Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
http://www.peticije24.com/hoemo_da_uvedemo_direk
ajmo ljudeeeeeeeee
i tako ja cu da dodjem, organizujem miting za 100000 ljudi koji su potpisali ovo, i oticemo nas 5-6 i rasni u kafanu.
a ozbiljna ideja, kad bi se stvarno neko naso ko nije drcan na vlast ovo da realizuje bolje bi bilo. ili ne bi bilo al bi bar znali da je vecina glupo odlucila za to, a ne ovako, obecavaju a kad dodju na vlast jebu mater.
Potpisao. Dje su moje pare?
jel si procitao sta potpisujes, nema para, samo ces da placas da dodjemo na vlast, da se najure politicari i da odemo lepo da se napijemo posle negde i nakon toga paljba.
ћелте, има ли косова* у том твом уставу?
ako vecina na nekom prostoru nece u konfederaciju, postuje se volja vecine. ja se nadam da ce standard da skoci i stabilnost da poraste i onda siptari da glasaju da se prikljuce ko par kantona na jugu da nam ciste ulice, rade u ikei i prodaju sladoled i burek.
znas valjda da siptari gravitiraju ka svajcarskoj.
tj, osvojicemo ih na finjaka. kao i r. srpsku i muslimane i deo po deo hrvatske. ne da im budemo gazde nego da budemo u labavoj konfederaciji.
TO
Granica : Karlovac karlobag virovitica
ja se ne zajebavam ljudi, kad bi postojala ovako neka konfederacija, veca je sansa da bi pogranicne oblasti htele u nju a da im maticne drzave ne daju, nego da bi se odvajale postojece oblasti.
jer sto bi se odvajao kad vec imas ekonomsku lokalnu autonomiju, a zajednica vodi racuna o vojsci, infrastrukturi i ostalim sranjima.
Добра идеја. А, што би рекао Фендер:
da od neke 1800 nemacka, francuska, austrija i italija nisu stegle pogranicne oblasti, svajcarska bi do sad imala izlaz na more, to vam garantujem.
ma jok, karlovac - karlobag - cirih
svajcarski model je jako dobar za podrucja gde svi zive ko rogovi u vreci, da nastave da zive ko rogovi u vreci i da se ne vole, a da ipak ne kolju jedni druge i ne budu komplet stoka nego samo malo.
posto vas zanima spoljna politika: ukinuo bi ime Srbija u zvanicnim dokumentima i zemlju bi nazvao Confederation Balquanike ili tako nesto i onda samo cekao da se pogranicni deo po deo ostalih zemalja koji oseti manjak nacionalne pripadnosti kaci u zajednicu ko muve na govna.
Naravno, svi bi to zvali i dalje Srbija, po centralnim kantonima, al svejedno na papiru bi bilo ovako.
ko to kaže ko to laže
da e Confederation Balquanike mala...
лол, тако смо нешто урадили 1918. и видиш како је испало после 100 година. :)
vrlo je prosto: previse se centralizovala vlast, a to ne valja. oce idu hrvati. ako, moze imaju ustavno pravo, deo po deo da se odvajaju.
trebalo je manje celine praviti da dalmatinci ne odlucuju dal slavonci oce da budu u federaciji ili ne, i da se da. vecina u nekoj zajednici moze da odluci sta hoce. naravno ima i sitna slova ne bas crno na belo, ali postoji mogucnost i da se odvoji i da se prihvati oblast koja zeli da se uglavi u drustvo.
poenta je da se u takvim zemljama nikome ne sme dati velika moc, i zivece se zajedno. i tu nastupa direktna demokratija.
а шта ако нека земља нападне један кантон? да ли сви кантони улазе у рат или они који хоће?
posto trenutno mozemo samo dignutim kurcem da se branimo, morala bi da postoji izuzetna neutralnost (citaj, igraj kako ti kaze onaj najmocniji). vremenom bi morala da se oformi federalna vojska, kao nezavisno telo za koje bi svi kantoni placali porez.
tj, ako se izglasa to, ako vecina hoce. ako nece onda nista.
u principu mnogo me pitas, poenta je da jedan covek ne donosi takve odluke. pa cak ni skupstina.