Deset minuta - VOLJNO!
  • Penzioner

Dakle otvaram temu za nas koji smo služili JNA, VJ, VSCG , VJ i svaku drugu vojsku koja NIJE civilna. Ovde bih voleo da pričamo pre svega smešne priče iz vojske i sa ratišta. Zabranjeno prepričavanje onima koji nisu služili a čuli su priče. Svaka priča i iskustvo o oružiju KOJE STE KORISTILI dolazi u obzir. Manite me časopisa i prepričavanja metka, kalibra i ostalih stvari s neta. Samo praksa. Može i lovačko naoružanje.

Elem moja priča:
    Decembar . Dvadeset i neki dan vojske za tu klasu. Četa postrojena u "pe" . Završavam smotru i informisanje i spremam se da Izdam komandirima vodova zadatak. Pitam vojnike ima li ko mene nešto da pita. Ruku diže Ramadanović Jastreb. I kaže "Ej čale da ti kažem nešto" Vojska prska od smeha. Ja pokušavam da budem ozbiljan al ne ide. Kad se sabrah kažem mu
    -Pa kako se obraćaš starešini sa čale?
    A on meni
    -Ja to tebi potporučniče iz poštovanje!
    Opet smeh. Ja krećem na zezanje i kažem mrtav ozbiljan
    -Koje si ti Ramadanoviću godište?
    On kaže
    -1978 .
    A ja još ozbiljniji pa kažem
    -Ja sam 1979. Kako ja mogu ćale da ti budem?
    A on mrtav ozbiljan
    -Pa ne zam, onako, deluješ mi na facu!
    Tu naravno svi komplet popadamo na pistu od smeha. I ja i vojska.

• YouCantHandleTheTruћ

како ти официр да препричаваш догодовштине на истој теми са обичним прашинарима? отвори две теме.

• plok

-Pa ne zam, onako, deluješ mi na facu!

oh,bas ti je POKAZAO

• S

Hahaha slatko se ismijah, daj još neku sličnu anegdotu Penzioner xDDD

• Penzioner

Ja sam sad peMzioner. Gubim sva vojna prava. Dakle isto što i vi obični prašinari. ;-)

• Jericho

Tema osudjena na neuspeh, brate penzose. Ovde ne mozes da skupis 30 ljudi da su sluzili vojsku na celom sajtou, a od tih 30 samo je ti pamtis po dobru :P

• Penzioner

Mrzi me da kucam al ajde. Vojnk Bajramović M. Vojska ga zvala Džej. Isti bio . Nizak i samo se kezio. Dan pred zakletvu ja vidim da je totalno usvinjio vetrovku. Ko da se kačkao u ulju. Reko idi u servis, kaži poslao me potporučnik J.N. da zamenim vetrovku i javi mi se kad završiš. Posle pola sata trči on zamnom u krugu kasarne i viče "Gospodine potporučniče zamenio sam jaknu!" Reko nije to jakna, to je vetrovka. A on mrtav ladan kaže " Pa kod nas na ciganskom se kaže jakna" ;-)

• plok

;DDDDDDDDDDDD

• S

Hahahah a što ga zvali Džej, jer se preziva Bajramović ?Ono, cigansko prezime, a Džej je cigan ? Carski :D

• Tuccini

Bio je i jedan Ramadanovski, Šaban ga zvali ^_^
    Upis, pa posle čitam

• Penzioner

Za laku noć jedna kratka. Sutra nastavljam. Ova nije neka smešna.Vojnik Jožef K. Mađar.( Žalosno al trećina vojnika Mađara nije znalo Srpski...) Priprema za stražu. Posle zaustavljanja i pitanja ko ide treba da kaže komandir straže napred ostali stoj. On je ladno reko -Komandno na stražo napred ostalo stoj.

• Марко 

хахахахахх немој више брате боли ме дроб хахахаха немој

• Puzzle-Fox

Ne znam da li se računa ali ja sam bio prošle godine u Avganistanu u "mirovnoj" misiji.
    Tamo je bio jedan vojnk Bajramović M. Vojska ga zvala Džej. Isti bio . Nizak i samo se kezio. Dan pred povratak kući ja vidim da je totalno usvinjio vetrovku. Ko da se kačkao u ulju. Reko idi u servis, kaži poslao me potporučnik S.C. da zamenim vetrovku i javi mi se kad završiš. Posle pola sata trči on zamnom u krugu kasarne i viče "Gospodine potporučniče zamenio sam jaknu!" Reko nije to jakna, to je vetrovka. A on mrtav ladan kaže " Pa kod nas na ciganskom se kaže jakna" ;-)

• Mali Ker

U Smederevu 2001. bilo, kaže nama zastavnik "pa šta radite to?", a mi se igrali odbojke preko tenkovske cevi jedne od tenka parkiranog. Mi ništa. On kaže "pa je li se tako kući igrate odbojke preko tenkovske cevi, majke vam ga nabutam" :))))
    Koma je bio taj zastavnik, iz Pirota bio, zvao se Radovan, ali nije umeo da kaže "R", pa smo ga svi zvali "Ladovan Pilot".
    A jednom je jedan rom Redžepov (zvali smo ga Usnija) progutao osigurač od kašikare naštinu, ali to je druga priča.

• Himmler H.

hahahaha dajte još neku foru hahahahah
    dajte nixa zizu, dajte

• Valdemar

KZB, 2001. godina, ja u zemunici, spavam, kad okolo krenu da pucaju Šiptari, ovi moji svi istrčali napolje, ja dok sam se opasuljio i navukao pancir i krenuo da se obuvam, a na radiju svira Zdravko Čolić, Oko okano moje jedino. Ja razmišljam: Šta ti je život, treba sad da poginem, a poslednja stvar koju sam čuo u životu biće jebeni Zdravko Čolić... Srećom, Šiptari samo malo džarnuli, nikom nije bilo ništa.

• enemyofthefreeworld

Погађа те метак у око, Чола кома

• director©

tvoje oči kao zrele šljive padaju na teme

• Valdemar

Da sam imao vremena da razmišljam, sigurno bih pomislio kako je to predznak da će me pogoditi snajper. Doduše, ni mi nismo imali baš dobre snajpere noću :)