеми и поред свега овога и даље имам 46 кила лолол

Leprikon

ја упражњавам јогу редовно! одмара и опушта! релаксира ум, повећава пх вредност и смањује ризик да оболите од сиде! међутим, ако се претера, може да изазове халуцинације, мени се рецимо дешава да видим црно дете, облачи се као гимнастичар и изводи највеће хитове миње суботе, па дође, пева, а ако не аплаудираш, хоће да се увреди па заплаче

pre sat vremena

Професор Кишпрдилов апрувс.

Е да ти то није можда много дете?

Кева практикује ове јоге сваки дан. Прво сам јој се смејао, а после неког времена, скренем поглед на пет секунди, а она стигне да уради стој на глави у међувремену. Неке бакуте комшинице сазнале да се бави јогом, па тртљале једно два месеца међу собом да је кева постала сотона и да иде сваке недеље да се дружи са својом сектом.

Кева практикује ове јоге сваки дан. Прво сам јој се смејао, а после неког времена, скренем поглед на пет секунди, а она стигне да уради стој на глави у међувремену.

Isto i kod mene.
Imala je neku trenerku, njih možda desetak u vr' glave treniraju zajedno, a bez ovih sektaških sranja koja si pominjala.

Mici, ja sam svojevremeno čitao, mislim da se zove "Joga za početnike" od Meri Stjuart ako se ne varam. Ima fino objašnjenih asana, kao i tehnika disanja i te zajebancije.
S obzirom da si ti već kako kažeš razgibana, možda za ovo i nisi početnik, al šta znam pogledaj ako hoćeš.
Išao sam nešto kratko i na časove joge, u S. Kovačevića u neki vrtić... nije delovalo kao sektašenje, ali je samo dva puta nedeljno, a i brzo sam morao zbog obaveza da prestanem, da bih ti dao neku relevantnu ocenu kursa.

јеси ишао са ниџом? :Д јер је он исто ишао тамо хахахаха курва банда

E nisam, ja tih mesec i po dana koliko sam išao, samo još jedno muško bilo tamo... ovo sve ostalo čučalo dok piški lololo
Al i taj jedan definitivno nije bio Nidža :)

mikule,mi razmenismo na četu par redova o jogi.elem,radila sama godinu i po dana i sa prijateljicom u par navrata koja je išla na časove kod nekog profi jogi lika.knjiga koju mogu da preporučim je jasmina puljo,mislim da mi ju je neko usput marnuo,jer je nigde nema u poslednje vreme,ali ja radih odatle i tu je sve što ti treba,u nekima imaš i kulturološke dodatke i slike,plus objašnjenje vežbica,vežbe disanja i deo o meditaciji :3
ovak'a je moja :
http://www.novo-doba.net/Isto%C4%8Dnja%C4%8Dka-u%C4%8Denja/JOGA-ZNANJA-I-ZDRAVLJA-Jasmina-Puljo.html

EDIT:
takodjer imam na lapu program od sat vremena koji kida,ali to ću ti napisati detaljnije kad budem doma.

Joga, čemu to debilno ime?