Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
ahhaha truce,to sci fi?...midslis da je i sam jezivko kerzmaj moguc naucno kao i sve sto se desava u tom filmu?
upravo na taj neverending, imam kolekcionarsko izdanje u kojem su reči štampane zeleno kad je Fantazija, a crveno kad je RL, a svako poglavlje počinje sledećim slovom azbuke :)
vidiga kerzmaj, dođi kerzmaj
Definicija Sci Fi je malo široka, nije to tek tako lako odvojiti od fantastike, jedino gde je epska fantastika, pa ono nema tih džidža-bidža, gedžeta i ostalo
а можда нисам ни написао, али не знам ни која је тачно дефиниција саифаија. ово што си ти написао има смисла. у том случају, змајопас отпада зато што је реалан као сандра булок која стопира кинеску свемирску станицу, лол.
не звучи лоше, брусе.
Ово:
Ја код научне фантастике волим да видим какву су замисао имали сценариста и редитељ када је у питању контакт људи са ванезмаљцима, каква је идеја за погон свемирских бродова, да ли филм има неку скривену поруку. За мене су и даље "Одисеја 2001" и "Одисеја 2010" врх врхова. Нисам гледао "Интерсталар", али ћу га обавезно погледати чим будем могао, многи говоре да од "Одисеје" није ништа боље снимљено.
Ја "Ратове Звезда" никад нешто нисам волео, чак ни она прва три сниљена дела. "Звездане стазе" су ми можда биле занимљиве раније, сада не. Осим првог дела филма (оно са Војаџером), сви остали делови су ми неубедљиви. Иако волим и други део ("Први контакт"), мислим да је први много бољи.
Од серија и даље ми је "Досије Икс" непревазиђен. Није лоша ни "Звездана капија", серија је била добра, али само "Звездана капија 1 (SG-1)", "Атлантис" и "Свемир" су безвезе. Волео сам да гледам и "Први талас", мада је то више било због Трејси Лордс. Лололо
можда је и зеро у праву. шта би онда била лирска фантастика?
ово ми звучи тотално лирска фантастика
А невjеста с два ђевepa;
i nije zmajopas jebogati, to je zmaj sreće Fuhur :)
sci fi i fantazija se mnogo razlikuju...moze se reci da su i suprotnosti totalne
Vidiga zmajker, dođi zmajker
http://ak-hdl.buzzfed.com/static/enhanced/webdr01/2013/8/14/10/anigif_enhanced-buzz-5065-1376490796-5.gif
уууу, брусе, ти си прсо. могу да замислим како теби изгледа змајопас, ако ти ово није!
totalni zmajopas
najzmajopastije bice ikada u svim umetnostima
on zapravo izgelad ovako, usrali ga filmadžije načisto:
http://th09.deviantart.net/fs70/PRE/i/2013/349/e/2/neverending_story_redesign____falkor_by_vorace_art-d6y1tqg.jpg
то је више змајовук.
Onda ga mali ovaj dečak ne bi mazio, pa bi se deca (okosnica publike) teže poistovetila -> manje para na blagajni
Pa i ne mazi ga mali dečak nego... o jebemti, pročitajte bre neku knjigu, nemo' da vam drugi crtaju maštu!
Bruce, nadhipsteru.
dobroe, nisi rek'o Uberhipster :)
Ja volim svaki SF. "Odiseja" i "Blade Runner" su mi među omiljenim filmovima, "Fringe" među omiljenim serijama, ali recimo da obožavam da pogledam "male" filmove, ne spektakularne, koji više naginju na S, nego na F.
Takvi su "Primer", "Moon", "Europa Report", "Supernova", "The Last Days on Mars", "Cargo"... znači ništa veliko, a neki od navedenih su čak i prosečni filmovi, neki niskobudžetni, ali svaki je ostavio utisak na mene. Sve ih preporučujem.
Nisam još pogledao "Apollo 18", "Red Planet", "Mission to Mars" i "Event Horizon", a čini mi se da su slični iznad navedenim, pa ću sigurno uskoro.
Primer i Cargo nisam odgledao, takođe ni Apollo 18 (sadržaj asocira na Europa report) ni Red planet - ostalo sam sve gledao i odlični su filmovi, Mission to Mars te neće razočarati sigurno, a Event Horizon je klasičan horor ali visokobudžetni sa odličnim efektima i atmosferom koja zaleđuje krv, nemoj ga gledati preko dana nego tek uveče.
"Primer" je zapetljano čudo od filma, razlikuje se od ovih drugih koje pominjem pošto nema veze sa istraživanjem svemira, već je o namernom kreiranju paradoksa pri putovanju kroz vreme, ili makar jedan deo filma se na to odnosi. Nisam ni dan danas siguran da sam u potpunosti pohvatao konce, ali je to film koji moraš gledati pažljivije od bilo kojeg drugog filma.
"Cargo" je najlošiji od svih koje pominjem, ali je u pitanju švajcarski SF, što ga čini već zanimljivim i ima određeni šmek, ali nisam zadovoljan drugom polovinom filma.