О Србијо међ шљивама
  • Rejected

Реч је о шљивовици. Где сте пробали најбољу изувачу?
    Да ли печете ракију?
    Неки рецепт који се преноси генерацијски у породици или сте чули за њега.

• FAĐO

Svi u familiji mi piju rakiju i velika vecina je pece.Najbolju sljivovicu sam probo u caletovom selu. Ja licno preferiram kruskovacu, moj ujak pece najbolju krusku na svetu.

• Rejected

Hm. Probao sam kruskovacu, dobra je.
    Probao sam i od banane. Kako ja zovem MAJMUNOVACA.
    Neki lik iz sela dobio sleper banana za neki dug, i ispekao rakije da se useres.
    SLATKOOOO ali niko ne odustaje,

• Мулти

Шљивовица јебе.

• Rejected

Bruka. Mada i od dunje ne manjka.

• Мулти

Ваљда ме вуче тај неки осјећај за завичај, па тако и за шљивовицом. Пошто код нас нема домаћина који иза своје куће нема воћњак са око 200 садница. Минимално. Па свако љето жђедом печем ракију, сунце је гријало. Десет казана ономад, ко зец.

• Rejected

Uf. Ma daa. Ubija. A kad se izvuce iz bureta iz hladnog podruma, joj

• Skočimiš

U Vlasen'ci, kod Zvonke Bajagića zvanog 'Duga puška', pijo istoimenu rakiju od 'šljive muške'. Nema bolje rakije, odgovorno tvrdim.

Dobre su i one što Vukoje iz Trebinja peče, auleptejebo!

• Мулти

Имам ја ортака збрда па ми он доно неке раџе свиселца, то је тамо као неки републичкосрпски калемегдан. Урокали смо се ко шиптари, сноштра. Изашла ми нанос, опуштено.

• Petar Pan Pezo$

ja i drug teli da pečemo majmunovaču al nemamo pare i nemamo banane.

• Elzeard Bouffier

Čačanska šljivovica i iz tog kraja su najbolje rakije od šljive, to je provereno. Samo treba pronaći kvalitetnu od kvalitetnog gorštaka.

• Бохор

Crvenjača stara 25 godina tj koliko i ja, otvoreno bure onomad kad se sestra udala. 10 godina u Hrastovom buretu i posle pretočena u staklo, kad je sipaš rasteže se kao ZEJITIN. Neprocenljivo. Ali bukvalno. Nema lepšeg pića kaki viski kake pičke materine...

• Rejected

Ma da. Sto starija - bolja.
    Pio sam i medovacu, nije losa. Ali iz manastira, brukaaa.

• Триша

Углавном дуња или кајсија, слабо са шљивом...

• Скелетор

Pijem rakije, da.

• Rejected

Ubijam se, da :)

• Мулти

Сипајте ми литар егзитоваче, па нек иде живот.

• Rejected

Изувача.

• Comatose

Људи, каквог сам ја ђубрета пио у прошли петак, невјероватно. Џибра. Најљепшу сам пио пре две године, не знам како, ал' била ми је у шпајзу однекле, лијепа времена. Ракија ми је омиљено пиће, кајсијевача или шљивовица, то најчешће пијем кад изађем. И рум којекуде.

• Rejected

Pazi. Ja volim rum. Ali rum rum :) Ako me razumes. Ne ova komercijalna govna od ruma :)
    Uf u Novom Sadu sam jeo sladoled od ruma.
    Brukaaaa. Napijes se ko iz picke.