Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
pa niko ne kritikuje rts zbog kvadrature kruga ili memedovica, nego zbog informativnog programa, sto je najbitniji deo svake televizije, a pogotovo javnog servisa
a to sto u rts-u radi obrazovan kadar, to je utoliko gore po njih jer su oni u vecoj obavezi od barbare i slicnih da postuju neke minimalne standarde
ne znam kolko se moze reci da postuju "javni moral" (sta god pod tim podrazumevao)
ne pravi se moralni prekrsaj samo eksplicitno, kad pljujes kao vucicevic, vec i onda kada precutis i dopustas nesto, a imas obavezu da ne dopustis i ne precutis
sve to jeste tacno al opet ostadosmo kao ostrvo ovde.
jedino ne bi rekao da su americki interesi brutalno protiv srbije a ruski da nas vole. dokaz za zapadne je da su oni ok i sa muslimanima i sa kim god, dokle god igraju po istim pravilima. dokaz za ruske si napisao odmah ispod, rusku ljubav su osetile komsije direktno, mi smo uspeli da ih odjebemo.
ne ulazim u to dal je dobro ili lose, ali nekad bi mogli malo ideale da uklopimo sa sopstvenim interesima. po meni, to je uglavnom da budes ok sa komsijama, da budes u sredini a ne na granici. to ne radimo.
zajebano je biti novinar u srbiji, ne sumnjam, prljav je to posao
al valjda su znali to kad su kretali da se bave time, otkad postoje novinari ubijaju ih, prete, ponizavaju, pokusavaju da potkupe itd, u svakom slucaju dosta slicno poslu politicara, s tom razlikom da politicari makar imaju neku osetnu moc
ako nemas muda da se bavis time, nemoj da se bavis
ja prvi nemam muda i ne bih mogao nikad da budem novinar
al ako si vec odlucio da budes, onda budi do kraja
Rusija je jos veca tamnica od Srbije, licno bio u Rusiji dva puta i uverio se.
Obozavam rusku kulturu (film i knjizevnost) i hranu, obozavam i jezik, imam i nekoliko prijatelja Rusa, rec je o fascinantnoj zemlji na vise nivoa, uzasno potcenjenoj na Zapadu.
Ali ko Putina i Rusiju vidi kao neki ideal kome treba stremiti, taj nema 2 grama mozga u glavi.
Rusija za sistem ima neku korumpiraniju i suroviju verziju Bugarske devedesetih, ne znam ali ja njih tako doživljavam. Demokratija je tamo otprilike zadnja reč u rečniku, iako počinje na d. Da su futuristička kultura, stoji, nerealne stvari i ljudi se dešavaju tamo, ali sve ribe koje im dobro izgledaju su teške sponzoruše i to mi je odbojno u vezi njih. Ili možda su to samo ove instagramuše, pa imam pogrešan utisak, ne znam. Arhitektura iz doba SSSR je ne-re-al-na, žešće se eksperimentisalo sa umetnošću tada
Smaraju me oni koji pozivaju ovih dana da se bude pozitivan. Pa druže, ko je pozitivan sad taj je najebo. Haha, recite koja fora.
I ovi što kao daju podršku drugima da ne budu negativni zbog svega. Pa ti si negativan, pička ti materina, samo izmišljaju problem i forsiraju ga. Opusti se malo debilu, ti si jedini koji pominješ nekakav stres i nervozu i tenziju. Valjda je poenta da se izreklamiraju kako su JAKO DRUŠTVENI i da im nedostaje DRUŠTVO pa hahah prejadno. Ako ti život i raspoloženje zavise od drugih, idi rokni se odmah
U sustini je tacno sto si napisao, ali kontas valjda da je ta vlast manje vise bila jednako losa, nesposobna i korumpirana kao i ova. Nije nikakva steta sto su pukli, samo sto je sad ostao vakum jbg pa nema ko ozbiljno da parirao ovima.
stvar subjektivnog dozivljaja...za mene nikad ne moze biti stavljen znak jednakosti, jer je barem pokusana izgradnja institucija, za razliku od svake vlasti u istoriji Srbije koja je iste razarala. Ukljucujuci i ovu. Kad debil Srbin shvati da su nezavisne institucije kljuc uspesnog drustva, tad nam i krene.
U ekonomiji zuti su bili pet puta gori od naprednjaka. Bukvalno su razjebali i ono sto je bilo nemoguce razjebati. Vucic je makar napravio neki sokak i otvorio fabrike kablova da sirotinja mota za 30k i ne crkne od gladi.
U korupciji su isti kurac, samo naprednjaci to rade toliko bahato i ocigledno da izaziva organsku reakciju.
U medjunarodnoj politici je Vucic zasad dosta bolji, ali uz dosta veci rizik. Moze nam se ova vratolomija oko Kineza obiti o glavu poprilicno. A mozemo i profitirati. Videcemo.
U pogledu demokratije i gradjanske svesti, SNS nas je razbucao i vratio u neku 1860. godinu otprilike. Ako neko misli da to nije bitno, samo sacekajte da vidite Srbiju u kojoj nece biti sposobnog autoritarnog vodje kakav je Vucic. Raspascemo se po savovima. Srbin ce jednom morati da shvati da nije odrzivo da drzavu vodi jedan lik, i da je bitno da imamo sposobne, kvalifikovane ljude koji misle svojom glavom i koje se ne ustezu da kritikuju vlast ako smatraju da treba (i da za to ne budu umakani u govna). Srbin ce ili shvatiti to, ili za 50-100 godina ni nece imati drzavu. Jugoslavija je najbolji primer toga - Tito je bio sposoban lider, ali je njegov rezim stvarao poslusne nesposobne apartcike zbog kojih je drzava upala u ekonomsku krizu vec nekoliko godina nakon Titove smrti.
Srbija sa 7 miliona stanovnika je kerov kurac. Kapirate da je to jedan obican grad u Kini, sa odlikama drzave, pristupom medjunarodnim fondovima, kreditnim linijama itd... iole sposobna ekipa od toga pravi minimum Cesku za godinu dana. Problem je sto Srbija nema sposobne ljude. 30 godina nama zapad odvodi najsposobnije.
nije bas toliko jednostavno
Pazi kad ti Sevast prejednostavni koji nigde ne vidi prepreke i probleme, to kaže. Treba se ozbiljno zapitati. Rekao bih, i obratiti psihologu
a sta ja to toliko pojednostavljujem, dokumentuj
Neću da ulazim u to ko je debil ko nije
rekao sam ili si ZA trenutnu režimsku vlast, ili si PROTIV istoimene, nisam ni mislio da napišem da ako si protiv AV automatski znači da podržavaš alternativu i obrnuto, baš naprotiv.
Konkretno, APSOLUTNO ne podržavam alternatovu niti ovu smešnu opoziciju, ali sam svim srcem protiv i želim sve najgore što može da se desi jednom režimu kao što je trenutni.
Kad dođe vreme, pravo vreme, izvagaću, sada samo mogu da serem i pljujem.
pa da. a to negde i jeste tajna harizme ove vlasti. vucic ima smesnu opoziciju koju recimo putin ili erdogan samo mogu da sanjaju i dok se ne pojavi neko ozbiljan tu, vucic i ekipa ce ih gaziti 30 razlike na izborima. a ne znam dal je vucic i u kojoj meri kriv sto su se stranke koje su od 2012. ili jos od ranije opozicione pocele rasipati na desetine sitnih strancica, pokreta i udruzenja gradjana, al to mu je vise pomoglo da stavi sve pod svoju kontrolu nego oni dzipovi bez tablica i kile ulja i brasna sto deli pred izbore. tadic, djilas, zivkovic, sapic, lutovac, borko... nekad svi u istoj stranci, a danas svaki ima svoju neku stranku, to je samo ex-ds, a i ove druge stranke su se delile na vise stranaka, pokreta i udruzenja gradjana. nije realno ocekivati da vlast tako padne, a nece nam biti ni bolje jer to ukazuje da svako od njih zeli da bude novi vucic, za sada barem na nivou svojih stranaka, u kojima se okruzuju raznim nesposobnim poltronima kao sto se vucic okruzio vulinima
Da l se zajebe Lukas da povuče belo kroz masku lol
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1056713584704353&id=100010971634099
ako koronu nisam dobio na aerodromu punom kineza necu nikad, ili sam je dobio pa nisam ni skontao jer kao eto toliko lako se prenosi.
Razne teorije zavere, objasnjenja itd, a istina je vrlo prosta, drzi ga Amerika da obavi ono sto mora, a onda ide niz vodu kao i svaka potrosna roba. To koliko je jak, imacete priliku da vidite, kako se lideri operu bukvalno preko noci... Nemate vi jos iskustva, mladi ste.
Inace mislim da zapad sprema Zelenovica...
ma kakvog zelenovica covece, jel si pri sebi
https://instagram.com/zeljkomitrovic?igshid=cofiqt7nrhhu
pratite li sta ovaj debil bunca