Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Tinkeru, to je Linč. shvati kako oćeš film, o tome se radi. e sad, prvi put kad sam gledao, razmišljao sam o radnji i momentima u filmu i tu sam fejlovao. drugi put nisam razmišljao već sam gledao samo boginje Heringovu i Votsovu,:)
Каква је рибетина Laura Harring :))
А погледах мало по форумима, први део филма је сан, сања саму себе само што у сну је Харингова воли. Тј већи део филма је сан, једини део стварног живота је на крају кад изврши самоубиство. Ваљда... :)
moji omiljeni:
prvi
drugi
treci
cetvrti
peti
to je u sustini to...:)
Тај први нисам гледо, па ми реците ви мене је л да скидам Инто д вилд 2007, пошто делује океј?
Skini, što da ne, al je mene malo iznervirao kraj, pa kad ga odgledaš dođi da podijelimo utiske.
film je strava,meni je promenio pogled na zivot i svet i u opšte na smisao ljudskog postojanja,sreće i ultimativne slobode,odgledaj oduševićeš se i pri tom ćeš nešto naučiti....:)
i mene pomalo...
Zašto Pene? Ti Murinjo ne čitaj više, da ti ne pokvarimo film spojlovanjem.
Tражио сам неки филм где мораш да размишљш а Весли Снајпс ми препоручио овај филм-Mulholland drive http://www.imdb.com/title/tt0166924/
Ne znam. Imao sam 52 godine kada se prikazivala serija Tvin Piks. Bio sam fasciniran! I dalje sam voleo Dejvida Linča u narednim ostvarenjima:
http://www.imdb.com/title/tt0306714/
Filmčić,
Ili jedan raniji:
http://www.imdb.com/title/tt0074486/
Ali ovaj Mulholland Dr. - precenjen!
Volim samo Tvin Piks, vraća me u detinjstvo i suštinu.
Zato,jer vidiš koliko su civilizovana uverenja glupa,bezvredna,ništavna,a shvatiš da treba samo malo da budeš srećan i slobodan,a to je jedno od najlepših osećanja,zar ne?
Hah, znao sam da imamo drugačije mišljenje o kraju filma. Mene je iznerviralo to što je umro zbog toga što je scenraistu bolio kurac da smisli bolji kraj. Lik (glumac iz filma) je studirao biologiju, i kad je pošao od kuće čitao je koja je biljka jestiva a koja otrovna i na kraj umre od - nepečenog krompira. Nemojte me zajebavat... Pa i đeca od 7 godina znaju da je krompir kad je sirov otrovan, a ne on, magare glumačko! Eto to me iznerviralo. :)
Aha,za taj podatak nisam znao,zato sam stekao pozitivniji utisak.....dobro to je mali falš,a u poređenju sa kvalitetom ostalog dela filma je sitan komarac....:)
Šta misliš o Vendeti,ako si gledao?:)
RIMEBER , RIMEMBR D FIFT OF NOVEMBR, D GANPAUVRD TRISN END PLOT, AJ SI NO RIZN VAJ D GANPAVDR TRISN ŠUD EVR BI FORGOT !
Baš to,i ovo: Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin vanguarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition. GENIJALNO!!!!
Ala sam ga preterao!
прећерао си га вала квалитетно, е а свиђа ми се и она :
БИХАЈНД ДИС МАСК ИЗ МОР ДЕН ФЛЕШ ЕНД БОНС , МИСТЕР КРИДИ. БИХАЈНД ДИС МАСК ИЗ ЕН АЈДИЈА, ЕН ДИ АЈДИЈАС, АР БУЛЕТ ПРУФ !
Da meni je omiljena ova:This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished.
A i tvoj citat mi je jedan od omiljenih....:)
da šta mislite o ovome:
dorsi
Naravno, film je odličan.
Još te, daleke godine, kad sam ga gledao (uz oduševljenje kako je dobro urađen), divio sam se Oliveru što je uzeo Val Kilmera za tu ulogu, jer, po sličnosti, nije mogao boljeg da pronađe.