Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Ma jok. Nestor zapravo shvata sto ovi iz staba ne shvataju, a to je da moras marvi malo da podilazis, i da joj ponudis svetlo na kraju tunela. Ne sve "vi ste krivi, vi ste stoka, korona jos 5 godina"
https://www.oregonlive.com/resizer/niwe1wWQMogdS5p8W5j5OKa1KqE=/1280x0/smart/cloudfront-us-east-1.images.arcpublishing.com/advancelocal/DIRTCFBXQVGT5JGCMLIVJOSC6I.jpeg
U Oregonu danas izvjestavali u ovom izdanju, tacno trebaju svi ovi krizni stabovi i govna u njima isto ovako, svaki dan, pogotovo nasi
Kolko danas bilo zaraženih najmešnijim virusom u istoriji?
1817 lol
Evo jedna mala šala za koronu
BOG MNOGO DOBRO IGRA PLAGUE INC IGRICU HEHE
Eto malo i da se nasalimo
hahah odlicna milos popovic sala
Ima toga još:
Blago tebi Vučiću, ti nisi zatvoren sa ženom i taštom hehe
Ti si neki saljivdzija, je li?
zap, daj neki info novi, kakvo je stanje trenutno u bolnicama, je l ima manje sad nego onda u julu/avgustu, a vise nego u martu/aprilu, daj nam neku uporednu statistiku
ja opet cujem za neke ljude sad da imaju, mada daleko manje i dalje no onda preko leta kad je bilo
Zadnja 2 meseca nisam u kovid bolnicama, tako da nemam uvid. U nisu postoji porast, ali svakako ne tolko dramatican, jer bio bih mobilisan u suprotnom dosad. Sto ne znaci da necu biti koliko sutra. Licno mislim da ne moze da bude gore nego aprila/jula, ali tako sam mislio i pre, pa sam se zajebo
a koliko je ljudi u nisu glasalo za sns u odnosu na recimo nzm
sabac?
znaci kad je bilo par desetina ili par stotina obolelih dnevno to je bilo dramaticno, a sad kad ima 1500, 1800, 2400 dnevno nije strasno, nesigurna situacija sto bi reko kon
jel to korona oslabila ili su nasi kapaciteti i znanje o bolesti dvadesetostruko veci?
Sevast, marta je testiranje bilo smesno, vrlo je moguce da smo tad cepali i 3k dnevno ali to nit smo imali kako da testiramo, nit je postojala svest u narodu da treba da idu da prijave simptome.
Korona da li je oslabila... ja se nadam da jeste, virus cirkulisuci i replikujuci se, trudi se da izbaci nukleotide odgovorne za smrtnost i patogenost. Sto bi ubijao hosta svog jelte. Ali to je dugotrajan proces.
Nasi kapaciteti su isti naravno, samo smo mozda spretniji i azurniji u pretvaranju nekih bolnica u kovid bolnice, to je sad vec uigran proces.
I naravno, lecenje se dosta promenilo od marta, smrtnost ce padati zbog toga, ne puno i samo u intenzivnim negama, ko ce doci u intenzivnu, taj ce doci, i malo toga mozemo da uradimo pre.
Mi samo kao zdravstvo treba da povecamo procenat davanja favipiravira, redemsivira i plazme rekonvalescenata srednje teskim slucajevima (obostrana upala pluca pacijent na kiseoniku do 15l/min, znaci to NIJE respirator), i u dosta dobrom broju slucajeva ti slucajevi se nece preliti u intenzivne nege.
U pocetku smo, takve, cesto i prerano intubirali, sto je u kombinaciji sa lekovima koji su tada bili u preporukama (aluvija i hlorokin) davali fatalne poremecaje srcanog ritma. Optimista sam generalno.
Kljucne su manje bolnice, Vranje, Prokuplje, Krusevac, Zrenjanin..koje moraju zagristi te srednje teske slucajeve, da ne transportuju to po automatizmu u Klinicke centre, tako ih zagušujući.
A epidemioloski, licno, zatvorio bih sve na samo 10ak dana, cisto da se priliv malo smanji i rasterete bolnice. Posle toga, nit je zdravo za psihu naroda, nit je dobro za fizicko zdravlje, a ekonomiju sakati. Nakon toga maske jos par meseci i mislim da smo prosli ovu avanturu. Mislim da je ovo razumno i izdrživo
ne pricam samo o martu, vec prevashodno o aprilu i celom tom periodu kad je narod bio zakljucan u kavezu
vec pocetkom aprila je pocelo masovnije da se testira, sredinom aprila i po 2-3k + testova dnevno, od kojih se dobijalo oko 200, 300, 400 pozitivnih
sad se testira vise, ali ne nesto neuporedivo vise, oko 5-7k recimo, a dobija se procentualno (i u apsolutnim brojevima) vise obolelih
Odgovor na tvoje pitanje je sledeći: nedovoljno poznavanje virusa i laži.
Sta znaci kao prvo nedovoljno poznavanje virusa? Testovi, neprosvecen narod? Kakve lazi?
Zasto je u svim drzavama porast?
Zasto je sto kaze sevast sada stabilno a kada je bilo 300 bilo dramaticno, ok kao sad je bolja organizacija, UPOZNALI SMO VIRUS, ali ne pije to vodu.
Zasto je bilo na kraju krajeva 50 u proseku zarazenih dok su radili splavovi a kad nisu radili broj je u proseku 5 do 105 puta veci?
Zato jer sam te jebo
Super