Pitajte granjku

1. pa, i ja sam mislio da sam ateista, a onda sam video da se ateizam pretvara u jebenu sektu, pa nisam vise. ocigledno sam pogresno razumeo sta je ateizam.

2. sad se svelo na: haha nisam hriscanin, hriscani su glupi i sujeverni haha, ja sam pametniji i iznad svega toga, odo da citam internet kako ima ljudi koji misle isto kao i ja. verujem u nauku iako pojma nemam sta je to. popriucen sam i mislim da sam mnogo pametniji od vernika i da me je nemoguce manipulisati.

jedu gomna. sa sve onim ateistickim foricama i prozivanjem crkve.

3. često ni sami ateisti nisu svesni da su agnostici

a to jes', ateizam se sve više svodi na ''biću kul i hejtovati hrišćane''

4. Pravo zborite. Mozda bi trebala da se otvori "tema za religijska prepucavanja", cisto da se ne spemuje granjki tema.

5. ima vec, al ovde smo poceli jebi ga.

nisam ni agnostik. nekako mi se cini da se taj pomirio sa cinjenicom da ne zna :)
    neka vrsta boga postoji. mozda ne jedan. samo cuti zato sto mu se obracamo na pogresnom mestu i na pogresan nacin. mozda je priroda sama ziva i bog, i u jednom trenutku ce postati svesna sebe kada dovoljno (mozda tehnologijom koju ljudi prave) ojaca svoju misao. mozda smo mi samo celije u tom organizmu? sta zna jebeni spermatozoid (npr) cemu sluzi...

6. Пијани плонжер
    Kojoj strani se prikloniti: zapadu ili istoku? Znam da bi bilo najbolje biti izmedju, ali takva stvar je trenutno neostvariva jer ima previse uticaja i jednih drugih.

Душу своју окрени ка Истоку, а економију ка Западу. Треба копирати Јапанце у свему што је могуће. Тренутно, ми смо Јапан из 1945. Окупирани, понижени, поражени. Када то схватимо и прихватимо одговорност за своју и будућност нације и државе, ствари ће кренути на боље. Заокружи 4, да победи Грањка. Да победи будућност!

7. Truleks Krpa
    Granjka (e udavih te), da li je ljudska svest sopstvena kao što mislimo? Ili je mozak deo skupa nekih većih ideja, neke ogromne veze neurona, koje mogu da žive i nakon što neko umre? Da li je svest samo poboljšana verzija generatora novih ideja od same evolucije?????
    Verujem da si razumeo pitanje pošto ja nisam.
    EDIT: A gledao sam matrih nije da nisam!

Нисам разумео питање, то је превише сложена тема за мене. Извини.

8. mozda taj osecaj "boga" ima svako zivo bice na zemlji. mozda je samo covek kao malo pametniji malo vise to razradio, ali i dalje nije nasao odgovor?

9. Valdemar
    Granjka, uz poštovanje ateistima, ali zar ne misliš da je Dokins šupalj i truo kao šestica klošara koji se od petnaeste godine potuca ulicama bez zdravstvene zaštite? Zar ne misliš da ateisti imaju bolje kadrove da promovišu svoju ideju nego tog cirkuzanta i popularizatora? Dokins, ateizam za sirotinju? Uozbiljimo se i dignimo raspravu na nivo ozbiljnosti koji zaslužuje...

Не познајем рад Докинса, па не могу ни да износим мишљење о њему. Мислим да атеисти (као и они који то нису) имају паметнија посла него да свој нос забадају у туђа посла. Мудар човек се дефинише као особа која гледа своја посла.
    Као што већ неко рече овде, ако је највеће спорење атеиста и теиста око самог постојања Бога, онда је свака расправа на ту тему потпуно излишна. Отуда и свађа.

10. докле више овај бугарин да нас бомбардује овако глупим и непотребним темама? да сам ја отворио овако нешто, добио бих бан и лок, али нееее, бугарин сме. серем се ја на таквог представника гастарбајтера овде. због тебе нас људи мрзе.

11. Ђока Бомба
    Ко је почо рат?

Луди Чак. Није могао као грађанин, секулариста и атеиста да искулира тему која му се не свиђа, већ је покренуо масу да се уједа и рве. Зато се Србија брчка у блату 18. века, уместо да лети напред брзином светлости.

12. Towelie_
    Zasto je pile preslo cestu?

Зато што је рођено у Хрватској. Да је рођено у Србији, прешло би пут.

13. Truleks Krpa
    Realno, pravi naučnici nemaju vremena da se bakću sa religioznim tvrdim tikvama.

Добра поента и око једних и око других. Само глуп човек може сматрати другог тврдом тиквом и при томе покушавати да му промени мишљење. Али, не заборавите да је цео овај атеистичко-теистички циркус у Америкама направљен за медиокритете и једне и друге стране. То је социјални једне телевизијске културе засноване на бокс-менталитету где постоји арена и навијачи. Па ко кога боље млати. Примитивно у сваком погледу.

14. Towelie_

Granjka nemač pojma. Pilići se ne rađaju.

15. Valdemar
    Pa za sirotinju, koja ne voli da čita debele knjige.

``Свиње су дебеле, а књиге су обимне.`` - Професионалац.

16. MileBubreg
    Грањка, остао си ми 'номад дужан мишљења о енглезима и њиховој геополитичкој улози наспрам нас.

Енглези - 1. место.
    Хрвати - 2. место.
    Немци - 3. место.
    ..... 15 места празно, па Ђаво.
    Арапи имају пословицу која каже - Ако види у реци две рибе како се свађају, знај да је Енглез у близини.

17. Valdemar
    Ањњњњ, разнежен сам, сад, али сам на Грањкиној теми. Грањка, да ли смем да се разнежим на твојој теми? Да ли је то у реду? Или то само моја сујета копа паклену замку мени?

Не, није у реду, иако сам ти кум, молио бих да сачуваш достојанство.

18. Milos-88
    Nego Granjka sugerisano mi je da te ovde pitam, jel isona da se gospodin Vučić oženijo?

Да, удао се за себе.

19. Natnat
    Towelie_
    Granjka nemač pojma. Pilići se ne rađaju.

У праву си, али ово моје пиле је из будућности, пиле које је рођено у материци, без љуске, ово је напредно пиленце. Стоп дискриминацији неизлегнутих пилића!

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.