Da li je politici mesto u školama? Vaše mišljenje.

1. Pozdrav, hteo bih da vas pitam šta mislite o tome što je u školi razgovor o politici zabranjen? Kad sam ja bio školarac i u osnovnoj i u srednjoj školi kad god bi neko hteo da pita nešto o politici od profesora bi dobijao odgovor kako je zabranjeno da se o politici govori u školi jer to "nisu teme za decu" i "zabranjeno je decu indoktrinirati političkim ideologijama". Ja mislim da je bezveze što kada mladi ljudi od 19 godina izađu iz škola ne znaju apsolutno ništa o politici, niti o ičem korisnom za život. Ne slažem se sa stavom da u školi ne sme da se priča o politici, iz razloga što ne mora da se promoviše neka određena partija, već je moguće na lep način informisati mlade ljude uopšteno o politici, političkom sistemu, o tome koje političke partije i struje postoje, naravno
    na objektivan način, ali bez promovisanja npr. SNS-a, DS-a, itd... Primetio sam i da se u školi malo toga uči što je vezano za naš budući život i kao da je cilj da budemo što veće neznalice kako bi mogli lakše da manipulišu ruljom. Npr. u školi se ne uči kao što sam već spomenuo ništa o politici i ne samo o politici nego i o npr. pravnom sistemu (predmet ustav i pravo građana u gimnaziji su ukinuli kad sam bio 4. godina gim. 2021. i ostavili su samo sociologiju, u kojoj se ne sećam da smo se nešto bavili time), onda ne uče nas o tome kako da izaberemo svoje buduće zanimanje i koja sve zanimanja postoje, o tome kako funkcioniše država, zatim o tome kakve nas opasnosti čekaju na putu kroz život i kako da izbegnemo neke prevare, itd...

2. Teško je pričati o politici, a da se ni jedna strana ne promoviše, eksplicitno ili implicitno. A znajući kakav je kod nas sistem, ne bi me čudilo i kad bi eksplicitno promovisali one koji su na vlasti.

Što se tiče edukacije o političkom sistemu uopšte, mi smo imali, npr. u 4. srednje predmet "Demokratija i ljudska prava"... tu se učilo o tim stvarima.

3. ja podrzavam miroljubovu teoriju o debilanama

4. E cuj o politici u skolama, mi smo imali predmet “demokratija” i to je sve sto treba da se uči od tih “politika”

5. haha jovor i pliduu izucavali demokratije

vuce na onaj vaib kacu se pod nos stavljali marks i engels

6. Pozdrav, hteo bih da vas pitam šta mislite o nekom tamo autoru Morada.

7. Ne poznajem tog Moradu al nadam se da je dobar lik! ;)

8. Galantni, ja sam KizoPlidune, ne Vuk i šta ja to konkretno radim jezivo?

9. Galantni kosovac

Dr Vuk jeziv si pozz

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.