Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Au, koji crnjak :/
Pozdrav i drž se!
Pozz Valdemare, baterija se mora odbraniti!
Valdo, drugar, nemo' da se skenjaš, dužan si mi one crne trube! :))))
Валдемаре, знам да ће ти ово тешко пасти, али сада као избјеглица мораш почети да слушаш Јандрино јато и Синове Мањаче.
Дршсе Валде!
Пошто ће се после повлачења воде кренути у обнову, имам једно питање - има доста срушених кућа, страћара и сл. и ту је ствар јасна, ал ме занимају оне које су само поплављене а направљене су од бетона, цигала итд., оће то морати исто да се руши ил ће конструкција остати па реновирати од малтера па надаље? Хоће ли рушити пола града? Је л има неких инжињера, архитекта или уопште људи који знају о овој теми, ја буквално не знам ништа...
Ovo je slika iz februara
http://pawsylvania.com/photos/1891028-663909523647646-1913253834-n
Fejs ugasiti momentalno.
Hahahahaha Vlade Limar
Šomi, sve zavisi od temelja. Može kuća biti kao bunker sva od betona, ako temelj nije dobar ukurac sve. Kao zub - spolja beo i lep, a koren truo.
ЉОЉ
Кућа остане читава, али се влага увуче и исијава док си жив, буквално се зидови убуђају.
@дачак
мислим да је сад најбољи тренутак да тражиш одабрану
Ono što je sjebana cela konstrukcija, što je bukvalno rascepljena kuća, to će se novo graditi, ono što je ušla vlaga u zidove, hu givz a šit, da ti malo para, ti gletuj i jebavaj se sa vlagom. Tako ti je u suštini.
Ako je recimo tebi ušla voda u podrum, pun vode, i prvi sprat poplavljen, podignut parket, puno vlage i slično, imaćeš nešto para odštete, da ti učine. Ako ti je od kuće od 200 kvadrata ostao samo špajz, dobijaš novu. Ali fala Bogu nećeš dobiti od 200 kvadrata.
Ali nije stvar u tome, stvar je u tome što ni u Kraljevu nisu još svi dobili odštetu, odnosno kuće, dok dođu svi na red i ovde, ...
Živ sam Brus, pomagao sam maksimalno koliko sam mogao ova dva dana :D
Zavisi od količine vode koja je ušla u kuću, generalno ne mora ni malter da se obija pa da se iznova malteriše, imaju mašine za izvlačenje vlage, zatvore se svi prozori i vrata što bolje mogu, maltene hermetički, upali se mašina i ostavi u prostoriji da izvlači vlagu, ne znam tačno koliki period, ima rezervoar gdje skuplja vodu iz tog vazduha koji suši, tako nekako i u suštini poslije 3 dana bi trebalo da je izvučeno 70-80% vlage, ako ne i više, kasnije se opet drži sve otvoreno da se provjetrava ako je sunčano vrijeme i to bi trebalo biti to.
Opet sve zavisi od količine vode i koliko se dugo zadržala u kući.
Lepa vest, dobra vest, hvala.
A kako se to sve dezinfikuje? Izvučeš vlagu, ali to nije voda čista, nego pomešana sa kanalizacijom. Kako se to radi?
Ima, ali kolko znam ne može skroz da izvuče i mora se bar deo skinuti, i ostanu fleke one zelenkaste. A to pretpostavljam da troši vazdan struje, i da se iznajmljuje. Srećom nisam imao dodira sa njom. Inače ako si mislio da će se ovajditi na odšteti, neće, daj Bože da budu na nuli.
kalijev sapun, opereš sve zidove pa okrečiš običnim krečom gašenim - ako nemaš para, ako imaš para zovneš profesionalce pa oni urade isto to ali skuplje :)
Vlagu će ti izvući i obična klima ako je kuća dobro zadihtovana, kod mene leti klima izvuče po kofu vode dnevno iz vazduha u kući
Krečom se dezinfikuje, kreč samo što sidu ne leči.
Смрад се не извлачи, једино што можеш је да добро излуфтираш кућу, сад иду ове врућине па ће ствари ићи брже. После скинеш све до чистог малтера, ново малтерисање и пар слојева глета. И после 15 година буде ти боље.