Da li je politici mesto u školama? Vaše mišljenje.

  1. Pozdrav, hteo bih da vas pitam šta mislite o tome što je u školi razgovor o politici zabranjen? Kad sam ja bio školarac i u osnovnoj i u srednjoj školi kad god bi neko hteo da pita nešto o politici od profesora bi dobijao odgovor kako je zabranjeno da se o politici govori u školi jer to "nisu teme za decu" i "zabranjeno je decu indoktrinirati političkim ideologijama". Ja mislim da je bezveze što kada mladi ljudi od 19 godina izađu iz škola ne znaju apsolutno ništa o politici, niti o ičem korisnom za život. Ne slažem se sa stavom da u školi ne sme da se priča o politici, iz razloga što ne mora da se promoviše neka određena partija, već je moguće na lep način informisati mlade ljude uopšteno o politici, političkom sistemu, o tome koje političke partije i struje postoje, naravno
    na objektivan način, ali bez promovisanja npr. SNS-a, DS-a, itd... Primetio sam i da se u školi malo toga uči što je vezano za naš budući život i kao da je cilj da budemo što veće neznalice kako bi mogli lakše da manipulišu ruljom. Npr. u školi se ne uči kao što sam već spomenuo ništa o politici i ne samo o politici nego i o npr. pravnom sistemu (predmet ustav i pravo građana u gimnaziji su ukinuli kad sam bio 4. godina gim. 2021. i ostavili su samo sociologiju, u kojoj se ne sećam da smo se nešto bavili time), onda ne uče nas o tome kako da izaberemo svoje buduće zanimanje i koja sve zanimanja postoje, o tome kako funkcioniše država, zatim o tome kakve nas opasnosti čekaju na putu kroz život i kako da izbegnemo neke prevare, itd...

  2. Teško je pričati o politici, a da se ni jedna strana ne promoviše, eksplicitno ili implicitno. A znajući kakav je kod nas sistem, ne bi me čudilo i kad bi eksplicitno promovisali one koji su na vlasti.

    Što se tiče edukacije o političkom sistemu uopšte, mi smo imali, npr. u 4. srednje predmet "Demokratija i ljudska prava"... tu se učilo o tim stvarima.

  3. ja podrzavam miroljubovu teoriju o debilanama

  4. E cuj o politici u skolama, mi smo imali predmet “demokratija” i to je sve sto treba da se uči od tih “politika”

  5. haha jovor i pliduu izucavali demokratije

    vuce na onaj vaib kacu se pod nos stavljali marks i engels

  6. Pozdrav, hteo bih da vas pitam šta mislite o nekom tamo autoru Morada.

  7. Ne poznajem tog Moradu al nadam se da je dobar lik! ;)

  8. Galantni, ja sam KizoPlidune, ne Vuk i šta ja to konkretno radim jezivo?

  9. Galantni kosovac

    Dr Vuk jeziv si pozz

"Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“"

Danas | 06. Novembar 2008.