Prijava

ja uopste nisam o moralu govorio i dalje ima PREGRSHT govana na ovoj planeti i to nema veze sa cinjenicom da ratovi izumiru sa napretkom nauke i tehnologije jer ih te stvari cine besmislenim...zato se naucno i tehnoloski najpaprednije zemlje ne ratuju vise medjusobno niti deluje ko da hoce u buducnosti

a argument za toliku sigurnost ti je pominjanje istorije tj onog sveta u kojem su glavne stvari funkionisale drugacije...17 godina 21. veka i druga polovina 20. veka je naprednija od svih vekova ikada zajedno i to je samo u porastu...

zato se naucno i tehnoloski najpaprednije zemlje ne ratuju vise medjusobno niti deluje ko da hoce u buducnosti

Ne ratuju iz jedinog razloga - što mogu da unište neprijateljsku zemlju pritiskom na dugme, ali onda sledi odmazda, kojom će neprijatelj isto tako uništiti njih. A da jedna zemlja, nebinto koja, Ameri, Rusi, Iran, Koreja, Moldavija, dođe do opcije da uništi nekog drugog a da ima odbranu dovoljno dobru da bi izbegla odmazdu, pa tu bi odmah letele rakete ko za Novu godinu i badabum, ćao. Ne prave se ti gedžeti džabe, ne daju se stotine milijardi evra tek tako, da bi imao nešto što nikad nećeš da upotrebiš.

jednostavna evolucija

pre 1945---glavnemm drzave ratovale medjusobno
1945--1991---hladni ratovi izmedju glavnih drzava
1991--neratovi izmedju glavnih drzava
2000--neratovi izmedju balkanskih drzava
ajde recite da ce biti rata posto mislite da ste kul sa usiljenim tripovanjem pesimista
sad lupam godine
2050--neratovi u bliskom istoku
2100--neratovi u africi

a to za oruzije je da bi i dalje cuvali sebe kao jaku vojnu silu i da i dalje budu pretnja

U redu, da probam malo da obrazlozim, ali duga je to prica.
Prvo Nemci.
Nemac ne moze da ne petlja i da ne tezi ka savrsenstvu. On ako napravi nesto, motornu testeru, nebitno, nece se zadovoljiti tima, e jebiga, ovo je 100 puta bolje od rucne testere, aljaj mi vera, on ce je i dalje usavrsavati do besvesti, onda ce napraviti pravilnik o rukovanju i ocekivati da se svi toga pridrzavaju, pa ce onda predvideti sankcije za one koji se ne pridrzavaju i tako dalje. Ukoliko se sretnu sa necim do tad nepoznatim, odusevljeno pokusavaju da ga shvate, tako pokusavaju da glume bajkere, kauboje, engleske dendije trudeci se da pojme u cemu je tu fora kad je toliko popularno, i tada su najcesce smesni ostatku sveta, ali to u neku ruku pokazuje njihovu otvorenost prema necem novom. Znaci filozofskog duha im ne fali. E sad, tu nastaje problem.
Filozofija drustvenog uredjenja je ono gde redovno padaju, ali ne prestaju da pokusavaju.
Marksizam, komunizam, fasizam i na kraju ovaj EU-izam su sve njihovi frankestajni koji su svoju upotrebnu vrednost uglavnom testirali na drugim narodima.
Nemci mastaju i sanjaju o uredjenom svetu zasnovanom na pravilima, u kome ce oni biti sampioni, jer niko ne ume da postuje pravila kao oni. Neshvatljivo im je i gnusno da postoje narodi koji mrze pravila, a jako lose reaguju kada im se suprotstavlja neko koga smatraju slabijim. Uz to su i prilicna zlopamtila.
I, kada sve saberemo, postaje prilicno jasno zasto su im se Srbi nasli na nisanu po peti put u zadnjih sto godina.
1. Muslimani jednostavno mastaju o svetu u kome ce svi biti muslimani.
Krajem dvadesetog veka sa finansijskim jacanjem, u prvom redu Saudijske Arabije i ostalih naftasa, njihovo subverzivno delovanje se prosirilo najpre na Englesku, a zatim i na ostale velike Evropske zemlje. Englezi, ostavljeni bez kolonijalnih prihoda su rasirenog dupeta cekali arapski kurac za pare, pocetak je bila recimo saradnja Frenka Williamsa (Formula 1) sa kompanijom Fly Emirates jos locetkom osamdesetih. Da ne gresim dusu, posle raspada SSSR su sirili dupe i Rusima, London je postao Londongrad. Ali tema su jeli, muslimani.
Arapske pare su uspesno krcile put i u Nemackoj, Francuskoj i SAD. Mnogi su se interesi tu poklopili, a sve protiv nas. Ja sam bio prisutan jednim delom dok se sve to desavalo, bas u Nemackoj, kada je sve okrenuto protiv nas i dato muslimanima i siptarima koji su bili spremni da se ucipe debelo.
Opet se vracamo na Nemce i filozofiju drustvenog uredjenja. Njima, na primer danasnjem mknistru finansija Volfgangu Sojbleu, NISTA nije odvratnije od pomisli na Srbina gastarbajtera. Zasto? Zato sto on dodje u Nemacku, radi kao vodoinstalater i posle sa tim parama u Srbiji bolje zivi od Nemca direktora banke u Nemackoj (mislim pre svega na kolicinu kurcenja). Da se razumemo, on isto misli i o turcinu gastarbajteru. E zato je mnogo bolje primiti "migrante" koji ce zaradjene pare morati tu i da potrose, a ne da ih slupaju u beton i lavove na kapiji. Medjutim, ni to ne ide bas kako su se nadali, jer videti pod 1. Muslimani mogu da zive negde u prividnom miru sa drugim narodima dugo godina, ali cim se ukaze prilika krece represija, videti pod "Bosna i Sarajevo", kao neko zarazen zombi virusom. Medjutim, u jednom momentu su arapske i siptarske pare kupile klintonove, bzezinjski i njegova ucenica olbrajt su videli priliku da naplate neke stare dugove, katolicka crkva je iz svojih arhiva izvadila neplacene fakture, osnazena i ujedinjena nemacka je pogledala u svoj tefter, a rusija je kolabrirala pod pijanim jeljcinom, a u Srbiji se Milosevic pokazao kao nedorastao okolnostima. Bog da mu Dusu prosti, verovatno nije imao sanse.
I bi sta bi.
Dvadeset i pet godina je trebalo izdrzati. Rovarenje se nastavilo, za Vojvodinu je tovljen svinja Canak, za Sandzak ugljanin, za jug Srbije halimi, za kompletnu izdaju ceda smrda, svako od njih je u bilo kom momentu mogao da uleti sa dzipom i pogazi deset ljudi, ne bi smeo da bude uhapsen. Danijel Server je predano radio na odvajanju Crne Gore dvadeset godina. A Nemacka je sadisticki cekala i kinjila Srbiju, i imala je nameru to da radi jos dugo.
Medjutim, kolorne revolucije su izgubile svoju efikasnost, Gadafi je morao biti brutalno ubijen, S. Koreja je izvukla pouku i usancila se sa nuklearnim arsenalom, muslimanska braca su ispusila u egiptu, ukrajina je proslajfovala, Rusija se konsolidovala, Kina ojacala, a Amerika je odjadanput prestala da bude kul. Dok u pentagonu uvode transgender WC-e, diplomci skole drzavne bezbednosti u Moskvi se trkaju sluzbenim G klasa Mercedesima.
Ovako kako je , Tramp je bio jedina opcija za spas Amerike. A on ce uraditi vrlo prostu stvar, jednostavno promesati karte. Prvi i osnovni zadatak je spreciti stvaranje jakog saveza Rusije i Kine. Znaci sa Rusijom ce izgladiti odnose, a zakrviti sa Kinom.
Druga stvar, celom svetu je pun kurac muslimana, ali to niko nije smeo da kaze, to je no-no. To ce biti anulirano, i sav bes i frustracija (a bes je kumulativna stvar, skuplja se brzo ko kad sipas vodu sa cesme u casu, a prazni kao kad voda danima isparava iz nje) ce isplivati SVUDA u svetu tako da ce najebati i oni nevini i zaista umereni muslimani, koji posle toga vise nece biti umereni vec ekstremni i tu ce izbiti veliki, odvratan i ruzan rat koji ce se zavrsiti podelom po religijskim linijama. Sadasnja nemacka vlast ce biti okrivljena zato sto je doslo do toga, kao i klintonovi.
Svet ce biti mnogo manje tolerantan sveukupno. Sto se nas tice, trebalo je izdrzati sve ovo, nase pouke su jos sveze, za sad je dobro, samo ne treba trcati pred rudu. A siptari, siptari ce grozno najebati.
I tako mnogo kenjam i ja, zajebo sam i Vukadinovica...

I jos jedan fun fact: za Nemacku je mnogo pametnije bilo da nas je bez uslovljavanja primila u EU odmah po padu Milosevica. Ovako su se sjebali ko koze.

Ma kakav 21i vek pricamo o muslimanima koji sad slave 1400 i neku godinu ja mislim.

torazulu, napušite mi se kurca onako sočno

1438. Im je sad oll

Muslimani su totalno Copy/Paste religija Hrišćanstva koje je opet generalno copy/paste neke starije religije.

Ali ovi nas baš po svemu kopiraju

Naravno ovde ne misim na običaje i tako to, nego kroz istoriju kako se da kažem razvijalo Hrišćanstvo i šta je sve činilo svetu/za svet i kako se kroz istoriju razvijao Islam i šta je sve činio svetu/za svet.

Nastali su generalno kao protivljenje drugim religijama, to jest uprošćavanje do data politeističkih religija. Morali su da budu bukvalno tajno društvo i da se kriju u početku jer su ih ljudi drugih vera napadali i ubijali. Postepeno su krenuli da se šire i da jačaju, dosegli su vrhunac moći i "gvozdenom pesnicom" zavladali većim delom poznatog sveta, polako su počeli da slabe. Počele su nesuglasice među njima samima, razdvojili su se. Sad ponovo kreću da jačaju. Kao religija kontrolišu većinu država koja praktikuje istu. Kao Katolici u srednjem veku i delu novog veka......

NAPOMENA: Ovo nisam pisao precizno baš hronološki pa da mi neko sad dolazi sa pričama "brt kad su ovi ovo, a oni drugi ono treće" itd itd

Svako ko misli da je sadasnje stanje konacno nema pojma o istoriji, takodje je veoma naseo na pricu novog svetskog poretka i ispiraca mozgova.

Cuj razvoj tehnologije, hahahaha. Tacno gledam kako svabo i francuz sede 1869 i pricaju, e jbt industrijska revolucija tece, medicina je u napretku, culi smo da ce Bel uskoro izmisliti nekakvu spravu pa mozemo da pricamo iako meni pusi sifilisticna kurva u Monpeljeu, a tebi grofica Schwinesteiger u Berlinu, pa i svetlo bez vatre bozemeprosti izmisljaju, kakav prusko francuski rat da vodimo jbt, ahahahaha pa nije ovo 18 vek.

Da, tehnologija je bolja nego u 19 veku, ali je pecinska u usporedbi sa 23 vekom. To nema nikakve veze.

Desiće se nešto što će promeniti tok istorije, osećam.
Rasni i njegova zapažanja o geopolitičkim zbivanjima su nešto najsličnije...ustvari, ne znam čemu je slično.

Босна ће бити Босна.

-Јосип Броз Тито

Слично као Сирија коју је направила Енглеска не узимајући убзир етничку структуру, тако и Босна није ни национална ни држава, него говно.

Босна је вештачка "држава"-протекторат. Имате вашег колонијалног гувернера, "високог представника", не можете ниједну ствар да урадите а да он не одобри. Мило је бољи од Додика? Као НАТО пудлица дефинитивно, хиљаду пута. РС је независнија од Србије, зато што су ови кретени сад на власти. Да и ми имамо нашег Путина овде друга би се песма певала.

Границе се могу мењати, али видите шта се десило једној Русији кад је узела Крим. Зато да, "Босна" као нестабилни Изетбеговићев вилајет може опстати, независно Косово, ЦГ, Војводина за једно 20 година сигурно.

Desiće se nešto što će promeniti tok istorije, osećam.

арапска миграција у европу је до сада највеће срање у историји које ће бити узрок још већег срања после чега ништа неће бити исто

Dok god je Izetbegović na vlasti u BIH RS će jačati, jer je on obična kretenčina i lopovčina. Ova opozicija ga kopira i oni su u suštini isti retardi kao i on. Eno prekjuče onaj iz SDPa govori kako će se oni braniti i da im je Bosna svetinja hahahah

Pa sta da kaze nekoj muslimanskoj verziji Rasnog, kad se lozite na takve lazne patriote i galamdzije

Haha pa jebo vas život koj kurac nacionalne države u Evropi kad ćemo se za cirka 50-70 godina podaviti u Kinezima i Arapima.
Prošo voz za jedno 150-100 godina za takvu zajebanciju. Ide drugo vreme, krljaće se čovečanstvo svakako dok ga bude, ali oko drugih stvari bože zdravlje.

Govnas
culi smo da ce Bel uskoro izmisliti nekakvu spravu pa mozemo da pricamo iako meni pusi sifilisticna k....

Није Бел измислио телефон већ Антонио Меучи

Ko prica o telefonu gluperdo bosanska?