Prijava

Dakle otvaram temu za nas koji smo služili JNA, VJ, VSCG , VJ i svaku drugu vojsku koja NIJE civilna. Ovde bih voleo da pričamo pre svega smešne priče iz vojske i sa ratišta. Zabranjeno prepričavanje onima koji nisu služili a čuli su priče. Svaka priča i iskustvo o oružiju KOJE STE KORISTILI dolazi u obzir. Manite me časopisa i prepričavanja metka, kalibra i ostalih stvari s neta. Samo praksa. Može i lovačko naoružanje.

Elem moja priča:
Decembar . Dvadeset i neki dan vojske za tu klasu. Četa postrojena u "pe" . Završavam smotru i informisanje i spremam se da Izdam komandirima vodova zadatak. Pitam vojnike ima li ko mene nešto da pita. Ruku diže Ramadanović Jastreb. I kaže "Ej čale da ti kažem nešto" Vojska prska od smeha. Ja pokušavam da budem ozbiljan al ne ide. Kad se sabrah kažem mu
-Pa kako se obraćaš starešini sa čale?
A on meni
-Ja to tebi potporučniče iz poštovanje!
Opet smeh. Ja krećem na zezanje i kažem mrtav ozbiljan
-Koje si ti Ramadanoviću godište?
On kaže
-1978 .
A ja još ozbiljniji pa kažem
-Ja sam 1979. Kako ja mogu ćale da ti budem?
A on mrtav ozbiljan
-Pa ne zam, onako, deluješ mi na facu!
Tu naravno svi komplet popadamo na pistu od smeha. I ja i vojska.

како ти официр да препричаваш догодовштине на истој теми са обичним прашинарима? отвори две теме.

-Pa ne zam, onako, deluješ mi na facu!

oh,bas ti je POKAZAO

Hahaha slatko se ismijah, daj još neku sličnu anegdotu Penzioner xDDD

Ja sam sad peMzioner. Gubim sva vojna prava. Dakle isto što i vi obični prašinari. ;-)

Tema osudjena na neuspeh, brate penzose. Ovde ne mozes da skupis 30 ljudi da su sluzili vojsku na celom sajtou, a od tih 30 samo je ti pamtis po dobru :P

Mrzi me da kucam al ajde. Vojnk Bajramović M. Vojska ga zvala Džej. Isti bio . Nizak i samo se kezio. Dan pred zakletvu ja vidim da je totalno usvinjio vetrovku. Ko da se kačkao u ulju. Reko idi u servis, kaži poslao me potporučnik J.N. da zamenim vetrovku i javi mi se kad završiš. Posle pola sata trči on zamnom u krugu kasarne i viče "Gospodine potporučniče zamenio sam jaknu!" Reko nije to jakna, to je vetrovka. A on mrtav ladan kaže " Pa kod nas na ciganskom se kaže jakna" ;-)

Hahahah a što ga zvali Džej, jer se preziva Bajramović ?Ono, cigansko prezime, a Džej je cigan ? Carski :D

Bio je i jedan Ramadanovski, Šaban ga zvali ^_^
Upis, pa posle čitam

Za laku noć jedna kratka. Sutra nastavljam. Ova nije neka smešna.Vojnik Jožef K. Mađar.( Žalosno al trećina vojnika Mađara nije znalo Srpski...) Priprema za stražu. Posle zaustavljanja i pitanja ko ide treba da kaže komandir straže napred ostali stoj. On je ladno reko -Komandno na stražo napred ostalo stoj.

хахахахахх немој више брате боли ме дроб хахахаха немој

Ne znam da li se računa ali ja sam bio prošle godine u Avganistanu u "mirovnoj" misiji.
Tamo je bio jedan vojnk Bajramović M. Vojska ga zvala Džej. Isti bio . Nizak i samo se kezio. Dan pred povratak kući ja vidim da je totalno usvinjio vetrovku. Ko da se kačkao u ulju. Reko idi u servis, kaži poslao me potporučnik S.C. da zamenim vetrovku i javi mi se kad završiš. Posle pola sata trči on zamnom u krugu kasarne i viče "Gospodine potporučniče zamenio sam jaknu!" Reko nije to jakna, to je vetrovka. A on mrtav ladan kaže " Pa kod nas na ciganskom se kaže jakna" ;-)

U Smederevu 2001. bilo, kaže nama zastavnik "pa šta radite to?", a mi se igrali odbojke preko tenkovske cevi jedne od tenka parkiranog. Mi ništa. On kaže "pa je li se tako kući igrate odbojke preko tenkovske cevi, majke vam ga nabutam" :))))
Koma je bio taj zastavnik, iz Pirota bio, zvao se Radovan, ali nije umeo da kaže "R", pa smo ga svi zvali "Ladovan Pilot".
A jednom je jedan rom Redžepov (zvali smo ga Usnija) progutao osigurač od kašikare naštinu, ali to je druga priča.

hahahaha dajte još neku foru hahahahah
dajte nixa zizu, dajte

KZB, 2001. godina, ja u zemunici, spavam, kad okolo krenu da pucaju Šiptari, ovi moji svi istrčali napolje, ja dok sam se opasuljio i navukao pancir i krenuo da se obuvam, a na radiju svira Zdravko Čolić, Oko okano moje jedino. Ja razmišljam: Šta ti je život, treba sad da poginem, a poslednja stvar koju sam čuo u životu biće jebeni Zdravko Čolić... Srećom, Šiptari samo malo džarnuli, nikom nije bilo ništa.

Погађа те метак у око, Чола кома

tvoje oči kao zrele šljive padaju na teme

Da sam imao vremena da razmišljam, sigurno bih pomislio kako je to predznak da će me pogoditi snajper. Doduše, ni mi nismo imali baš dobre snajpere noću :)